"AGAT" |
Autor |
Wiadomość |
askapi
|
Wysłany: Wto Lut 19, 2008 12:02 am
|
|
|
U nas będzie ok 75 i tez zastanawiam się nad tym, jak się pomiescimy.
Moja mama ostatnio spotkała kolezanke, ktorej syn miał wesele w Agacie. Na weselu miała 90 osób i ponoc nie było ciasno. Więc moze przy moich 75 osobach tez nie będzie ciasnawo. Po weselu zdam relacje szczegółowo |
|
|
krzysiaa
|
Wysłany: Sro Lut 27, 2008 9:09 pm
|
|
|
Przez ostatnie 2 tygodnie obejrzałam 12 sal w Łodzi i Agat podoba mi się najbardziej ze względu na piękne, zadbane otoczenie i możliwość przeniesienia imprezy latem do tej "grillowej altany" ze świetnym miejscem do tańcowania. Ja jestem zdecydowana ale mój luby jeszcze się zastanawia. Nie podoba mu się ta salka ze stołami że "zbyt niska, mała, bez klimatyzacji". Mamy wesele na 60 osób. Czy tam rzeczywiście może być zbyt ciasno i duszno? |
_________________ krzysiaa |
|
|
|
|
madzialenac
|
Wysłany: Sro Lut 27, 2008 9:41 pm
|
|
|
Właśnie w tej salce do jedzenia właśnie JEST KLIMATYZACJA (a do tego są okna). Więc tam na pewno nie będzie duszno. Na razie nie ma klimy w sali tanecznej, ale wiadomo że otwarte są ogromne drzwi tarasowe plus okna więc myslę że też nie będzie źle. Poza tym na zdjęciach widziałam, że na jakimś weselu dostawili jeszcze wentylator.
Jeśli chodzi o 60 osób to tam sie idealnie mieści 60 osób także nie trzeba wystawiać stołów do sali tanecznej - więc macie ilość gości idealna na to miejsce. Ja mam niestety przynajmniej 70 i już kombinuje jakby tu obciąć tę liczbe do 60 żartuję oczywiście ale 60 to jest idealna ilość na tą salę
Mnie już bardziej martwi ten bar na srodku i to że to są oddzielne pomieszczenia, ale może to mieć swoje dobre strony. Po pierwsze - nie jest to typowa remiza weselna (od razu mówię, że nie mam nic do remiz bo wiem że tez można w nich zrobić superweselicho), gdzie wszyscy się gapią na tańczących. Z tego cieszy sie mój M. który nie lubi tańczyć
Po drugie- tak jest chyba bardziej elegancko- mozna zjeść w spokoju i porozmawiać - nie trzeba będzie aż tak przekrzykiwać orkiestry.
Po trzecie - jak pisała askapi bar może być strakcja przy wężykach. No a ja planuję wykorzystac go jako bar z fajnymi drinkami - zawsze ktoś bezie się kręcił na parkiecie choćby po drinka
A kiedy masz termin? |
Ostatnio zmieniony przez madzialenac Sro Lut 27, 2008 9:44 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
krzysiaa
|
Wysłany: Sro Lut 27, 2008 10:32 pm
|
|
|
Mamy temin na 27 czerwca 2009.
Naprawdę nie wiedziałam, że w tej małej sali jest klima, dzięki madzialenac, dodatkowy argument za
Co do tych oddzielnych sal, to to jest również problem. Moj K. chciałby się trochę popisać - tańczy od 10 lat:)) Ja krócej ale też sobie radzę. Ale nie mozna mieć wszystkiego.
Ważne, że jest tam naprawdę ładnie i że jest smaczne jedzenie - byłam i próbowałam. Poza tym oglądałam film z wesela, które odbyło się tam w ubiegłym roku. Wszystko było bardzo ładnie podane i przystrojone. Miałam jednak wrażenie ciasnoty przy stołach i stąd moje obawy. |
Ostatnio zmieniony przez krzysiaa Sro Lut 27, 2008 10:38 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
gonya
|
Wysłany: Czw Mar 20, 2008 12:32 pm
|
|
|
Witam, okazuje się, że to ja pierwsza będę mogła podzielić się wrażeniami z Agata. Moje przyjęcie odbędzie się 31 maja. Jestem trochę zaniepokojona ewentualną ciasnotą. Słyszałam wiele świetnych opini na temat tej sali ale ostatnio znajoma opowiadała mi o przyjęciu swojej siostry na 50 osób.... Twierdzi, że było ciasno a u mnie będzie około 70. Mam nadzieję, że jednak nie będzie całkowitego KLOPSU.... |
|
|
|
|
madzialenac
|
Wysłany: Czw Mar 20, 2008 12:48 pm
|
|
|
Nie martw się ja też będę mieć 70 osób (jeśli nie więcej) i jakoś musimy sie zmieścić
na pewno będzie super a sala to dobry wybór, zobaczysz
Pozdrawiam świątecznie |
|
|
|
|
askapi
|
Wysłany: Czw Mar 20, 2008 10:40 pm
|
|
|
Ostatnio zbiegiem okoliczności, gdy zamawialismy filmowanie, facet zaprezentował nam film z wesela które było w Agacie. Twierdził ze na tym weselu było około 90 osob i ludzie mieli jeszce miejsce na tańczenie w duzym kole podczas pierwszego tańca. Więc wydaje mi się ze zgiełku nie będzie. Jedno co mi przeszkadzało w ogladaniu tego filmu a jemu w filowaniu to ten bar, bo nie mógł kamerą uchwycić wszystkich tańczących w kole gości. Ja jednak jestem dobrej mysli i myśle że zawsze można znaleźć rozwiązanie. Poprosze prowadzacego imprezę by nie zachęcał ludzi do tworzenia ogromniastego koła i tańczenia w nim, a jedynie do zgomadzenia się tam gdzie będziemy tańczyć i dopingowania nas podczas tańca |
|
|
Anitinka
|
Wysłany: Sob Kwi 05, 2008 10:51 am
|
|
|
Askapi mam pytanie...czy ja też mogę wpaść przed Twoim weselem i zobaczyć jak to wszystko sobie wymyśliłaś?? Ciekawa jestem czy rzeczywiście będą pokrowce na krzesła i inne rzeczy o których wspominała właścicielka i dziewczynki w postach. |
|
|
|
|
askapi
|
Wysłany: Wto Kwi 29, 2008 9:38 pm
|
|
|
Oczywiście, zapraszam. Co prawda nie wiem jescze jak to wszystko będzie wyglądac, ale mam jeszce troche czasu więc coś wymysle. Więc jak znajdziesz troche czasu to zapraszam dzień przed lub w dzień wesela rankiem |
|
|
emememsy
|
Wysłany: Sro Kwi 30, 2008 6:25 pm
|
|
|
ja mam wesee w Agacie 11.10.2008..a na dodoatek tam pracuje i moge was zapewn9c ze 70 osoab zmiesci sie spokojnie..widzialam juz kilka takich wesel..jak bedziecie mieli pytania piszcie na gg 9321634..chetnie pomoge
[ Dodano: Sro Kwi 30, 2008 8:47 pm ]
pokrowce na krzesla juz sa i bardzo ladnie e prezentuje sala |
|
|
askapi
|
Wysłany: Wto Maj 06, 2008 10:02 pm
|
|
|
Oooo super. W końcu mamy w naszym watku o Agacie najlepiej poinformowaną osobe. |
|
|
emememsy
|
Wysłany: Pią Maj 09, 2008 9:33 am
|
|
|
j bede miala okolo 60 a na 75 jest miejsca wystarczajaco |
|
|
Tobik und Daga
|
Wysłany: Nie Maj 18, 2008 6:37 pm
|
|
|
Witamy
My również dołączyliśy do grona "Agat-owiczów":) Planujemy wesele w przyszłym roku. Byliśmy tam w zeszłym tygodniu i naprawde sala nas bardzo urzekła. Co prawda nie widzieliśmy sali jadalnej, bo trwała akurat jakaś konferencja i drzwi były zamknięte. Ale wczoraj, przed weselem, była tam moja pezyszła Teściowa i jest zachwycona. Stoły ładnie udekorowane, z klasą i gustem. Nie ma niepotrzebnego kiczu i przepychu, jaki zdarzyło nam się widzieć na innych salach.
Nam osobiście nie przeszkadza barek na środku, ponieważ chcemy go wykorzystać i zrobić swój bar.
Mam nadzieje, żę wszystko wypali.
Jeszcze nie podpisywaliśmy umowy, ale właścicielka powiedziała, ze cena za osobe wynosi od 140- 160.
Napiszcie jak udały się majowe i czerwcowe śluby w tym roku!! |
|
|
|
|
askapi
|
Wysłany: Nie Maj 18, 2008 8:28 pm
|
|
|
Zdamy relacje po fakcie |
|
|
spray
|
Wysłany: Sob Maj 24, 2008 11:33 am
|
|
|
Własnie wracam z oględzin AGATu i jestem zachwycona. Sala śliczna, czyściutka, bardzo gustowna, zero kiczu. Trochę ciasnawo, nawet jak otworzy się przejście z małej sali do sali z barkiem, ale na zaprezentowanych fotkach nie wyglądało to wcale jakoś klaustrofobicznie. Poza tym w cenie jest dekoracja, bardzo ładna, w dodatku można wybrać 3 warianty kolorystyczne. Mnie najbardziej podobała się wersja biała, z pokrowcami na krzesłach, ale mojemu narzeczonemu kojarzyła się z przyjęciem komunijnym więc chyba odpada.
Cena podstawowa to 140 zł, tak jak pisałyście, ale może skoczyć do 160 jeśli się weźmie wersję z grillem na powietrzu ( jak dla mnie fantastyczna sprawa, teren do grillowania robi wrażenie i jaka to atrakcja!!) Napoje bez limitu, tylko bez gazowanych, bo oni je podają w dzbankach. No więc butelki z colą trzeba we własnym zakresie.
Cena wiejskiego stołu - 600 zł
Cena stołu rybnego ( polecana przez pana z AGATu) 300 zł. Chyba na taki stół się zdecydujemy, nie jest taki banalny jak te wiejskie kiełbachy, dużo wędzonych ryb, wszystko pięknie podane, podobno dużo ludzi się na to decyduje i nie żałuje. |
|
|
marcysia
|
Wysłany: Wto Cze 03, 2008 10:39 pm
|
|
|
witajcie witajcie
my dziś zamrezerwowaliśmy termin w Agacie na 29 sierpnia 2009 r.
ponad rok temu nocowaliśmy tam i jedliśmy obiad ze śniadaniem
pyszne jedzenie i czyściutko
polecam
wesele ma być na ok 70 osób
pozdrawiam |
|
|
|
|
askapi
|
Wysłany: Sro Cze 11, 2008 10:51 pm
|
|
|
Dziewczyny, zastanawiałyście sie już może jak dobrze by było ustawić stoły przy ok 7 osobach? Tzn. chodzi mi o to czy w literkę U czy też okragłe |
|
|
Anna Owen
|
Wysłany: Pią Cze 13, 2008 9:36 pm
|
|
|
I have just came cross this Web and think it is fantastic that we can share our wedding experiences here. The wedding day is probably one of the most important days in our and our families’ lives and therefore we ought to be 100% sure that we found a perfect place at the perfect time.
My elder brother decided to get married to a polish girl who he has met in London. Them being very busy and far away from home, I offered to organize the wedding. I was looking for a place in Lodz that would be perfect for a classy wedding. Didn’t have much time in Lodz but was determined to find the best. To be honest I was petrified. Being based in London, I was concerned that it would be difficult to coordinate the prep work. Then I found this beautifully-located AGAT. When I saw the garden, the decoration I immediately fell in love with it. I had a chat with the organizers and reassured that they would take care of anything agreed. So, I decided to take it straight away. I must say, this was the best decision ever made by me.
The wedding took place in May. It was a perfect day for my brothers’ wedding. The wedding had two parts to it, it had an outdoor bbq and an indoor dinner and dancing.
The outdoor party was brilliant. The garden there is amazing! Hundred of plants, trees and flowers. It looks better than many privates ones I have seen. On top of that, the trees and building were dressed up in hundred of small lights. It felt like a movie set, better like a fairy tail.
After a while we moved indoors. The tables indoor were decorated with hundred of white roses. The food on the tables not only tasted delicious but looked very appealing. The hot food served was the best polish food I have tasted in any restaurant. Everything was absolutely amazing.
One more thing worth mentioning isthe staff. The staff can make such a difference. The staff at AGAT was great. They were all very welcoming, friendly and helpful with the smallest query. They took care of everything, before I had to ask. Awsome!
I must say, I have been to few other receptions in Lodz and London. I have seen a lot. And this was very best reception I have ever been to, not because it was my borther’s , but because of the organization and prep . If I decide to get married, I will definitely, without any doubt ,do it in AGAT.
Thank Agat for an amazing reception!
Anna
If anybody has any questions, just give me a shout. |
_________________ HAVE A GOOD DAY! |
|
|
|
|
kryszka
z doskoku ;)
|
Wysłany: Pią Cze 13, 2008 9:47 pm
|
|
|
no tego to tu jeszcze nie było
|
|
|
krzysiaa
|
Wysłany: Czw Cze 19, 2008 11:24 am
|
|
|
A ja zrezygnowałam z Agatu Strasznie mi szkoda tego ogrodu ale rodzina mnie przekonała, że 70 osób się nie pomieści na sali. Jakoś nie potrafili dostrzec uroku tego miejsca. |
|
|
|
|
kryszka
z doskoku ;)
|
Wysłany: Czw Cze 19, 2008 5:29 pm
|
|
|
No wiesz krzysiaa urok urokiem, ale realia realiami. Wesele jako impreza głównie taneczna wymaga jednak pewnej ilości miejsca, nie może być ścisku, bo to nie dyskoteka. |
|
|
krzysiaa
|
Wysłany: Pią Cze 20, 2008 10:02 am
|
|
|
Dlatego też odpuściłam, chociaż podobno i 80 osób bawiło się w Agacie. |
|
|
|
|
Koalinha
Wiek: 39 Dołączyła: 11 Sie 2007 Posty: 212 Skąd: Łódź / Portugalia
|
Wysłany: Sob Cze 21, 2008 8:27 pm
|
|
|
Długo mnie tu nie było i widzę, że przybyło trochę nowych opinii, a najważniejsze, że pozytywnych. Tę po angielsku nawet przesłałam narzeczonemu
Gonya, już po Twoim weselu. Jak było?
I czy możecie mi napisać coś więcej o tym rybnym stole? To chyba jakaś nowa opcja, bo nam przy wizytach w Agacie (a były 3) nic o tej możliwości nie powiedziano. Już niedługo musimy tam jechać i wybrać menu, więc chciałabym się zorientować co i jak.
I jeszcze pokrowce: na wszystkie krzesła? Tak? To chyba wygląda jeszcze fajniej niż było |
_________________ Monika
9.08.2008. |
|
|
|
|
emememsy
|
Wysłany: Nie Cze 22, 2008 3:38 pm
|
|
|
pokrowce sa na wszytskie krzesla i bardzo ajnie to wyglada.....slot rybny wyglada nastepujace...sa dwa rodzaje ryb:jeziotr i dwa wegorze i sa wylozone na lustrze owalnym podonie jak owoce...preentuja sie super |
|
|
veroni
|
Wysłany: Pią Lip 11, 2008 12:04 pm
|
|
|
my też zastanawialiśmy się czy nie zrobić w agacie...niestety jak byliśmy oglądać salę było nakryte na wesele...na 50 osób i było ciasno;/ Pani zaproponowała że przy większej liczbie gości można wystawić rząd stołów na salę taneczną...no nie za fajny pomysł z uwagi na to że na środku stoi filar z barem...My osobiście nie wyobrażamy sobie pierwszego tańca dookoła filaru...ale to nasze wrażenia!Wy możecie mieć inne! zrezygnowaliśmy też dlatego że nie chcielibyśmy żeby nasze goście się rozchodzili po ogrodzie..byłam na takim weselu i powiem szczerze że większość gdzieś spacerowała i mało kto się bawił!
dlatego my zdecydowaliśmy się na piękną klimatyzowaną i nową salę bankietową Laura-też na trasie do strykowa, kilka km dalej. Duża sala-zabawa i jedzenie w jednym miejscu, ale do tego elegancko:) i mały ogródeczek z kilkoma parasolkami dla chętnych przewietrzenia! |
_________________ szczęśliwa mężatka:) Nasz dzień 9.08.2008r |
|
|
|
|
askapi
|
Wysłany: Pią Lip 11, 2008 2:13 pm
|
|
|
Jestem już po własnym weselu w Agacie W skali szkolnej moge ocenić ten lokal na 5. Wielu z forumowiczów ma obiekcje co do barku stojącego na środku. Niesłusznie. Ten barek w niczym nie przeszkadzał, a wręcz przeciwnie, wężyki wokół niego były meeeeeetrowe . Miałam wesele na 65 osób i miejsca do tańczenia było wystarczająco. A dodam że, nasi goście nie byli z serii grzejących krzesła. Część z nich tańczyła nawet na tarasie, ale nie z powodu ciasnoty a upału tego dnia.
Po przyjeździe do lokalu przywitano Nas chlebem i solą, a następnie szampanem z truskawką.Potem był obiad, pierwszy taniec, deser (mus truskawkowy- mniammmm), na stole zimne zakąski. O północy tort, a ok godz. 2 drugi obiad w formie grilla. Polecam tą formę szczególnie w upalne dni. Do dziś nasi goście miło wspominają tego grila, co mnie bardzo cieszy, bo miałam lekkie objekcje co do niego. Podczas tego obiadu była biesiada poprowadzona przez nasz zespół. Ogólnie fajnie to wyszło. Zespół miał jedynie watpliwości czy dźwięk z głosników dotrze z sali do ogrodu, ale powiem Wam że słychac było nieźle. Obkręcili kolumne, podkręcili troche moc i słyszalność była doskonała. Jeśli chodzi o smakowitość menu to nikt z gości się nie skarżył, a jedynie zachwalał. Osobiście nie moge sie wypowiedzieć bo tego dnia prawie nic nie jadłam. Jakoś stres mi nie pozwolił. Jedynie mus truskawkowy z lodami waniliowymi przełknełam i musze powiedzieć ze smak pamietam do dziś. Na szczęsćie restauracja oddaje wszystko co pozostanie i da się oddać. Dzięki temu na drugi dzień u rodziców, poznałam smak jajek faszerwoanych i łososia. Pychnota. Osobiście nie miałam żadnego dodatkowego stołu tematycznego, a jedzenia i tak pozostało. Jedynie ciasta sobie lezały razem z owocami, na stole w sali z barkiem. Wszystko było ładnie zaserwowane.
Z tego co byłam w stanie zapamiętac, (a uwierzcie mi że dniu ślubu i weslea człowiek ma zaćmienie totalne i choćby chciał zakodowac wszystkie szczegóły to nie jest to możliwe) i po rozowie z goścmi weselnymi to bardzo dobrze można ocenić ten lekal względem organizacji wesela na ok 70 osób. Menu smakowite, wnętrza przyjazne i o wysokim standardzie, piękny ogród, z cudownymi kwiatami. Dodatkowy atatu to hotel z którego goście byli bardzo zadowoleni, no i poranne sniadanko. Mogłabym w sumie wystawić 6, ale zabrakło pewnego elementu, którego osobiście nie dopilnowałam bo uważałam że jest to oczywiste. Co prawda goście nie zwrócili na niego uwagi ( co najwazniejsze), ale dla mnie był on pewną wzniosłą częścią każdego wesela, a na moim go zabrakło. Chodzi mi o chwilkę wniesienia tortu. Wyobrażałam sobie wjazd tortu na stoliku, przy przyćmionym świetle z iskrzącymi zimnymi ogniami. Niestety nie moge zapamietac tak tej chwili. Tort został wniesiony niepostrzeżenie, w ręku przez kelnera. Sprawiało to wrażenie jakby gdzieś się mu spieszyło. Goście nawet nie zauważyli momentu wniesienia tortu. Dlatego tez ocena jest jedynie bardzo dobra, ale mam nadzieje że po waszym weselu będzie celująca |
|
|
veroni
|
Wysłany: Pią Lip 11, 2008 3:15 pm
|
|
|
to tylko pogratulować! kto szuka nie błądzi tym bardziej każdy ma swoje kryteria doboru sali:) |
_________________ szczęśliwa mężatka:) Nasz dzień 9.08.2008r |
|
|
|
|
madzialenac
|
Wysłany: Pią Sie 08, 2008 11:23 am
|
|
|
no to super, że jesteś tak zadowolona (i goście też!) bardzo się cieszę |
|
|
|
|
Koalinha
|
Wysłany: Pią Sie 08, 2008 8:30 pm
|
|
|
Hej, moje wesele już jutro... Sama nie wiem jak to minęło Potem zdam Wam jakąś relację. |
_________________ Monika
9.08.2008. |
|
|
|
|
madzialenac
|
Wysłany: Sro Sie 13, 2008 12:10 pm
|
|
|
I jak było Koalinha? czekamy niecierpliwie na Towja relację:))) oczywiście jak już, jako świeżo upieczona żona, znajdziesz chwilkę |
|
|
|
|
Kociadło
|
Wysłany: Czw Sie 28, 2008 1:07 pm
|
|
|
Mam nadzije że już za tydzień dołacze do grona Agatowiczów - bo po stwierdzilismy z K. że to tam chcemy mieć wesele:) - więc jak tylko bedziemy mieć chwilke w przyszłym tygodniu uderzamy zarezerwowac sale:) |
|
|
Koalinha
|
Wysłany: Nie Wrz 07, 2008 8:06 pm
|
|
|
Pora na relację. Ostatnio sporo się działo, na czele z podróżą poślubną, więc piszę dopiero teraz
Przede wszystkim: POLECAM Na pewno jest to idealne miejsce jeśli macie wesele w porze wiosna/lato, bo ogród i te wszystkie kwiaty są naprawdę piękne. Poza tym goście mają gdzie wyjść, zapalić, mogą odpocząć na tarasie. Na inne pory roku jest to też dobre miejsce na wesele Wiele z Was zwraca uwagę na otoczenie sali - tak więc polecam, naprawdę piękne.
Barek na środku to naprawdę detal, robiliśmy wężyki z jego wykorzystaniem i z wyjściem na taras W niczym nie przeszkadzał.
Jedzonko pyszne, nie było rzeczy, która by mi nie smakowała, a naprawdę spróbowałam wielu Jednym z mięs na obiad był "szwajcar" (tak jakoś go nazywano) - bardzo, bardzo dobre Polecam stół rybny, bardzo elegancko podany, podobnie jak i inne dania. Zaryzykowaliśmy, bo nie wiedzieliśmy czy pogoda będzie ładna i w ramach "drugiego obiadu" mieliśmy grilla Pogoda jednak dopisała i byłam zadowolona, goście też, to była jakaś dodatkowa atrakcja.
Przed weselem martwiłam się czy przez barek parkiet będzie odpowiednio duży by zatańczyć swobodnie pierwszy taniec. Ale niepotrzebnie. Spokojnie zmieściliśmy się.
Mieliśmy wesele na 63 osoby i nie było problemu z pomieszczeniem się. Na parkiecie spokojnie zmieściłoby się jeszcze więcej par.
Sugerując się opisem Askapi, poprosiłam, by zwrócono uwagę na podanie tortu z "odpowiednią" oprawą i tak też zrobiono. Nie mam żadnych negatywnych uwag. Szkoda tylko, że wesele tak szybko minęło |
_________________ Monika
9.08.2008. |
|
|
|
|
PrawieZona
|
Wysłany: Nie Wrz 14, 2008 4:26 pm
|
|
|
witam:)
ja też będę mieć swoje wesele w Agacie, 12 września 2009:) sam lokal bardzo mi się podobał, mam nadzieję, że pogoda za rok dopisze i pozwoli choć trochę skorzystać z uroków otoczenia, bo w tym roku jakoś okropnie zimno:( natomiast coś innego zaczęło mnie zastanawiać... jak to jest z orkiestrą? no bo miejsce, w którym teoretycznie ma zespół swoje miejsce, jest w kącie sali, 0 kontaktu z osobami siedzącymi przy stole... jak tu zrobić "gorzko", "sto lat" czy inne "atrakcje"? a może macie jakiś inny pomysł, gdzie postawić zespół, by miał kontakt ze wszystkimi gośćmi? |
|
|
|
|
marcysia
|
Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 2:05 pm
|
|
|
Jak już wcześniej pisałam na 29 sierpnia mamy termin w Agacie.
jak do tej pory jesteśmy zadowoleni. Dziś podpisaliśmy umowę, z klazulą o zaliczce, że nie jest zwracana. Wydaje mi się to logiczne i normalne, że zaliczka przechodzi w koszta rezerwacji terminu i umowa też jest do tego dobrym podkładem.
W każdym razie nie mogę się doczekać. Miła obsługa i atmosfera. Grill to świetna sprawa i u nas z pewnością będzie. I więcej mijesca do tańczenia i w ogóle fajny pomysł. Możemy go zrobić w każdej chwili trwania wesela:) super nastawienie na nasze potrzeby już oceniam na 6
pozdrawiam |
|
|
|
|
reylla
|
Wysłany: Sob Paź 04, 2008 2:39 pm Agat
|
|
|
Witam wszystkich! Sledze to forum od jakiegos czasu, ale teraz czynie pierwszy wpis:) My takze mamy wesele w Agacie, tydzien przed Toba Marcysia:) czyli 22.08.2009 r. Byla to pierwsza sala, ktora odwiedzilismy. Dzieki forum zaoszczedzilismy mnostwo czasu!!! Wiedzialam czego szukam i Agat spelnia te wszystki kryteria. Jedyne co to dodatkowy koszt sniadania 20 zl/os mnie niemile zaskoczyl. My zajmujemy caly hotel , poniewaz mamy duzo gosci spoza łodzi. Myślalam, ze da sie zrobic jakies sniadanko z jedzenia z wesela. Pewnie i tak duzo zostanie. To troche zwiększa koszt. Mam jeszcze pytanko do forumowiczek, ktore mialy wesele w Agacie! U mnie bedzie troszke ponad 60 gosci. Doradzcie mi jak ustawic stoly przy takiej ilosci gosci. Bardzo podobaja mi sie te okragle ,ale boje sie ze moze byc ciasno i zrobi sie balagan. Serdecznie pozdrawiam:) |
|
|
|
|
Izunia
|
Wysłany: Nie Sty 11, 2009 10:27 am
|
|
|
Witam, my planujemy slub na czerwiec 2010 i podobno w Agacie ma byc romenot i sala powiekszona d 200 osob. czy ktos z wa so tym slyszal i ma wecej informacji? |
|
|
|
|
reylla
|
Wysłany: Wto Sty 13, 2009 4:49 pm
|
|
|
Hej! Byłam ostatnio na targach ślubnych i wystawiał się też tam Agat! Dowiedziałam się dokładnie o ten remont. Planują go na wrzesień lub październik 2009 , zamykają lokal na 3 tyg i powiększają salę. Będą organizować wesela od 90-100 do....hmm nie wiem jaki jest gorny limit. Ja juz się nie załapie, ale w sumie u mnie bedzie troszke ponad 60 osób. Na pewno bedzie tam super. Boje sie troszke ze u mnie bedzie za ciasno, no ale nic juz nie przekladam. Czy mozesz mi zdradzic ile u Ciebie licza od talerzyka? Pozdrawiam |
|
|
|
|
madzialenac
|
Wysłany: Sob Maj 23, 2009 10:56 am
|
|
|
cześć:) dawno nikt nic nie pisał o naszej sali. Co do ceny talerzyka to byłam w lekkim szoku, gdy po wybraniu menu pan nas podliczył i wyszło chyba ze 185 zł od osoby (nie robimy grilla)!!! Koniec końców trochę pozmienialiśmy i sami będziemy kupować owoce, a za talerzyk zapłacimy 155 PLN. I tak uważam, że to dużo, zwłaszcza że to cena bez ciast i owoców... No ale przeciez nie wybierzemy samych najtańszych dań żeby wyszło 145 zł. W każdym razie menu wybrane i mam nadzieję, że wszystko będzie pyszne;)))
A wy ile płacicie/płaciłyście? |
|
|
|
|
reylla
|
Wysłany: Sro Cze 03, 2009 1:07 pm
|
|
|
To mnie zalamałaś!!! kiedy masz wesele? My zostalismy poinformowani,ze koszt to 150-160 zl od talerzyka i jak chcemy grilla to bedzie raczej 160 i zastrzegli sobie 10 % ryzyko wzrostu ceny. Nie dosc ze zajmujemy caly hoteli placimy za pokoje to jeszcze za sniadanie bedziemy placic 20 zl od osoby jakby nie mozna bylo wykorzystac jedzonka z wesela. Jesli mi powiedza 185 zl to sie wkurze ....musze przejrzec umowe.. szkoda ze od razu nie wybralismy menu, bo oni nie informowali mnie ze bedzie inna cena ....raczej myslalam ze w tej samej cenia mam rozne opcje!!! powiedziali ze menu to tuz prze weselem...za ta cene to mozna wybrac ladniejsza sale!!!Gdybym wiedziala, ze tak bedzie to nie wiem czy bym sie na nich zdecydowala zwlaszcza, ze jest tam ciasnawo. Wszyscy moi znajomi sie dziwia, ze w cenie nie ma ciat, tortu i napojow gazowanych!To mnie zdenerwowalas ta informacja, ale dzieki przynajmniej jestem swiadoma |
|
|
|
|
kryszka
z doskoku ;)
|
Wysłany: Czw Cze 04, 2009 8:15 am
|
|
|
160 zł + 10% podwyżka to już masz 176 zł
Jeśli to jest cena bez ciasta, tortu i napojów to faktycznie sporo. |
|
|
reylla
|
Wysłany: Czw Cze 04, 2009 11:50 pm
|
|
|
wlasnie zerknelam na umowe!!! I jest od 150 zl/os i ew + 10%, wiec z tego nic dla mnie nie wynika!!! Mam nadzieje tylko, ze sie jakos dogadamy, goscie nie beda głodni....a ja nie zbankrutuje! |
|
|
|
|
Audiolka
|
Wysłany: Pią Cze 05, 2009 9:41 am
|
|
|
Izunia napisał/a: | Witam, my planujemy slub na czerwiec 2010 i podobno w Agacie ma byc romenot i sala powiekszona d 200 osob. czy ktos z wa so tym slyszal i ma wecej informacji? |
Ja słyszałam o tym z pierwszej ręki pracuje tam bardzo bliska mi osoba. I faktycznie remont ma być robiony-okolice października-sala na około 180 osób ma teraz być. |
|
|
|
|
reylla
|
Wysłany: Pią Cze 05, 2009 6:57 pm
|
|
|
czy mozesz spytac sie tej bliskiej osoby jaka jest teraz cena od talerzyka przy opcji z grillem??? Dzieki |
|
|
|
|
Audiolka
|
Wysłany: Pon Cze 08, 2009 12:34 pm
|
|
|
Pytałam się i powiedział mi, że 160 zł. |
|
|
|
|
reylla
|
Wysłany: Pon Cze 08, 2009 2:52 pm
|
|
|
wielkie dzieki:) troszke mnie uspokoilas! pozdrawiam
Dodano: Wto Sie 25, 2009 12:19 pm
To było jak piękny sen:))) Sluchajcie mialo padać, mialy być burze a bylo idealnie, nie za goraco...noc cieplutka, ale to jest watek o sali:p
Polecam AGAT w 100%. Goscie byli zachwyceni ogrodem, nowym Grillem ( cale wesele odbywalo sie na grillu), hotelem. Mozna tam urzadzic nowoczesne , eleganckie wesele! Pokoje bardzo czysciutkie ,nowowczesne, pachnace świeżością :
) Poranne sniadanko- czego dusza zapragnie, az trudno wszystko wymienic.Jedzonko na weselu bardzo pyszne...szczegolnie goscie zachwalali poledwiczke wieprzowa w sosie grzybowym
( maslaki?) z zapiekanymi ziemniaczkami, wegetarianie chwalili lososia z grilla, polecam prosiaczka..... zniknał caly a mial zostac na poprawiny:p. Mielismy jeszcze stol rybny...jesiotr itp o 4 nad ranem sprobowalam resztke z ogona:pp pychotka. Generalnie myslalam ze po weselu duzo jedzenia zostaje, ale u nas cieple posilki znikaly bardzo szybko. Grill- super sprawa... goloneczka rozplywala sie w ustach...Jedyne co zostalo to trocvhe zminych zakasek... karczek, kaczka po tyrolsku itp. Mysle, ze goscie woleli jesc cieple rzeczy mimo, ze to nie byl zimny wieczor. Mimo , ze mielismy dosc duzo wodki , bo okolo 1 L na pare + 20 butelek na zabawy i bramki- Zostalo moze z 5 butelek!!!
Wszelkie sprawy dot sali ustalalismy z panem Łukaszem. Byl bardzo wyrozumialy i otwarty na nasze propozycje, ale sluzyl tez dobra rada:) poświecil nam duzo czasu. Nie bylo problemu z probami na sali do pierwszego tanca...nawet do godz 22. Najważnieszą rzecza jest , ze cena na ktora byliśmy umowieni rok temu nie ulegla zmianie!!! czyli 160/ os plus prosiaczek i stół rybny ( 1200 zl )
).
U nas na weselu bylo 55 osob i 6 dzieci i spokojnie zmiescilismy sie po jednej stronie sali. Mielismy tez bardzo fajnego Dj - Dj Kwiatek z radio planeta- jesli ktos chce kontakt to zapraszam na prv. Moge polecic takze dobra cukiernie z tortami. Sluchajcie dzieki temu forum znalazlam super miejsce na wesele, cukiernie...kwiaciarnie itp. Pomoc niesamowita. Kosztuje to wszystko bardzo duzo wysilku, ale oplaca sie kiedy goscie podchodza i mowia ze bylo to najlepsze wesele na ktorym byli!!! jesli ktos potrzebuje rad i pomocy to chetnie pomoge. Pozdrawiam........ reylla |
|
|
|
|
moni84
|
Wysłany: Pią Sie 28, 2009 11:38 am
|
|
|
[b]Audiolka[/bWitaj, przeczytałąmże znasz kogoś z AGATU, mam do Ciebie pytanko ...czy wiesz na kiedy bedzie ukończona sala ta nowa?
zależy mi na tej odpowiedzi bo chcemy zarezerwowac w Agacie salę wna przyszły rok
pozdrawiam
Monika |
|
|
|
|
Audiolka
|
Wysłany: Pią Sie 28, 2009 1:31 pm
|
|
|
Witaj:)
Na wiosnę, 15 kwietnia ma być zakończona budowa. |
|
|
|
|
moni84
|
Wysłany: Pią Sie 28, 2009 1:35 pm
|
|
|
my planujemy na początek października
ogólnie to bardzo nam podoba sie ta sala gdzie jest gril ale na nasze 90 osób jest za mała a obecna sala ktora jest w budynku z barkiem pośrodku nie wywarła dobrego wrażenia n nas , nawet sufit wydaje sie zbyt niski
widzieliśmy projekty nowej i bardzo nam sie podobała
mam nadzieje ze sie nie rozczarujemy zamawiając salę tylko na podstawie projektu...
[ Dodano: Pią Sie 28, 2009 2:36 pm ]
oczywiście październik w przyszłym roku:) |
|
|
|
|
Audiolka
|
Wysłany: Sob Sie 29, 2009 12:36 pm
|
|
|
a mnie się ten barek na środku bardzo podoba też myślałam o tej sali, ale była za mała.
Grill też jest super-raz byłam na takich poprawinach przy grillu-naprawdę świetna sprawa.
Az podjadę tam kiedyś żeby podejrzeć projekt |
|
|
|
|
marcysia
|
Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 11:19 am
|
|
|
cześć wszystkim
my co prawda mieliśmy mieć termin 29 sierpnia ale przesunęło nam się na 27 czerwca dzięki Panu Łukaszowi, który nam dał znać o wolnym 27 czerwca
I jestem AGATEM ZACHWYCONA!!! nic dodać nic ująć
dziś sobie siadłam i włączyłam też video z całej uroczystości i wesela i łezka mi się zakręciła
POLECAM naszych najlepszych Panów z Prybala, którzy wspaniale uwieńczyli wszystkie piękne momenty z Naszego Dnia - wspaniale skomponowane video i super skomponowany album ze zdjęciami
jak któraś z Was szuka najlepszej oprawy to stwierdzam jedno:
Piękne miejsce AGAT a najlepiej to pokażą z Prybala
reylla widzę, że też zadowolona??
pozdrawiam
edit: usunęłam namiary na stronę internetowa firmy Prybal.
Pusiak |
Ostatnio zmieniony przez Pusiak Pon Wrz 21, 2009 2:18 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|