Kamerowanie.net |
Autor |
Wiadomość |
białyTulipan

|
Wysłany: Nie Mar 25, 2012 11:02 pm Kamerowanie.net
|
|
|
Witam, nie znaleźliśmy nigdzie na forum informacji o tej firmie, więc postanowiliśmy założyć nowy temat. Czy zna ktoś Kamerowanie net Podoba nam się ich oferta, ale nie ma żadnych opinii na ich temat. Będziemy bardzo wdzięczni za wszelkie informację |
Ostatnio zmieniony przez białyTulipan Nie Mar 25, 2012 11:02 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
anita i lukasz
|
Wysłany: Pią Wrz 28, 2012 7:44 pm
|
|
|
hmmm tez bym chciala czegos sie o nich dowiedziec. naprawde nikt nie korzystal z ich uslug?? |
|
|
|
 |
Karollka

|
Wysłany: Sob Sty 19, 2013 6:20 pm
|
|
|
ponawiam wątek |
|
 |
wwweronika

Wiek: 35 Dołączyła: 23 Sie 2012 Posty: 127 Skąd: Łódź-Chojny
|
Wysłany: Pon Mar 18, 2013 11:44 am
|
|
|
o kurcze, jak szukalam kamerzysty nie znalazlam tego watku i zalozylam nowy, a teraz znalazl sie ten no nie wazne..
My podpisalismy umowe z ta firma zarowno na filmowanie jak i fotografa. Slub jeszcze sie nie odbyl, wiec o wrazeniu koncowym nie bede pisala, ale powiem Wam jakie sa ogolne warunki wspolpracy itp, ktore uwazam za wazne. Otoz...
1. ZArowno fotograf jak i kamerzysta nie maja okreslonej liczny godzin pracy. U nas beda od samego rana- wlacznie z wizyta na makijaż i fryzure, potem przygotowania itd az do momentu kiedy sami ich nie odwolamy (i jest to zastrzezone w umowie)
2. Pan jest baaardzo dokladny, umowe czytalismy na glos i omawialismy kazdy kolejny punkt - tak aby nie bylo niedomowien.
3. Wszelkie nietypowe pomysly sa przyjmowane z duzym entuzjazmem, ponieważ jak twierdzi wlasciciel "walczy o fajne, nietypowe portfolio" i u nas np nie dosc, ze dostalismy znizke na plener to pomysl tego pleneru,tak sie Panu spodobal, ze zgodzil sie bez dodatkowych oplat pojechac z nami na caly dzien do Warszawy.
4. nie pija - i jest to zastrzezone w umowie. Jezeli ktokolwiek zobaczy, ze kamerzysta czy tez fotograf wypije chociaz jeden kieliszek nie dosc, ze mamy wszysko za darmo to zwracaja nam 3krotnosc zaliczki i dostajemy caly zarejestrowany material
5. Nie namawiaja na branie dodatkowych opcji (wilmowanie/fotogr. poprawin, dodatkowy kamerzysta itp)
Ukryta Wiadomość: | Jeśli jesteś *zarejestrowanym użytkownikiem* musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość --- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message --- |
|
_________________ Mój dzienniczek: http://www.forum.wesele-l...pic.php?t=15839
 |
|
|
|
 |
asia123456789
|
Wysłany: Czw Kwi 25, 2013 9:52 pm
|
|
|
ja też myślę o tej firmie:) |
|
|
|
 |
skowronek2323
|
Wysłany: Pią Kwi 26, 2013 7:00 pm
|
|
|
ja też |
|
|
|
 |
alex88
|
Wysłany: Pią Kwi 26, 2013 11:14 pm
|
|
|
A ktoś już korzystał z ich usług i mógłby się podzielić opinią? |
|
|
|
 |
wajihgosia
|
Wysłany: Wto Cze 25, 2013 4:11 pm Polecamy!
|
|
|
Z czystym sumieniem polecamy ! znaja sie na tym co robia, zdjecia i film sa rewelacyjne! jakosc swietna! Przy pierwszej rozmowie uslyszelismy ze zrobia wszystko zeby nam sie podobalo i rzeczywiscie tak bylo! |
|
|
|
 |
roksancia
|
Wysłany: Wto Cze 17, 2014 11:08 pm
|
|
|
my już po weselu, jutro plener póki co wrażenie jak najbardziej pozytywne. Widzieliśmy ich podobno "zły film" jakaś panna młoda niezadowolona obsmarowała ich w internecie i na tej podstawie właśnie na nich się zdecydowaliśmy bo jeśli tak wygląda skopana robota to wzięliśmy ich z miejsca
O wrażeniach końcowych napiszę jak już odbierzemy film |
Ostatnio zmieniony przez roksancia Wto Cze 17, 2014 11:09 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
emiiskaa

|
Wysłany: Sro Cze 18, 2014 10:49 am
|
|
|
a kiedy bedziecie odbierac?
tez o nich mysle |
|
 |
roksancia
|
Wysłany: Pon Lip 21, 2014 11:42 pm
|
|
|
no więc my nie jesteśmy do końca zadowoleni, jakość filmu jest ok, montaż też jest ok, ale brakuje kilku ważnych momentów z kościoła. Obiecali je wstawić do filmu, czekamy już 2 tygodnie, termin nas nagli bo wyjeżdżamy na stałe za granicę w sierpniu o czym wiedzą. Obiecali poprawić, teraz robią problem, a ich argumenty są przynajmniej nie na miejscu (ich wizja artystyczna, styl, film straci na ciekawości, najważniejsze momenty itd). Wczoraj przysłali nam to co nagrali z kościoła żebyśmy sami wybrali co mają dodać. Czytania z kościoła, kazanie, życzenia księdza poprzecinane a nie ukrywam że dla nas są to ważne momenty i o nie właśnie nam chodziło (o czym informowałam od razu po zapoznaniu się z filmem) więc jak ja mogę wybrać z tego cokolwiek? Jesteśmy z mężem tą sytuacją nieco zawiedzeni szczególnie, że w rozmowach telefonicznych i e-mailach zapewniali, że przyjęli nasze prośby do wiadomości i poinformują nas gdy materiał będzie do odbioru. Zobaczymy co będzie dalej dziś znów właściciel zapewnia, że zrobią coś z tego ale te zapewnienia słyszę od 7 lipca.
Jeśli chodzi o fotografowanie pleneru to serdecznie polecam Pan Tomek spisał się w 100 %. |
|
|
|
 |
emiiskaa

|
Wysłany: Wto Lip 22, 2014 1:51 pm
|
|
|
Daj znać jak ostatecznie się to skończyło |
|
 |
roksancia
|
Wysłany: Czw Lip 24, 2014 9:03 pm
|
|
|
Odebraliśmy poprawioną płytę, nie jest to efekt o który mi chodziło ale nie mam już czasu się z tym szarpać bo jak już pisałam wyjeżdżamy za granicę i mam full innych spraw do załatwienia. Jest jak jest szału nie ma. |
|
|
|
 |
emiiskaa

|
Wysłany: Czw Lip 24, 2014 9:05 pm
|
|
|
czyli generalnie nie polecasz? |
|
 |
roksancia
|
Wysłany: Pon Lip 28, 2014 7:26 pm
|
|
|
emiiskaa Fotografa Tomka tak, natomiast jeśli chodzi o film to polecam poczytać ich opinie na fb, nie tylko u mnie brakuje ważnych momentów jak się okazało. |
|
|
|
 |
Anetaaa
|
Wysłany: Wto Lis 25, 2014 4:50 pm
|
|
|
Witam czy ktoś korzystał ostatnio z usług filmowych tej firmy?
Czy polecacie ich lub macie kogoś godnego polecenia? |
|
|
|
 |
Sycylijka

|
|
|
|
 |
KrzysztofL
|
Wysłany: Nie Kwi 24, 2016 11:12 pm
|
|
|
niestety nie spełnili naszych oczekiwań. Słabizna cienizna. Zero komunikacji. całość trwała 3 miesiące i 2 miesiące czekania po poprawce (razem 5 miesiecy). Pan Maciek wypuszcza na rynek filmy zrobione na jedno kopyto. Teledysk u nich to co najmniej 10 minut (bo czym dłuższy tym łatwiej zrobić). Zrobili nam teledysk na YT: najpierw 11 minut (jak wszystkie na ich kanale na YT, ta sama konwencja, ta sama grafika "Wielka miłość", wszystko na jedną modłę), a po naszych uwagach i reklamacji zrobili nam krtótki, ok. 4:20, tzn 3:30 jednej piosenki i 50sekund innej piosenki, bez korelacji muzyki z obrazem. Jak można zrobić teledysk składający sie z całej piosenki i kawałka innej? Porostu nie chciało im sie dłubać, bo żeby zrobić fajny teledysk trzeba sie nasiedzieć i tak wyszlo. Po najmniejszej linii oporu. Polecam wrogom. MOże do komisu samochodowego albo na studniówkę sie nadają, ale nie na wesela. Wystarczy wejsć sobie na ich kanał na YT i zobaczyć- w tej branży jeden film mówi wiecej niż 1000słów. Nasz, jako jedyny, ma na ich kanale lekko ponad 4 minuty, cała reszta to 12minutowe mdłe kotlety. A chwalił się Pan Maciek Bartosik, że do każdego podchodzą indywiduanie i dopasowują filmy do charakteru pary mlodej. Wolne żarty Panie Maćku.
A film główny: chcieliśmy do 50min, dynamicznie, z muzyką. Zrobili nam 1:20 jak z lat 90'- po prostu na żywca weselicho zgrane i tyle. A stało się tak, bo nikt montażyście nie przekazał, jak ma złożyć, to złożył jak leciało, nagrał na płytę i heja. Znów reklamacja po 3 miesiącach czekania i po kolejnych dwóch dostaliśmy film-teledysk 30minutowy, z czego teledysku jest 24minuty, a potem 6 minut skrótu z teledysku (słownie: w 6 minut skrócili wszystko co było przez poprzednie 24min). NIe rozumiem ich myslenia- tam na prawdę ktoś sie jeszcze uczy, ale podpisaliśmy kwita, ze prace odbieramy, a z przekazanej surówki zrobimy sobie coś fajnego (o tyle dobrze, ze nam ją przekazał). Tak jak obiecałem Panie Maćku- jak będę miał nowy teledysk zrobiony przez mojego człowieka to z przyjemnoscią wkleję link do Pana filmu i mój. Poddamy to krytyce ludu |
Ostatnio zmieniony przez KrzysztofL Nie Kwi 24, 2016 11:28 pm, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
 |
|