Buty do ślubu na platformie????? |
Autor |
Wiadomość |
ewastol86
|
Wysłany: Pon Paź 25, 2010 4:50 pm Buty do ślubu na platformie?????
|
|
|
Witam,
Szukam butów do ślubu w kolorze białym na platformie? Doradźcie gdzie mogę takie kupić?
Chciałabym,żeby nie były to buty na jeden raz.
Najlepiej jakby były z paseczkiem,bo mam tak drobne i małe stópki,że bez paska mi spadają z nóg. |
|
|
|
|
Tatarak
|
Wysłany: Wto Paź 26, 2010 1:53 pm
|
|
|
Menbur, Aldo, Kazar - te polecam, nie zawiodłam się tych butach.
Menbury są w Esterze Novias (na 100%) i chyba w Sławie - ale taniej wychodzi kupić albo w necie, albo w normalnym sklepie. W Łodzi go niestety nie ma
Aldo i Kazar są w Manu.
Dobrym wyjściem jest zamówić u szewca. Gdzieś na Piotrkowskiej jest taki warsztat. |
|
|
tomcia
|
Wysłany: Pon Gru 20, 2010 5:18 pm
|
|
|
A ja takie chcę: http://lula.pl/lula/1,978...i_roku,,ga.html
Na Loubitn'a oczywiście mnie nie stać, ale nie tracę nadziei, ze do października cos się w końcu znajdzie. Może ktoś gdzieś takie widział?? |
|
|
kryszka
z doskoku ;)
|
Wysłany: Pon Gru 20, 2010 8:00 pm
|
|
|
tomcia napisał/a: | Loubitn'a |
Louboutin'a
Na Allegro są m.in. takie z New Look:
I faktycznie w Galerii było ich pełno. |
|
|
tomcia
|
Wysłany: Wto Gru 21, 2010 7:46 pm
|
|
|
Ja to nawet przepisać dobrze nazwiska nie umiem;) Te co wkleiłaś kryszka to rzeczywiście mniej więcej to, czego szukam, ale liczy się to coś, jakość wykonania. Te z galerii, ktora wkleiłam sa trochę subtelniejsze IMHO. Przede wszystkim muszą byc ze skóry naturalnej, ale tego faktycznie nie napisałam. No i nie takie olbrzymie platformy, bo bym do ołtarza nie doszła:) Straszna ze mnie maruda:) Natomiast wiem przynajmniej, że warto szukać. Dzięki kryszka! |
|
|
kryszka
z doskoku ;)
|
Wysłany: Wto Gru 21, 2010 8:12 pm
|
|
|
Na Allegro są też (podobno) Louboutin'a w licytacji od 300/400 zł. A! Widziałam też w Salamandrze.
Buty na topie, do ślubu masz trochę czasu, więc jest duża szansa, że w końcu trafisz na te właściwe. |
|
|
anuszkaa
|
Wysłany: Pią Mar 11, 2011 1:34 pm
|
|
|
znalezione na allegro
|
_________________ |
|
|
|
|
olivka_ja [Usunięty]
|
Wysłany: Pią Mar 11, 2011 3:21 pm
|
|
|
te czwarte (z odkrytym palcem i kokardką) są piękne:) |
|
|
|
|
Hellen
|
Wysłany: Sob Mar 12, 2011 1:20 am
|
|
|
Mierzyłam dziś podobne w manufakturze w Prima Moda. Były śliczne, na bardzo wysokich szpilkach ale niestety spadały mi z pięty mimo rozmiaru 35 i stopa nie leżała dobrze na bucie, tylko opierała się na palcach i pięcie a w środku przestrzeń - chyba mam nietypowa stopę albo te buty są słabo wyprofilowane. Tak czy inaczej polecam bo są piękne. |
|
|
M_and_M
Michałowa :)
Wiek: 44 Dołączyła: 03 Sie 2010 Posty: 563 Skąd: teo, widzew
|
Wysłany: Sob Mar 12, 2011 10:09 am
|
|
|
buty piękne tylko jak w nich tańczyc? |
|
|
Hellen
|
Wysłany: Sob Mar 12, 2011 12:31 pm
|
|
|
Na pewno jeśli takie buty mają około 12 cm lub więcej, to trudno w nich chodzić a co dopiero tańczyć. Na pewno jest łatwiej gdy ktoś ma dużą stopę, bo przy moim rozmiarze to mam stopę prawie w pionie i po godzinie na pewno ledwo bym chodziła. Nosze buty na 10cm obcasach ale wtedy już są super wyprofilowane i nie czółenka, tylko botki albo z paseczkiem.
Jeśli któraś z was jest fanką takich bardzo wysokich szpilek na sporych platformach to polecam ALDO. Mają ich tam teraz sporo - w żadnych nie wyobrażam sobie chodzenia a już na pewno nie wesela. |
Ostatnio zmieniony przez Hellen Sob Mar 12, 2011 12:32 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
adagio85
|
Wysłany: Sob Wrz 27, 2014 1:29 pm
|
|
|
Dziewczyny czy jest możliwośc zakupienia ślubnych butów na koturnie? |
|
|
|
|
Catylyn89
|
Wysłany: Sob Wrz 27, 2014 8:41 pm
|
|
|
adagio85, zapytaj w Karinie, bo dziś w Krakowie w ich salonie widziałam dwie pary na koturnie (jedna brokatowa) |
|
|
zanetak
|
Wysłany: Nie Wrz 28, 2014 8:35 am buty
|
|
|
A ja mam rozmiar stopy 33 i niestety tylko allegro pozostaje i buty pod wymiar na zamówienie. Tak, więc polecam. Ja mam jednego allegrowicza sprawdzonego, który zrobił mi na wesele kolegi buty na 14 cm obcasie-platformie. Super wyprofilowane- wytańczyłam w nich całą noc, nie miałam potrzeby zdjęcia bucików nawet na chwilę na swój ślub też będę u tego pana zamawiała pod wymiar. |
|
|
|
|
nisia1988
|
Wysłany: Nie Mar 22, 2015 3:04 pm
|
|
|
a czy slyszalyscie o wkladkach do butow dla Pana Mlodego?
tak zeby dodac choc 3 cm
Moj Luby jest wyzszy ode Mnie tylko 8 cm ale wiadomo ze kazdy centumetr tutaj sie liczy a taka wkladka to zawsze jakies rozwiazanie. Moge zalozyc buty wyzsze choc o te kilka cm |
|
|
|
|
satri
|
Wysłany: Nie Mar 22, 2015 6:11 pm Re: buty
|
|
|
zanetak napisał/a: | na swój ślub też będę u tego pana zamawiała pod wymiar. |
A czy mozesz podac na niego namiar? Ja mam jedną stopę dłuższą od drugiej
nisia1988 napisał/a: | a czy slyszalyscie o wkladkach do butow dla Pana Mlodego? |
Ja słyszałam i chciałabym spróbować wcisnąć to mojemu, ale czy ktoś ma jakieś opinie nt tego gadżetu? |
|
|
|
|
*Dorotka_
Moderator
Wiek: 36 Dołączyła: 02 Cze 2012 Posty: 5060 Skąd: Łódź/Wrocław
|
Wysłany: Pon Mar 23, 2015 9:27 am
|
|
|
ale przecież każdy lakier męski, elegancki but ma obcas, ok. 1,5 - 2 cm jeszcze dodatkowo chcecie Panów podwyższać? |
|
|
Ef1
|
Wysłany: Wto Mar 24, 2015 9:37 am
|
|
|
Fajne buty na platformie mają w salonie Impressja na wschodniej, tam kupowałyśmy ostatnio buty - moja siostra do ślubu, ja do sukni wizytowej (kolorowe też mają w ofercie) |
|
|
|
|
Yaśmina
|
Wysłany: Nie Mar 29, 2015 7:56 pm
|
|
|
Tylko w sumie to po co facetowi dodawać wzrostu jak mówisz że jest wyższy o 8cm? |
|
|
|
|
M-Martusia
|
Wysłany: Pon Mar 30, 2015 6:48 pm
|
|
|
nisia1988 napisał/a: | a czy slyszalyscie o wkladkach do butow dla Pana Mlodego? |
Wydaje mi się, że jeśli będzie to tylko wkładka to może ty wygląda dziwnie, albo by nie wygodne. W końcu byty są jednak projektowane pod jakąś wysokość stopy.
O butach podwyższających mężczyznę słyszałam, ale to raczej chodziło o podwyższenie obcasa w bucie, ewentualnie coś na kształt platformy, a nie wkładkę wewnątrz gotowego buta. |
_________________ Zapraszam do mojego dzienniczka!
|
|
|
|
|
|