Wódka na stole, czy podawana przez kelnera? |
Autor |
Wiadomość |
buuu1
|
Wysłany: Sro Mar 28, 2012 12:07 pm
|
|
|
Wódka, whiskey i wina na stole. W razie potrzeby donoszona przez kelnera |
|
|
|
|
teresasosna
|
Wysłany: Sob Cze 18, 2016 6:45 am
|
|
|
moim zdaniem powinna być na stołach |
|
|
|
|
Smerfetkaa
|
Wysłany: Sro Cze 22, 2016 10:30 am
|
|
|
U nas wódka stała na stole, ale kiedy obsługa widziała, że alkohol się kończy donosiła nowe butelki. Nie było sytuacji w której butelki stałyby puste..
Mieliśmy wódkę i dwa rodzaje wina. |
|
|
tomeknowacki
|
Wysłany: Pią Lip 01, 2016 5:31 pm
|
|
|
przez kelnera ładniej to wygląda |
|
|
|
|
KasiaStel
|
Wysłany: Pią Sty 20, 2017 5:44 pm
|
|
|
Mi sie wydaje, ze kelner krepuje gosci jednak... |
|
|
Hachiko
|
Wysłany: Sob Sty 21, 2017 4:47 pm
|
|
|
A butelki z wódką to najlepiej kuić 0.5, bo są zgrabniejsze i lepiej wyglądają na stole. A do tego można dokupić winetki na butelki - są różne, od wesołych po poważnych w różnych kolorach, więc nawet butelki wódki można teraz przystrajać! Mnie się za to nie podobają wielkie butelki do coca-coli, fanty, 7up litrowe na stołach... i to w plastikowych butlach. Koszmar. Mam nadzieję, że uda mi się z tym porozumieć z salą przed podpisaniem umowy, bo to naprawdę szpeci stół!
Choć z jednej strony bardzo elegancko wygląda polewanie wódki przez kelnera, to jednak nie jest to taki... "polski" obyczaj, a amerykańskich. My słyniemy z tego "że wódka się leje" |
Ostatnio zmieniony przez Hachiko Sob Sty 21, 2017 4:49 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
mocca
|
Wysłany: Sob Sty 28, 2017 3:03 am
|
|
|
Byłam na weselu gdzie jak wszyscy gości usiedli i dostali I danie to wyszli kelnerzy z wódką i ponalewali w kieliszki i pełne butelki postawili na stołach. Później już goście sami się obsługiwali, a kelnerzy donosili kolejne butelki. |
|
|
|
|
Hachiko
|
Wysłany: Nie Sty 29, 2017 4:50 pm
|
|
|
mocca, o takim rozwiazaniu nie pomyslalam. Na pewno fajnie i elegancko to wyglada, a goscie pozniej sami moga sie obslugiwac nie martwiac sie, ze czegos im zabraknie lub bedzie niesprawiedliwie potraktowani. Zapisze sobie ten pomysl i na pewno wykorzystam, jesli tylko wlasciciele i kelnerzy beda chcii wspolpracowac |
|
|
kfr89
|
Wysłany: Wto Sty 31, 2017 8:28 pm
|
|
|
Jestem za wódką na stole. Podawana przez kelnera wygląda elegancko ale jest niepraktyczna. Nie wyobrażam sobie żeby goście musieli czekać na rozlanie wódki przez kelnera, niech piją kiedy chcą u nas tatusiowie i świadek będą chodzić z koszami wiklinowymi i wymieniać puste butelki na nowe. Chyba jest to częste rozwiązanie na weselach. Ja się spotkałam tylko z czymś takim. Nie byłam na weselu, gdzie kelnerzy rozlewali wódkę. |
|
|
pola_s
|
Wysłany: Czw Lut 02, 2017 3:56 pm
|
|
|
U nas też tatowie i mój brat roznosili alkohol na stoły, każdy pił, ile chciał |
|
|
|
|
*Dorotka_
Moderator
Wiek: 36 Dołączyła: 02 Cze 2012 Posty: 5060 Skąd: Łódź/Wrocław
|
Wysłany: Czw Lut 02, 2017 5:16 pm
|
|
|
U nas był na sali Pan Drużba - osoba z obsługi, która zajmowała się alkoholem. Mój Tata i Teściu, a także Świadek mogli się normalnie bawić i spędzać czas z rodzinką, a nasz Pan Czarodziej, uzupełniał braki na stole, donosił lód do wiadereczek, w którym były alkohole, jak ktoś pił winko, to dbał, by te trunki były dolewane. Jak sobie ktoś życzył to polewał, ale nasi Goście byli raczej samoobsługowi |
|
|
alekul89
|
Wysłany: Pią Lut 03, 2017 9:25 am
|
|
|
U nas za donoszenie alkoholu na stół i zbieranie pustych butelek odpowiedzialni byli kelnerzy. Dzięki temu ojcowie i świadkowie mogli się bawić a nie musieli się rozglądać i pilnować czy gdzieś nie trzeba donieść wódki. Uważam, że to było bardzo dobre rozwiązanie. |
|
|
msmika
|
Wysłany: Pią Lut 03, 2017 3:28 pm
|
|
|
U nas wódka była na stole..a puste butelki i nowe pełne donosili na przemian albo ojcowie albo mój brat albo nasz świadek... zasadniczo to starczyło, bo stołów było 4 z czego jeden stół nie pił (dzieci, matki karmiące itp) a przy pozostałych polewali sobie sami i przy każdym był ktoś kto donosił |
_________________ Tosinka
|
|
|
|
|
OliwiaK
|
Wysłany: Czw Kwi 20, 2017 12:03 pm
|
|
|
Myślę, że najlepszym rozwiązaniem jest kiedy wódka stoi na stole. Każdy sobie poleje kiedy chce i ile chce;) ważne żeby tylko ojcowie czy kelnerzy donosili do stolików na bieżąco. U nas tak będzie, wódka na stole.
pozwoliłam sobie wyciąć reklamę Dorotka_ |
Ostatnio zmieniony przez Dorotka_ Czw Kwi 20, 2017 12:29 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Anastazja
|
Wysłany: Wto Lip 04, 2017 2:35 pm
|
|
|
Większość gości jest przyzwyczajona, że wódka stoi na stole i można się obsłużyć samemu, więc ja jestem za tym rozwiązaniem. Pozwala to np. szybko sobie uzupełnić kieliszki gdy pojawia się pomysł jakiegoś toastu itp. bez potrzeby wyglądania na kelnera i czekania. Moim zdaniem szklana butelka na stole nie wygląda źle, dużo gorzej prezetują się chociażby talerze z obschniętymi po połowie nocy sałatkami czy tace z resztkami wędlin |
|
|
|
|
Daritka
|
Wysłany: Czw Paź 26, 2017 12:10 pm
|
|
|
Nie wiem za bardzo, jak kelner miałby logistycznie ogarnąć tych migrujących między stolikami gości, to tańczących, to wracających do stolika... Komu donieść, co zabrać... Już lepiej niech te flaszki leżą na stołach |
|
|
|
|
Staviori
|
Wysłany: Pią Gru 15, 2017 10:36 am
|
|
|
Jak dla mnie lepszym rozwiazaniem jest otwarcie na stole, zgadzam się z opinią wyżej, że osoba kelnera może krępować gości, a i naraża na dodatkowe koszta.
usunięto podpis z reklamą. Dorotka_ |
Ostatnio zmieniony przez Dorotka_ Pią Gru 15, 2017 11:40 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|