Torty weselne |
Autor |
Wiadomość |
misia82
|
Wysłany: Pią Wrz 13, 2013 10:51 am
|
|
|
izus38, to extra czekałam właśnie na jakiś znak od Ciebie Skoro mówisz, że tort był SUPER, to my też się nie zastanawiamy dłużej i zamawiamy swój u Dybalskiego A zamawiałaś go w dowolnej cukierni, czy w tej głównej siedzibie na Jaracza?? |
Ostatnio zmieniony przez misia82 Pią Wrz 13, 2013 10:52 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
izus38
|
Wysłany: Pią Wrz 13, 2013 2:13 pm
|
|
|
misia82 napisał/a: | izus38, to extra czekałam właśnie na jakiś znak od Ciebie Skoro mówisz, że tort był SUPER, to my też się nie zastanawiamy dłużej i zamawiamy swój u Dybalskiego A zamawiałaś go w dowolnej cukierni, czy w tej głównej siedzibie na Jaracza?? |
zamawialiśmy na Jaracza. Na pewno będzie dobry. Nie za słodki, delikatny. My w ogóle tort podaliśmy na weselu wcześniej niż przeważnie sie podaje bo o 22.00. Wyszłam z założenia że po 24.00, przy takiej ilości jedzenia jaka mieliśmy i jeszcze alkoholu to mało kto miałby ochotę na tort atak to wszyscy chętnie spróbowali |
|
|
|
|
figazmakiem
|
Wysłany: Czw Paź 03, 2013 1:02 pm
|
|
|
troszka88, wygląda pysznie |
|
|
|
|
qlaudia
|
Wysłany: Pią Paź 04, 2013 5:50 am
|
|
|
ja zamówiłam synkowi na urodziny tort z dybalskiego na zachodniej i to zdecydowało że swojego tam nie zamówie.<ja jako wredna kobieta napisalam skarge do szefa xD> tort może i bylby smaczny gdyby nie to że miał byc z malinami a miałam z1 5 malin w 2 kg torcie."warstwy": biszkopt,bita smietana i to wszystko!!!!!!!!!! potem rzucili "mase lukrowa" ktora nie byla masa lukrowa tylko budyniowa i miala 3 cm nikomu nie smakował,niestety był do nie zjedzenia.byłam strasznie zdziwiona poniewaz inne wypieki maja przepoyszne.ja osobiscie tam juz nie zamowie |
|
|
Kingulinka
|
Wysłany: Wto Paź 08, 2013 10:20 am
|
|
|
hey hey
A powiedzcie mi Jak wagowo Tort na 100 osób ...? |
|
|
|
Catylyn89
|
Wysłany: Wto Paź 08, 2013 10:59 am
|
|
|
Kingulinka napisał/a: | hey hey
A powiedzcie mi Jak wagowo Tort na 100 osób ...? |
Policz 120-150 gram na osobę i wyjdzie Ci waga tortu |
|
|
tygrysek7773
Żołnierzowa żona
|
Wysłany: Sro Paź 09, 2013 7:33 am
|
|
|
Może troszkę mniej, bo ja liczyłam 10 dag na 10 osób i z 4 pięter zostało mi jedno całe i drugiego połowa. |
|
|
Skyler
|
Wysłany: Sob Paź 12, 2013 6:10 pm
|
|
|
nam też menadżer sali powiedział że liczyć trzeba 100 gram że i tak zostaje |
_________________ Skyler
|
|
|
|
|
misia82
|
Wysłany: Pią Paź 18, 2013 10:48 am
|
|
|
A my wczoraj zamówiliśmy taki - tyle że kwiatki będę koloru jasnego fioletu
Na 60 osób zamówione jest 8kg tortu.
Po weselu wstawię zdjęcie jak się prezentował na przyjęciu |
|
|
Skyler
|
Wysłany: Sob Paź 19, 2013 4:23 pm
|
|
|
misia82 sliczny nam ponieważ kuzynka będzie robić tort musimy wybrać wzór z internetu . Wiemy tylko że chcemy z jadalnymi kwiatami |
_________________ Skyler
|
|
|
|
|
Paolina
|
Wysłany: Pon Lis 04, 2013 10:27 pm
|
|
|
Nasz tort Linda od Dybalskiego "na żywo"
tort.JPG
|
Pobierz Plik ściągnięto 757 raz(y) 48.06 KB |
|
_________________ Pozdrawiam słonecznie Gość!
|
|
|
|
|
ZuzM
|
Wysłany: Pon Lis 04, 2013 11:04 pm
|
|
|
Ja będę na 90% zamawiała tort z gdańska:P |
|
|
|
Paolina
|
Wysłany: Sro Lis 06, 2013 2:58 pm
|
|
|
ZuzM napisał/a: | Ja będę na 90% zamawiała tort z gdańska:P |
Dlaczego z tak daleka? Macie tam ulubionego cukiernika?
Mnie by ta odległość trochę stresowała. |
|
|
|
|
|
Catylyn89
|
Wysłany: Sro Lis 06, 2013 3:05 pm
|
|
|
ZuzM, Ja bym się natomiast obawiała nie tylko tego jak bedzie wygladał tort, po przejechaniu tylu kilometrów, ale też jego świeżości... |
|
|
figazmakiem
|
Wysłany: Pią Lis 08, 2013 9:38 am
|
|
|
Paolina, czemu mieliście nierówne wysokości piętra?
ZuzM, zamawiacie tort od Dekera? Obecnie każda dobra cukiernia dysponuje specjalnymi autami z chłodnią i o świeżość tortu raczej bym się nie martwiła
[ Dodano: Pią Lis 08, 2013 9:46 am ]
Paolina napisał/a: | Nasz tort Linda od Dybalskiego "na żywo"
| czemu piętra są nierówne? |
|
|
|
|
Paolina
|
Wysłany: Sob Lis 30, 2013 11:30 pm
|
|
|
figazmakiem napisał/a: | Paolina napisał/a:
Nasz tort Linda od Dybalskiego "na żywo"
czemu piętra są nierówne? |
Nie mam pojęcia Nawet nie zwróciłam na to uwagi Nikt z osób, które go widziały na żywo też nie. Grunt, że był pyszny. |
|
|
|
|
|
Iwonicze
|
Wysłany: Sob Gru 28, 2013 3:37 pm
|
|
|
ladny tylko faktycznie brak mu proporcji |
_________________ Iwona |
|
|
|
|
olqa_b
|
Wysłany: Pon Cze 23, 2014 7:57 am
|
|
|
Chciałabym zapytać, czy możecie polecić cukiernię AsPal? |
|
|
|
|
Skyler
|
Wysłany: Pon Cze 30, 2014 2:35 pm
|
|
|
Ja mogę polecić naszą cukiernię SzarlotkA w Zgierzu. smak tortu nieziemski, wygląd taki jak chcieliśmy
|
_________________ Skyler
|
|
|
|
|
iduczek
|
Wysłany: Sro Lip 02, 2014 3:41 pm
|
|
|
My zamówiliśmy tort z cukierni Victoria.
Po pierwsze, muszę przyznać, że był pyszny.
Natomiast w kwestii wyglądu.. no cóż.. byłam wściekła jak go zobaczyłam... ale musiałam to przełknąć i machnąć wtedy ręką, żeby nie psuć sobie humoru.
Zamówiliśmy tort z ich katalogu, który miał wyglądać tak jak ten (tylko bez kokardy):
ale miał być w kolorze fioletowym, z zielonymi koronkami. O ja naiwna, widząc w ich katalogu idealnie pasujący mi kolor fioletowy na innym torcie, właśnie o dokładnie taki poprosiłam. O taki:
Niestety to co przyjechało na salę było podobne do tych z katalogu, tylko po ciemku i z przymrużonymi oczami.
Mój główny zarzut - tort był granatowy. Co nie pasowało kompletnie do niczego, biorąc pod uwagę, że wszystkie dodatki były w fiolecie i zieleni. (I nie jest to moja paranoja, bo 3 osoby z gości pytały się mnie dlaczego tort jest granatowy jak wszystko inne jest fioletowe)
Zielona koronka również była nie w takim kolorze jak chciałam, ale już przynajmniej bliżej niż dalej.
Poza tym, koronka była położona inaczej niż we wzorze, miała jakieś przerwy i ubytki. Tort był lekko krzywy i w ogóle taki jakiś płaski w porównaniu z tym z katalogu.
Zamieszczam zdjęcie, chociaż nie wiem, czy widać na nim to o czym mówię. Niestety tylko takie zdjęcie na razie mam:
Nie jestem w stanie tego zrozumieć, jak tort w kolorze innym niż zamówiony mógł opuścić pracownię. Przy płaceniu za niego, usłyszeliśmy, że faktycznie mieli problem z uzyskaniem takiego koloru i to było już i tak ich drugie podejście, bo jedną masę musieli wyrzucić do kosza. Sorry, ale moim zdaniem powinni robić do skutku a nie wypuszczać do klienta towar niezgodny z zamówieniem. Tym bardziej, że kolor nie był moim wymysłem tylko sami oferowali go w katalogu!
Podsumowując - jeśli zależy wam tylko na smaku a wygląd ma drugorzędne znaczenie - zamawiajcie bez wahania.
Jeśli jednak zależy wam by tort wyglądał tak jak sobie wyobrażacie i komponował się z waszym zamysłem - nie ryzykowałabym.
Tym bardziej, że my przejechaliśmy się na nich już dwa razy. W maju zamawiałam od nich tort na 60tkę mamy i wtedy też tort wyglądał zupełnie inaczej niż chciałam.
To, że mają takie torty w katalogu absolutnie w ich przypadku nie znaczy, że są w stanie je odtworzyć. |
|
|
Juska
|
Wysłany: Sro Lip 02, 2014 4:55 pm
|
|
|
My ostatecznie zamówiliśmy w Aspalu w Poddębicach. Chyba nie ma bardziej konkurencyjnej firmy na terenie Łodzi, jeśli chodzi o zależność cena - jakość. Tort był PIĘKNY - idealnie taki, jaki chcieliśmy, a do tego nieziemsko pyszny. Większość gości wzięła po dwa kawałki - co było dobrym pomysłem, bo tort miał dwa smaki
A prezentował się tak:
POLECAMY |
|
|
eweewe
|
Wysłany: Czw Lip 03, 2014 12:10 pm
|
|
|
Juska, a powiedz mi, czy jechaliście specjalnie do Poddębic żeby wybrać smak tortu? Popróbować? Czy też producent ma w Łodzi jakąś swoją cukiernię?
[ Dodano: Czw Lip 03, 2014 2:07 pm ]
Dziewczyny, powiedzcie czy ta masa na tortach nie jest zbyt słodka? Da się to ładnie kroić? |
|
|
|
|
Shilcia
|
Wysłany: Sob Lip 05, 2014 10:33 am
|
|
|
O to samo chciałam Juskę spytać. |
|
|
Rusałka_Maja
|
Wysłany: Sob Lip 05, 2014 11:32 am
|
|
|
eweewe napisał/a: | Dziewczyny, powiedzcie czy ta masa na tortach nie jest zbyt słodka? Da się to ładnie kroić? |
Kroi się bardzo ładnie spokojnie
A jeśli chodzi o to czy jest zbyt słodka.. to zależy wszystko od gustów.. ja np nie byłam w stanie jej zjeść.. ale ja prawie nie jem słodyczy więc po prostu dla mnie była za słodka.. mój mąż zjadł ale powiedział, że przy następnym kawałku już sobie ją odpuści bo by się zasłodził
Z kolei mój świadek przyznał mi racje, że to ulepek i nie da się tego zjeść, a mój szwagier powiedział, że o co mi chodzi i że zarąbiste i pycha
Także wszystko zależy co kto lubi |
|
|
sylwiasylwia
|
Wysłany: Sro Lip 09, 2014 9:33 am
|
|
|
w ktorej cyukierni to bylo zamawiane kochana? |
_________________ Sylwia |
|
|
|
|
Mani_ani
|
Wysłany: Sro Lip 23, 2014 1:01 pm
|
|
|
Czy miałyście do czynienia z tortem bezowym na jakimś weselu? Co jeśli chodzi o możliwość jego krojenia, wygląd? Bo smak to powinien być dobry |
|
|
ZoltyTulipan
|
Wysłany: Sro Lip 23, 2014 7:31 pm
|
|
|
Mani_ani napisał/a: | Czy miałyście do czynienia z tortem bezowym na jakimś weselu? Co jeśli chodzi o możliwość jego krojenia, wygląd? Bo smak to powinien być dobry |
Torty bezowe niestety kroją się ciężko i po ukrojeniu nie wyglądają zbyt estetycznie.. Ale faktycznie są pyszne |
|
|
tygrysek7773
Żołnierzowa żona
|
Wysłany: Czw Lip 24, 2014 2:33 pm
|
|
|
Robię torty bezowe i o ile do czasu krojenia wyglądają imponująco to kroi się je ciężko, no i są mega słodkie. Jeśli już się na nie decydować- to tylko z kwaśnymi owocami np.borówką. |
|
|
herbatnik
|
Wysłany: Czw Lut 26, 2015 1:09 pm
|
|
|
Trochę z innej beczki, ale też w temacie tortowym-gdzie kupowałyście figurkę na tort? Przejrzałam popularny sklep internetowy, ale wszystkie tam są na jedno kopyto, a te fajniejsze kosztują więcej niż chcę przeznaczyć na tę ozdobę. Podobają mi się też wycinane z pleksi inicjały i kontury pary młodej, ale też trochę drogie(aczkolwiek, jeśli nic innego nie znajdę do pewnie takowe zamówię). Może doświadczone dziewczyny mi coś polecą |
|
|
Terry
|
Wysłany: Czw Lut 26, 2015 1:46 pm
|
|
|
A szukałaś na olx, albo allegro używanych? Mi cukiernik sam dał ozdobę. |
|
|
|
|
*Dorotka_
Moderator
Wiek: 36 Dołączyła: 02 Cze 2012 Posty: 5060 Skąd: Łódź/Wrocław
|
Wysłany: Pon Mar 02, 2015 9:13 am
|
|
|
podpowiem
http://www.aliexpress.com...ing+cake+topper
za 3 dyszki można mieć fajną spersonalizowaną figurkę
my mieliśmy taką
za 31 złotych łącznie z dostawą. Minusem jest brak polskich liter jak "ą,ę, ł" itd |
|
|
herbatnik
|
Wysłany: Pon Mar 02, 2015 10:10 am
|
|
|
dzięki jeśli się okaże, że cukiernia nie ma własnych figurek, to chyba zdecyduję się na takie literki |
|
|
ZuzM
|
Wysłany: Wto Mar 10, 2015 12:38 pm
|
|
|
I ja się tu witam |
|
|
|
adagio85
|
Wysłany: Sob Kwi 04, 2015 1:00 pm
|
|
|
Witam czy ktos kupował tort u " Wasiaków"? |
|
|
|
|
pannastara
|
Wysłany: Czw Maj 07, 2015 12:52 am
|
|
|
adagio85, jadłam ich tort - nie weselny - i był przepyszny. na stronie internetowej widzę, że robią też duże torty na różne okazje. |
_________________ Mój dziennik przygotowań. Zajrzysz? |
|
|
|
|
alekul89
|
Wysłany: Czw Sie 27, 2015 12:38 pm
|
|
|
Nasz tort z Aspala
Miała być jeszcze figurka ale gdzieś zaginęła w akcji i tort wjechał na salę bez figurki. Ale i tak wyglądał pięknie |
|
|
Be_Mine
|
Wysłany: Nie Cze 12, 2016 8:44 pm
|
|
|
A ja mam chyba głupie pytanie Jak taki tort kroić? Czy każde piętro jest na jakies podkładce czy trzeba przecinać też piętra między sobą?
I przy okazji zapytam tutaj, jak wygląda sprawa przewiezienia tortu i patery pod niego? Cukiernia przewozi? I czy jeśli wybiorę tort gdzie każde piętro jest osobno, i chciałbym pod niego jakąś fajną paterę to czy cukiernie mają takie czy musze to sama załatwiać? |
|
|
|
|
alekul89
|
Wysłany: Pon Cze 13, 2016 7:35 am
|
|
|
Ja wypowiem się jak to wyglądało w Aspalu. Każe piętro miało swoją paterę. Jak pokroili górne piętro to odkręcili paterę i kroili kolejne. Obsługa na sali na pewno wie jak sobie z takim tortem poradzić Tort na salę dowiozła cukiernia w dniu wesela. My nie musieliśmy się o to martwić. O wybór pater zapytaj w cukierni, w której będziesz zamawiać. Powiedzą Ci jakie mają. |
|
|
justynkakowalsk
|
Wysłany: Czw Lip 07, 2016 8:12 pm
|
|
|
ja tam wolę proste torty, bez udziwnień |
|
|
|