PRZEKĄSKI |
Autor |
Wiadomość |
asiaj2001
Dołączyła: 02 Sie 2010 Posty: 206 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Czw Sty 05, 2012 2:54 pm PRZEKĄSKI
|
|
|
Witajcie
mam gości w weekend, i potrzebuje jakiś szybkich do przygotowania i smacznych takich przekąsek na zimno mogą być na ciepło. Może macie też propozycję co mogłabym podać? Nie będzie to wystawna imprezka, znajomi nas mają odwiedzić więc pomyślałam ciasto coś na ząb (co nie wiem) i winko.
Pomóżcie liczę na waszą pomoc [/b] |
_________________
|
|
|
|
|
kariczeq
Wiek: 39 Dołączyła: 29 Cze 2009 Posty: 1076 Skąd: Zgierz
|
|
|
|
|
durkakarolina
Wiek: 31 Dołączyła: 16 Mar 2012 Posty: 21 Skąd: koluszki
|
Wysłany: Sro Kwi 04, 2012 8:58 pm
|
|
|
na zimno proponuję mięsne kuleczki z curry u mnie na imprezach zawsze się sprawdzają.
wszystko przygotowujemy tak jak na kotlety mieone tylko dodajemy dużą ilośc curry, potem formujemy małe kuleczki i smażymy na głębokim oleju. odsączamy na ściereczce, pozostawiamy do wystygnięcia i nabijamy na krótkie wykałaczki. ja podaję je z 3 dipami meksykańsskim, 5 smaków i czosnkowym. życzę smacznego |
_________________
|
|
|
|
|
M4rcysi4
Wiek: 34 Dołączyła: 30 Wrz 2008 Posty: 4350 Skąd: Bełchatów
|
Wysłany: Czw Kwi 05, 2012 10:26 pm
|
|
|
Taki standardzik to koreczki, a tak od siebie dodam szparagi w szynce- istnieją różne wariacje, ewentualnie szynka z nadzieniem w postaci sałatki lub twarożku |
_________________
|
|
|
|
|
paulinkaaMU
Wiek: 37 Dołączyła: 15 Sie 2009 Posty: 1509 Skąd: Pabianice/Wrocław
|
Wysłany: Czw Kwi 05, 2012 11:24 pm
|
|
|
M4rcysi4 napisał/a: | szparagi w szynce- istnieją różne wariacje, ewentualnie szynka z nadzieniem w postaci sałatki lub twarożku |
oj tak, pychota ja szynkę smaruję almette z dodatkiem chrzanu, a całość "zawiązuję" szczypiorkiem
a moja ostatnio ulubiona przekąska na zimno - tortille (jedna zrolowana pokrojona na 5-6 kawałków) - smaruję je jakąś pastellą Lisnera (np. serowa z mozzarellą albo jajeczna) albo poprostu almette jeśli nie mam pastelli i układam: kawałki wędzonego łososia, awokado i czerwonej cebuli - polecam |
_________________
|
Ostatnio zmieniony przez paulinkaaMU Czw Kwi 05, 2012 11:26 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Blue_Sky
Dołączyła: 17 Sie 2012 Posty: 9 Skąd: Pl
|
Wysłany: Pią Sie 17, 2012 11:32 am
|
|
|
Ja często robię mini pizzerinki do barszczyku, choć same w sobie uwielbiam jako dodatek na film |
|
|
|
|
rod321
Dołączył: 19 Lut 2013 Posty: 3 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Wto Lut 19, 2013 1:46 pm
|
|
|
na przekąskę to kabanosiki są dobre |
_________________ fotograf na ślub |
|
|
|
|
Catylyn89
Wiek: 34 Dołączyła: 03 Kwi 2013 Posty: 1836 Skąd: Krk
|
Wysłany: Sro Sty 15, 2014 1:26 pm
|
|
|
chleb pełnoziarnisty cienki (WASA) z serkiem śmietankowym, ogórkami konserowymi i wędzonym łososiem... Przyozdobiony delikatnie koprem i ewentualnie skropiony kroplą cytryny |
_________________
|
|
|
|
|
Kasioludek
Dołączyła: 23 Lip 2008 Posty: 29 Skąd: Koluszki
|
Wysłany: Nie Lut 16, 2014 5:40 pm
|
|
|
Polecam zrobić ruloniki z szyneczki, a w środek wpakowa serek topiony z roznymi przyprawami. To samo można zrobic z zielonym ogórkiem. Wydrążyć środek i włożyć tam masę z serkow. |
|
|
|
|
Julia_ja
Dołączyła: 07 Kwi 2013 Posty: 780 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Wto Lut 18, 2014 9:54 pm
|
|
|
Cieniutkie naleśniki zimne smarujemy serkiem Mój Ulubiony wymieszanym ze świeżym koperkiem. Odrobina świeżo zmielonej soli morskiej. Na to układamy cieniutkie plastry łososia wedzonego na zimno. Rolujemy i kroimy w grubsze krążki. Każdy krążek nadziewamy na wykałaczkę. Podajemy z plastrekami cytryny. PYCHA! |
_________________
|
|
|
|
|
misia-misia
Working Mom :)
Wiek: 43 Dołączyła: 04 Sty 2006 Posty: 1643 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Wto Lut 18, 2014 10:05 pm
|
|
|
A ja robię roladki łososiowe. Potrzebny cienkie plastry/filety łososia, twarożek np z ziołami, czy pomidorami albo oliwkami (Almette). Filet smarujemy serkiem, zawijamy i gotowe. |
_________________
|
|
|
|
|
|