Forum Weselne miasta Łodzi
Forum weselne, wesele i ślub w Łodzi i woj. łódzkim

Sale weselne - "AGAT"

J.G - Sob Maj 27, 2006 10:40 am
Temat postu: "AGAT"
Bardzo proszę o opinię na temat sali znajdującej się na trasie do Strykowa "Agat". Napiszcie proszę swoje wrażenia co do obsługi ,jedzenia etc.
Będę bardzo wdzięczna za każdą odpowiedż

Joanna - Sob Maj 27, 2006 11:53 am

Bardzo dobre jedzenie. Jeśli jest pogoda, to z sali, gdzie się tańczy otwierają drzwi na taras, i to jest duży plus. Na tarasie są ogromne 'parasole', więc nawet jak pada, można przyjemnie posiedzieć na dworze. Minusem są płytki na podłodze, szczególnie jeśli się tańczy:(, i to, że sala do tańczenia jest oddzielnie od tej, na której są ustawione stoły. Siedząc przy stołach, widzi się tylko część sali do tańca.
kasiulek - Pią Sie 18, 2006 4:59 pm
Temat postu: sala "Agat"
Kochane dziewczynki!

prawie na sto procent zdecyduję się na zorganizowanie wesela na sali "Agat". jesli któraś z was miała tam swoje wesele albo chociaz była tam na przyjęciu to proszę o jakieś informacje! interesuje mnie przede wszystkim to, czy jedzonko jest smazne i jest go wystarczająco dużo a także jak sprawdza się to, że orkiestra jest umieszczona na tej sali restauracyjnej praktycznie w kąciku?jak z obsługą?czy jest gdzie trzymać alkohol?

z góry dziękuję za wszelkie informacje! buziaczki!

martusiaaaaaa - Pon Maj 14, 2007 7:36 am

Witam.
Czy można coś więcej o tej sali, na ile jest osób i jakie są koszta??

Pozdrawiam

asia84 - Pon Maj 14, 2007 9:01 am

jak szukaliśmy sali wysłałam do nich maila i napisali mi, że organizują wesela do 90 osób. jeżeli chciałabyś wiedzieć coś więcej to pisz na priv :)
martusiaaaaaa - Pon Maj 14, 2007 9:27 am

za mała :( jak dla nas
askapi - Pon Maj 14, 2007 10:47 pm

Moje wesele będzie w restauracji Agat. Będzie to dopiero w czerwcu 2008 roku, ale już co nieco wiem o jego organizacji. Faktycznie sala jest do 90 osób i wydaje mi się że to jest max. Niedawno zmienila siętam osoba powadząca cały ten obiekt, więc nie wiem jak jest teraz z organizacją i jedzeniem, ale wcześniejsze opinie (ze słyszenia i autopsji) były bardzo pochlebne. A jak wiadomo nikt nie zmienia kierownika na gorszego tylko na lepszego. Więc myśle ze będzie wszystko dobrze, szczególnie ze Pani prowadząca pensjonat Agat prowadziła wcześniej łódzkiego Spatifa.
Koalinha - Nie Sie 19, 2007 10:09 pm
Temat postu: Pensjonat AGAT
Urządzamy wesele w Pensjonacie AGAT na Strykowskiej. Przy pomocy wyszukiwarki znalazłam kilka opinii Forumowiczów na jego temat, ale może jest ktoś, kto był tam ostatnio? Jakieś nowe zdania. Co powiecie o tym miejscu? Byliście tam na czyimś weselu, wyprawialiście swoje? Z góry dziękuję za każdą opinię.
askapi - Sro Sie 22, 2007 5:26 pm

Ja będe miec wesele w Agacie, ale to dopiero w przyszłym roku. Miałam tam organizowaną inną uroczystość rodzinną, ale nie było to wesele. Wszyscy byli zadowoleni.
Moja koleżanka z pracy była tam kiedyś na weselu i chwaliła sobie zarówno sale jak i jedzenie. Dodam że ta koleżanka jest bardzo wymagająca :) Było to jednak za czasów poprzedniego kierownika. Teraz nie bardzo wiem jak tam się odbywają wesela, ale sądząc po praktyce obecnej Pani zarządzającej Agatem, mozna przypuszczać ze standard nie będzie mniejszy niż był. Dlatego z moim A. tez zdecydowaliśmy się na ten pensjonat. Zaletą jego jest wysoki standard sali, pokoi hotelowych dla przyjezdnych gości, no i piekne otoczenie. :)

Koalinha - Czw Sie 23, 2007 12:13 am

Dzięki. Ah, jak miło się czytało :) Osobiście jeszcze tej sali nie widziałam, znam z relacji rodziców i strony internetowej "Agatu", plus kilka opinii Forumowiczów. Jak tylko wrócę do Łodzi, jadę obejrzeć.

Masz wesele przede mną więc jeszcze zdążysz opowiedzieć jak było. :smile:

askapi - Pią Sie 24, 2007 2:31 pm

Jasne, chętnie zdam relacje o tym jak było. Niechcąco robiąc rozeznanie w firmach filmujących wesela, trafiłam na film z wesela które odbywało się właśnie w Agacie.
Taki zbieg okoliczności. :) Choć krótko było to pokazane (bo to było demo na stronie www) to jednak zauważyłam że stoły są ładnie udekorowane. Z resztą jak wpłacałam zaliczke przy rezerwacji terminu to Pani prowadząca Agata zaleciła mi, że jak się zdecyduje na kolor kwiatów w wiązance ślubnej, to ustali ze mną jaka powinna być tonacja kwiatów na stołach weslenych. Więc chyba przywiązuje dużą uwagę do aranżacji, co mnie niezmiernie cieszy :) No i oczywiście służy dobrymi radami, co do tego jak obnizyć koszty wesela w restauracji.

Anitinka - Czw Wrz 27, 2007 6:05 pm

Fajnie wiedzieć, że ktoś również urządza wesele w Agacie. Ja będę miała tam wesele 30.08.2008, mam nadzieje, że podzielicie się swoimi wrażeniami po....Pozdrawiam :)
Koalinha - Czw Wrz 27, 2007 8:25 pm

Wrażeniami "po" na pewno. Będę miała na to 3 tygodnie do Twojego ślubu. A dlaczego zdecydowaliście się na tę salę? No i co o niej sądzisz? :) To wrażenie też mnie ciekawi.
Anitinka - Czw Wrz 27, 2007 8:33 pm

Szukaliśmy czegoś z hotelem, gdyż część gości będzie przyjezdna, oraz ogrodem. Gdy zobaczyłam tą salę właśnie przestrzeń zewnętrzna zrobiła na mnie wrażeni. Jest możliowść rozpalenia grilla w drewnianej altanie, "przeniesienia parkietu" na taras, a do tego urządzane jest tam tylko jedno wesele, co mnie bardzo cieszy, gdyż cały teren będzie do naszej dyspozycji. Szczerze powiem, że nie pamiętam dokładnie jak wygląda sala w której będziemy siedzieć, ale jadę tam w przyszłym tyg. więc jeszcze sobie popatrzę. A Ty Koalinha, czemu wybrałaś tą salę, chociaż jak się zorientowałam, to bardziej wybierali ją Rodzice... :)
askapi - Czw Wrz 27, 2007 8:47 pm

Tak się ciesze ze jesteście i mam się z kim podzielić wrażeniami z Agata :)
Koalinha - Czw Wrz 27, 2007 8:52 pm

No właśnie :) Rodzice bardzo nam pomogli, bo wróciłam do Łodzi dopiero kilka dni temu i już pewnie wszystko byłoby zajęte. Zrobiliśmy rodzicom listę sal do zobaczenia, ale ta ich zauroczyła. No i tak, jak mówisz, ogród :) Bardzo chciałam to wszystko zobaczyć po powrocie, ale chyba poczekam na narzeczonego i zobaczymy razem. Te pokoje też były dla nas ważne, by ulokować tam rodzinę Rui. Jak już wreszcie zobaczę to na własne oczy (koniec października) to na pewno napiszę tutaj swoje wrażenia.
Anitinka - Czw Wrz 27, 2007 9:01 pm

Askapi a jak Twoje wrażenia?
Koalinha, czekam więc na koniec października. Ja jadę wpłacić zaliczkę w przyszłym tygodniu więc jeszcze raz na spokojnie się rozejrzę :) Pozdrawiam

askapi - Czw Wrz 27, 2007 9:23 pm

Nioo prawdę mówiąc mnie w Agacie urzekł standard lokalu. Wszystko jest tam takie zadbane- ogród, sala restauracyjna, taras, pokoje. Jedyna wada to brak klimatyzacji, no ale moze jakoś damy rade... No i nie wiem czy widziałyście Agata kiedys w nocy... Wygląda super. Wszystko jest oświetlone lampkami- drzewa, kontury budynku. Tak jak by Boże Narodzenie trwało cały rok. :) Dziewczynki a na ile osób planujecie swoje wesela?

[ Dodano: Czw Wrz 27, 2007 10:33 pm ]
No i Agat jest dość praktycznym lokalem. Wesele jest na dole, a na górze pokoje gościnne, ktore w moim przypadku będą wykorzystane bo mam dośc dużo przyjezdnej rodziny. Jak będzie ciepło to pewnie część gości znajdzie ukojenie na tarasie, gdzie również mozna sobie potańczyć, bo od środka lokalu dzieli go tylko przesuwana witryna :) No i jak wszystkie światełka są właczone to jest tam jak w bajce :D

[ Dodano: Czw Wrz 27, 2007 10:39 pm ]
No i zapomniałabym jeszcze o jednym :) Parking :) Goście moga spokojnie przyjechac swoimi samochodami z kościoła na wesele. Parking jest duży i zamykany na noc. Pensjonat na czas wesela nie wynajmuje pokoi ani parkingu osobom postronnym niż weselnicy. Nie ma więc obaw o pozostawione pod lokalem samochody, wszystkie zapewne się odliczą w stanie nienaruszonym :)

Anitinka - Pią Wrz 28, 2007 7:20 am

Widzę Askapi, że sprawdziłaś tę salę dokładnie :) to dobrze, bo ja byłam pod wrażeniem przestrzeni i nie za bardzo koncentrowałam się na samej sali. Co do wieczornego oświetlenia to widziałam tylko na zdjęciach. Przewiduję wesele na ok 80-90 osób.
Koalinha - Pią Wrz 28, 2007 9:10 am

Askapi: u mnie będzie około 70 osób. Ta liczba może się zmienić, bo jeszcze nie wiemy dokładnie ile osób z rodziny narzeczonego może przyjechać.
Anitinka - Pią Wrz 28, 2007 6:51 pm

Askapi a na ile osób Ty planujesz swoje wesele?? Co do klimatyzacji, słyszałam, że jedna sala ją posiada, a powiedz mi jeszcze czy nie przeszkadza Ci, że tam są tak jakby dwie sale i goście siedząc w jednej nie będą widzieli dokładnie co dzieje się w drugiej?
askapi - Pią Wrz 28, 2007 10:17 pm

Hmmm no niezbyt mi to przeszkadza, bo i tak planuje ustawić stoły w podkowe. Gdybym planowała okragłe stoły to moze byłoby to problematyczne bo faktycznie nie wszystkie osoby by się widziały. Bardziej zastanawialiśmy sięz moim A. nad tym, czy ten barek na środku sali nie będzie przekadzał w tańcu, bo zabiera on całkiem sporo miejsca. No ale po oględzinach innych sal i braku wolnych terminów w tych które były równie atrakcyjne jak Agat (ale bez barku na środku) podjelismy decyzje ze chcemy mieć wesele w Agacie, a barek na środku sali moze nam sie przyda przy wężykach :)

[ Dodano: Pią Wrz 28, 2007 11:31 pm ]
Hihihih ja zachwalam tą sale jakbym miała w tym jakiś udział. No ale nie mam.
Tak naprawde podoba mi się tam, a z wszelkich jej niedoskonałaości (a zdaje sobie sprawe ze takie istnieją np. ten barek na środku lub brak widoczności orkiestry z sali gdzie siedzą młodzi) staram się wydobyć choć jedną zalete. Wtedy troche mniej się denerwuje jak to wyjdzie w praktyce. Poza tym wcześniej ludzie też tam robili wesela i jakoś się one odbyły, więc nasze pewnie też sie odbędą i miejmy nadzieje ze będziemy zadowolone :)

Anitinka - Wto Paź 02, 2007 7:01 pm

Hej Dziewczynki :) dziś ostatecznie zaklepałam Agata.....i bardzo sie ciesze bo jest to idealna dla nas sala. Ale ja nie podpisywałam żadnej umowy a wy?
Gusia - Wto Paź 02, 2007 10:23 pm

Hej :) Ja również mam wesele w Agacie - 23.08.2008. :D Zaliczka już wpłacona tylko kościółka jeszcze nie wybrałam- marzył mi się klasztor w Łagiewnikach ale niestety chyba nic z tego nie będzie :(
Anitinka - Sro Paź 03, 2007 6:34 am

Super Gusia. Ja zdecydowałam sie na mój kościół, więc nie miałam większych problemów. A podpisywałś jakąś umowę z Agatem?
Gusia - Sro Paź 03, 2007 12:47 pm

Nie podpisywaliśmy z Agatem żadnej umowy :? - dostaliśmy tylko dowód wpłaty zaliczki.
Szczerze mówiąc to nie pomyślałam o tym, ale pewnie przy następnym spotkaniu kiedy będziemy omawiać szczegóły wesela (ilość gości, menu itp.) zostanie taka umowa podpisana. Na razie jedno jest pewne -termin zaklepany :D

Anitinka - Sro Paź 03, 2007 12:49 pm

My tez nie podpisywaliśmy, więc pewnie tego nie praktykują, w zamian mamy dowód wpłaty :) chciałam sie tylko upewnić, ale widzę, że wszystko tak miało być. A jak tam przygotowania do ślubu? Wszystko już zarezerwowane? :)
Koalinha - Sro Paź 03, 2007 2:23 pm

Jeśli Was to uspokoi to napiszę, że my też umowy nie mamy, tylko dowód wpłaty.
lmyszka - Sro Paź 03, 2007 3:12 pm

a na ile przed ślubem planujecie spotkanie z właściecielką?? ja w sumie bym się bałą bez umowy, skąd macie gwarancje że warunki zostaną takie o których rozmawialiście a nie nagle cena wzrośnie??
Koalinha - Sro Paź 03, 2007 3:18 pm

No właśnie ten brak umowy mnie trochę zmartwił/zdziwił. Salę załatwiali nam rodzice i dopiero tydzień temu po powrocie do Łodzi dowiedziałam się, że umowy nie ma. Z właścicielką spotkam się osobiście pod koniec miesiąca, bo wtedy przyjedzie na kilka dni narzeczony. Na pewno poruszę temat umowy. Dziewczyny, to może wszystkie powinnyśmy o to zapytać właścicielkę, co?
Anitinka - Sro Paź 03, 2007 7:36 pm

wiecie co..sama juz nie wiem...jakoś nie wpadłam w panikę kiedy dowiedziałam się, że umowy nie ma...a cena i tak oscyluje w zakresie 140-160...zależnie od menu....ja planuję spotkać się z włścicielką miesiąc wcześniej, żeby wszystko ustalić...wtedy zobaczymy...Imyszka, czasem są takie umowy z lokalami, że i tak zostawiają sobie jakieś pole manewru co do ceny...już sama nie wiem, zaczęłam się nad tym wszystkim zastanawiać...szkoda, że nie odezwał się tu nikt kto miał już tam wesele...Pozdrawiam
askapi - Sro Paź 03, 2007 11:27 pm

Dziewczyny spokojnie... :) Ja ma wesele w Agacie 28 czerwca 2008 i rezerwując go wpłącilismy tylko 1000 zł zaliczki. Dostalismy pokwitowanie i nic więcej.
Nie posiadamy żadnej umowy, ale nie oznacza to ze jej nie będzie.
Pani z Agata zaprosiła nas na podpisanie umowy po świętach Wielkiej Nocy. Wtedy dokładnie trzeba się określić już co do liczby osób i zakresu menu, a co z tym związane do cennika, a także innych szczegółów np. zakupu alkoholu, soków, wód, ciast. Wcześniejsze pisemne deklaracje w tych tematach są bezsensowne, bo przecież przez rok to jeszcze moze dużo rzeczy ulec zmianie i trudno za każdym razem zmieniać pisemna umowe.
Troche cierpliwości :)

[ Dodano: Czw Paź 04, 2007 12:41 am ]
Aha a co do braku gwarancji w temacie wzrostu ceny za sobę to myśle, że jest to nieuniknione we wszystkich lokalach a nie tylko w naszym Agacie. Wystarczy przejśc się po marketach zeby zobaczyć jak bardzo wszystko zdrozało na przestrzeni tygodnia.
Wiadomo ze jeżeli żywność drożeje w sklepach to istnieje ryzyko ze cena za osobę w lokalu może sie zmienić. I nie wierze zeby właściele innych lokali pomimo wcześniej spisanych umów i określonych w nich cen nie zmieniali ich po podwyżkach sklepowych. Inaczej poszliby z torbami. Co roku jest tak ze wszystko drożeje i każdy właściciel lokalu o tym wie spisując umowe na rok do przodu. Także uwaznie czytajcie swoje umowy... :)

[ Dodano: Czw Paź 04, 2007 12:54 am ]
Na potwierdzenie faktu, jak właściciele sal weselnych łamią podpisane wcześniej umowy zapraszam do przeczytania postów Gebki na 10 stronie w wątku SALA U BORYNY

Anitinka - Czw Paź 04, 2007 7:18 am

Dzięki Askapi, troszkę mnie uspokoiłaś :) Pozdrawiam
Koalinha - Czw Paź 04, 2007 7:48 am

Dzięki Askapi, tak rzeczowo i spokojnie :)
Tylko pamiętaj, że skoro masz wesele jako pierwsza to potem będziesz musiała odpowiedzieć na milion naszych pytań :mrgreen:
Z tym co napisałaś o podwyżce cen, zgadzam się zupełnie. Po wakacjach wszystko bardzo zdrożało i już słyszałam od paru osób, że te ceny na wesele prawdopodobnie się nie utrzymają.

askapi - Czw Paź 04, 2007 9:10 am

Jak już będzie po moim weselu to chętnie odpowiem na każde Wasze pytanko :)
Anitinka - Czw Paź 04, 2007 9:20 am

Przeczytałam gdzieś na forum, ze planujesz tort z Sowy :) ja tez wiec tym bardziej będę sie dopytywać o szczegóły. Pozdrawiam
askapi - Czw Paź 04, 2007 8:13 pm

To prawda. Pyszne są tam ciasta, więc licze ze torty też takie są. :)
kryszka - Sob Paź 06, 2007 1:15 pm

Istniał już wątek o tej sali, także wątki zostały połączone.

Na przyszłość proszę kontynuować dyskusję w istniejącym już temacie, nawet jeśli dawno nikt w nim nic nie napisał.

Koalinha - Sob Paź 06, 2007 4:02 pm

To ja zakładałam drugi wątek o "Agacie", dlatego przepraszam Kryszko :)
Było to na początku mojej bytności na Forum i jeszcze nie bardzo się we wszystkim orientowałam.
Dzięki za naprawienie bałaganu :roll:

askapi - Nie Paź 07, 2007 12:43 pm

KOALINHA wygląda na to że nie tylko sale weselną będziemy miały wspólną :)
Kościół pewnie tez będziemy miały wspólny ;)

Koalinha - Nie Paź 07, 2007 1:47 pm

POWA?NIE? WOW :D

Wiem, że znowu krzywię wątek, ale tak spontanicznie się ucieszyłam! No to fajnie ;) Czyżbyś mieszkała gdzieś w pobliżu i to Twoja parafia? To może, chociaż z widzenia, my się znamy? :mrgreen: To może napisz mi co i jak na privie :)

[ Dodano: Sob Lis 03, 2007 12:43 pm ]
Uwaga, uwaga... wreszcie zobaczyliśmy naszą salę. Tak naprawdę to mieliśmy tam jechać dziś, zjeść coś i obejrzeć, ale... nie wytrzymaliśmy. Oględziny odbyły sie kilka dni temu, a dziś idziemy tylko na jedzonko :)

I narzeczonemu i mnie wszystko się naprawdę podobało. Parking jest duży, wszystko zamykane, jest strażnik przy bramie, więc samochody są bezpieczne. Wejście nie jest od strony ulicy i to na pewno plus, nie ma szumu samochodów. Bardzo ładny grill, taka drewniana konstrukcja, chyba zrobimy tam zdjęcie grupowe. Na jedno z ciepłych dań zaprosimy gości właśnie na tego grilla, będą tam czekały już na nich zastawione stoły, fajny pomysł.

Oglądaliśmy pokoje, ubikacje i nasz apartament. Jedyne co średnio mi się podobało to korytarzyk prowadzący do tego apartamentu, dość wąski. Na 100% suknia "przejedzie się" po ścianie. Sam apartament naprawdę ładny, jest też dodatkowy pokoik na nasze rzeczy. Muszę przyznać, że chłopak z recepcji, który nas oprowadzał był bardzo cierpliwy i sympatyczny.

Sala, gdzie ustawiamy stoły - ładna. Za młodymi wiszą dwa obrazy, które nam się akurat nie podobały, ale nie będzie problemu z ich zdjęciem. Jest wiele wariantów dekoracji stołów (kolory). Sala do tańczenia - też w porządku. Płytki raczej nie sprawiały wrażenia bardzo "poślizgowych". Barek jest istotnie duży, ale już trafnie wcześniej zauważono, że przyda się przy wężykach. Wokół jest bardzo dużo zieleni, pokazano nam zdjęcia z albumu, jak obiekt wygląda w różnych porach roku. Latem, gdy wszystko kwitnie, jest naprawdę piękny.

Moi rodzice zachwycali się paterami na owoce :) Od siebie należy mieć alkohole, tort i ciasta. Dziewczyny, powiedzcie mi proszę co to za cukiernia "Sowa", bo jakoś o niej nigdy nie słyszałam :)

Dziś pora na wypróbowanie ich kuchni. O wrażeniach napiszę później. Jeśli macie pytanie - zadawajcie.

555 - Nie Lis 04, 2007 11:49 pm

cukiernia Sowa to jedna z lepszych cukierni.. fajnie, ze podoba Wam sie sala i ze wszystkiego jestescie zadowoleni,, daj znac, jak jedzonko Wam smakowalo :))
askapi - Nie Lis 11, 2007 11:29 am

Koalinha Nam Pani z pensjonatu też polecała tort od Sowy. Jestem skłonna zamówic go właśnie tam, bo ich wyroby są rzeczywiście pyszne :) mniammm
Koalinha - Sro Lis 14, 2007 3:25 pm

Miałam dać znać co z jedzonkiem, ale jakoś mi się zapomniało :) Było naprawdę dobre, chyba nie mam żadnych negatywnych uwag. Poszliśmy w 5 osób, każdy zamówił coś innego więc mieliśmy jakiś pogląd. Ładnie podane, smaczne, dobre surówki.

A gdzie jest ta Sowa? :D Bo ostatnio rzuciła mi się w oczy w Manufakturze cukiernia z nazwą "Sowa ..." jakieś jeszcze drugie słowo tam było :) A może jest więcej sów w Łodzi? ;) Naprawdę ta nazwa nic mi nie mówiła jak zobaczyłam Wasze posty, po prostu nie jestem w temacie cukierni zbyt "oblatana" :)

askapi - Czw Lis 15, 2007 11:23 pm

Jedyna cukiernia Sowa w Łodzi jaka znam, jest w Manufakturze niedaleko Reala. O innyhc punktach nie słyszałam.
madzialenac - Sob Lut 16, 2008 3:32 pm

Hej:)
Ja już tez zaklepałam Agat, wczoraj wpłaciliśmy zaliczkę. Termin 6 czerwca 2009. Cena na dzień dzisiejszy 140 zł/os bez ciast i tortu, może podrożeć maksymalnie o 10%. Nie mam umowy, chociaż bardzo chciałam ale zadałam pani mnóstwo pytań (chyba ma mnie już dość, ale w końcu płacimy za to ogromne pieniądze...) i ostatecznie dostałam kwit KP, na którym jest napisana cena za talerzyk i wzmianka o tej ewentualnej 10% podwyżce i to mnie uspokaja. Cena myślę, że rozsądna. Na pewno nie jest to jakoś tanio, ale jak na lokal tej klasy uważam, że ok.

Naszym rodzicom sala bardzo się spodobała, ogród jest boski :)
ja oczywiście mam wątpliwości z tym barem na środku, ale w końcu to nie od tego zależy udana zabawa. Poza tym planuję różne fajne drinki więc parkiet dzięki temu będzie zawsze pełny młodzieży - każdy będzie akurat szedł lub wracał z drinkiem i trochę potańczy :razz:
Może i dobrze, że to nie typowo weselna sala - będzie troszkę inaczej niż u innych. Będzie można spokojnie porozmawiać z gośćmi, ale parkiet będzie widoczny więc to chyba dobry kompromis.

Planujemy jednak postawić orkiestrę w innym miejscu niż przewiduje to organizatorka, bo uważamy że orkiestra musi mieć kontakt wzrokowy z gośćmi i nie może być zasłonięta barkiem.

Pokoje dla gości są piękne, apartament dla młodych też :mrgreen: (Składa się z 2 pokoi, aneksu kuchennego i łazienki). Apartmanet jest w cenie, pokoje dla gości 100zł za dwuosobowy.

Po wczorajszej rozmowie z właścicielką mam trochę mieszane uczucia- pani dużo mówi, ale raczej nie na temat i nie wszystko wie, ale widać, że kucharz był konkretny i uznał każde moje pytanie za sensowne. O wszystkie szczegóły wypytywałam ja (teściowa chyba uważa mnie już za wariatkę) - klimatyzacja, wielkości porcji, dekoracje. Okazało się że wszystko jest super, porcje duże (podobno dobre, wypróbowane przez teściów). Dekorację są kwiatowe, stoły cudnie przybrane- obrusy, pokrowce na krzesła, lampiony ze świecami.

Cieszę się przede wszystkim z pięknego ogrodu i ogromnych drzwi tarasowych prowadzących z sali do tańca, które będą otwarte no i tego, że będzie tam tylko nasze wesele. Do tego pokoje na górze to świetna sprawa- jest gdzie zostawić rzeczy, ja mogę się na moment gdzieś ukryć czy poprawić strój w spokoju :mrgreen:

Na pewno wybiorę się obejrzeć jak wygląda sala przygotowana do wesela- najlepiej w czerwcu żeby od razu wiedzieć jak to z tą klimatyzacja w jednej sali :P

Dziewczyny, dzięki za poprzednie opinie, pomogłyście mi w podjęciu ostatecznej decyzji :)

Koalinha - Nie Lut 17, 2008 1:57 pm

?wietnie, że jesteś zadowolona. I nie przejmuj się ilością pytań, skoro jesteś klientką, masz prawo wiedzieć wszystko. Moi rodzice też uznali (kiedy poszliśmy na kolację wypróbować jedzenie), że zadaję za dużo pytań i po co wiedzieć np. czy mają w co wstawić kwiaty, które dostaniemy od gości. Dla mnie akurat było to ważne, tak samo jak obejrzenie toalet (moja mama stwierdziła, że jest to zupełnie niepotrzebne i przesadzam).

Skoro wesele w czerwcu, to na pewno ogród będzie wyglądał pięknie. My na to samo liczymy w sierpniu :) Teraz z czerwcu wesele będzie mieć tam Askapi, więc później możesz popytać o wrażenia :)

askapi - Nie Lut 17, 2008 6:05 pm

Madzialnac i Koalinha - ponieważ ja mam z nas pierwsza wesele w Agacie, to zapraszam Was na oględziny wystroju sali przed moim weselem np. w piatek (27 czerwca) lub sobotę w rozsądnej godzinie (28 czerwca) Będziecie miały okazje zobaczyć co i jak zostawić a co warto zmienić.

Madzalenac, z tego co piszesz to widze że cena od maja 2007 roku nie zmieniła się. Więc może do 2009 roku też zbytnio sięnie zmieni.

A jakie stoły planujecie- ustawione podkowę czy okragłe?

555 - Nie Lut 17, 2008 7:32 pm

Koalinha napisał/a:
po co wiedzieć np. czy mają w co wstawić kwiaty, które dostaniemy od gości. Dla mnie akurat było to ważne, tak samo jak obejrzenie toalet (moja mama stwierdziła, że jest to zupełnie niepotrzebne i przesadzam).

absolutnie sie z Toba zgadzam i dziwie sie Mamie, ja bylam nawet obejrzec toalete meska, tak dla pewnosci.. w koncu chyba musisz wiedziec, za co placicie i nmiec spokojna glowe w dniu slubu wiedzac, ze wszystkie szczegoly sa pod kontrola..

madzialenac - Pon Lut 18, 2008 10:31 pm

Askapi, dziękuję bardzo :D , chętnie wpadniemy z moim M. do Agatu 28 czerwca przed Waszym weselem, żeby rzucić okiem co i jak :) Myślę, że w piątek nie będzie jeszcze nic gotowe i restauracja będzie funkcjonowac normalnie- dlatego myślę o sobocie. A co do godziny to już dasz znać na priva kiedy możemy żeby przypadkeim nie wpaść na gości :lol:

Ale wiecie co, po wstepnych nerwach przy wplacaniu zaliczki juz jakoś jestem spokojna i myślę, że to dobry wybór. ;) Dziś tłumaczyliśmy wstępnie co i jak panu z orkiestry i pan wyglądal na bardzo miło zaskoczonego mijescem, którego jeszcze nie zna. :P
Dla mnie najgorsze jest to, że trzeba było rezerwacje robic tak wcześnie i teraz tyle miesięcy czekania i ewentualnych nerwów, ale co poradzić, przynajmniej wiem że mamy taki termin, jaki wyrbaliśmy, a nie jaki był...

Aha, stoły musimy miec w podkowę, bo będzie zaproszonych 75 osób, z czego przyjdzie pewnie około 70. Ponoć właścicielka proponowała trzeci stół gdzieś pomiędzy ta podkową, troche wystający na salę do tańca, ale ja widocznie wtedy rozmawiałam z kucharzem bo nie wyobrażam sobie tego. Wiem, że w sali jadalnej mieści się 60 osób a pozostałe 10 wyobrażałam sobie że częśc podkowy bliżej okien będzie wydłużona tak, żeby wystawała na salę do tańca. Ale M. mówi, że tak się nie da bo tam jest jeszcze ściana która nie pozwoli przełużyc tego stołu i stąd ten trzeci stół... jak będę następnym razem muszę to sobie jakoś zwizualizować :?
najlepiej byłoby mieć 60 osób, ale tyle raczej nam się nie uda :-?

A wy ile osób planujecie?

askapi - Wto Lut 19, 2008 12:02 am

U nas będzie ok 75 i tez zastanawiam się nad tym, jak się pomiescimy.
Moja mama ostatnio spotkała kolezanke, ktorej syn miał wesele w Agacie. Na weselu miała 90 osób i ponoc nie było ciasno. Więc moze przy moich 75 osobach tez nie będzie ciasnawo. Po weselu zdam relacje szczegółowo :)

krzysiaa - Sro Lut 27, 2008 9:09 pm

Przez ostatnie 2 tygodnie obejrzałam 12 sal w Łodzi i Agat podoba mi się najbardziej ze względu na piękne, zadbane otoczenie i możliwość przeniesienia imprezy latem do tej "grillowej altany" ze świetnym miejscem do tańcowania. Ja jestem zdecydowana ale mój luby jeszcze się zastanawia. Nie podoba mu się ta salka ze stołami że "zbyt niska, mała, bez klimatyzacji". Mamy wesele na 60 osób. Czy tam rzeczywiście może być zbyt ciasno i duszno?
madzialenac - Sro Lut 27, 2008 9:41 pm

Właśnie w tej salce do jedzenia właśnie JEST KLIMATYZACJA (a do tego są okna). Więc tam na pewno nie będzie duszno. Na razie nie ma klimy w sali tanecznej, ale wiadomo że otwarte są ogromne drzwi tarasowe plus okna więc myslę że też nie będzie źle. Poza tym na zdjęciach widziałam, że na jakimś weselu dostawili jeszcze wentylator.
Jeśli chodzi o 60 osób to tam sie idealnie mieści 60 osób także nie trzeba wystawiać stołów do sali tanecznej - więc macie ilość gości idealna na to miejsce. Ja mam niestety przynajmniej 70 i już kombinuje jakby tu obciąć tę liczbe do 60 :mrgreen: żartuję oczywiście ale 60 to jest idealna ilość na tą salę :)

Mnie już bardziej martwi ten bar na srodku i to że to są oddzielne pomieszczenia, ale może to mieć swoje dobre strony. Po pierwsze - nie jest to typowa remiza weselna (od razu mówię, że nie mam nic do remiz bo wiem że tez można w nich zrobić superweselicho), gdzie wszyscy się gapią na tańczących. Z tego cieszy sie mój M. który nie lubi tańczyć :mrgreen:

Po drugie- tak jest chyba bardziej elegancko- mozna zjeść w spokoju i porozmawiać - nie trzeba będzie aż tak przekrzykiwać orkiestry.

Po trzecie - jak pisała askapi bar może być strakcja przy wężykach. No a ja planuję wykorzystac go jako bar z fajnymi drinkami - zawsze ktoś bezie się kręcił na parkiecie choćby po drinka :cool:

A kiedy masz termin?

krzysiaa - Sro Lut 27, 2008 10:32 pm

Mamy temin na 27 czerwca 2009.
Naprawdę nie wiedziałam, że w tej małej sali jest klima, dzięki madzialenac, dodatkowy argument za :)
Co do tych oddzielnych sal, to to jest również problem. Moj K. chciałby się trochę popisać - tańczy od 10 lat:)) Ja krócej ale też sobie radzę. Ale nie mozna mieć wszystkiego.

Ważne, że jest tam naprawdę ładnie i że jest smaczne jedzenie - byłam i próbowałam. Poza tym oglądałam film z wesela, które odbyło się tam w ubiegłym roku. Wszystko było bardzo ładnie podane i przystrojone. Miałam jednak wrażenie ciasnoty przy stołach i stąd moje obawy.

gonya - Czw Mar 20, 2008 12:32 pm

Witam, okazuje się, że to ja pierwsza będę mogła podzielić się wrażeniami z Agata. Moje przyjęcie odbędzie się 31 maja. Jestem trochę zaniepokojona ewentualną ciasnotą. Słyszałam wiele świetnych opini na temat tej sali ale ostatnio znajoma opowiadała mi o przyjęciu swojej siostry na 50 osób.... Twierdzi, że było ciasno a u mnie będzie około 70. Mam nadzieję, że jednak nie będzie całkowitego KLOPSU.... :(
madzialenac - Czw Mar 20, 2008 12:48 pm

Nie martw się :) ja też będę mieć 70 osób (jeśli nie więcej) i jakoś musimy sie zmieścić :mrgreen:

na pewno będzie super a sala to dobry wybór, zobaczysz :!:

Pozdrawiam świątecznie :smile:

askapi - Czw Mar 20, 2008 10:40 pm

Ostatnio zbiegiem okoliczności, gdy zamawialismy filmowanie, facet zaprezentował nam film z wesela które było w Agacie. Twierdził ze na tym weselu było około 90 osob i ludzie mieli jeszce miejsce na tańczenie w duzym kole podczas pierwszego tańca. Więc wydaje mi się ze zgiełku nie będzie. Jedno co mi przeszkadzało w ogladaniu tego filmu a jemu w filowaniu to ten bar, bo nie mógł kamerą uchwycić wszystkich tańczących w kole gości. Ja jednak jestem dobrej mysli i myśle że zawsze można znaleźć rozwiązanie. Poprosze prowadzacego imprezę by nie zachęcał ludzi do tworzenia ogromniastego koła i tańczenia w nim, a jedynie do zgomadzenia się tam gdzie będziemy tańczyć i dopingowania nas podczas tańca :)
Anitinka - Sob Kwi 05, 2008 10:51 am

Askapi mam pytanie...czy ja też mogę wpaść przed Twoim weselem i zobaczyć jak to wszystko sobie wymyśliłaś?? Ciekawa jestem czy rzeczywiście będą pokrowce na krzesła i inne rzeczy o których wspominała właścicielka i dziewczynki w postach. :)
askapi - Wto Kwi 29, 2008 9:38 pm

Oczywiście, zapraszam. Co prawda nie wiem jescze jak to wszystko będzie wyglądac, ale mam jeszce troche czasu więc coś wymysle. Więc jak znajdziesz troche czasu to zapraszam dzień przed lub w dzień wesela rankiem :)
emememsy - Sro Kwi 30, 2008 6:25 pm

ja mam wesee w Agacie 11.10.2008..a na dodoatek tam pracuje i moge was zapewn9c ze 70 osoab zmiesci sie spokojnie..widzialam juz kilka takich wesel..jak bedziecie mieli pytania piszcie na gg 9321634..chetnie pomoge

[ Dodano: Sro Kwi 30, 2008 8:47 pm ]
pokrowce na krzesla juz sa i bardzo ladnie e prezentuje sala

askapi - Wto Maj 06, 2008 10:02 pm

Oooo super. W końcu mamy w naszym watku o Agacie najlepiej poinformowaną osobe. :)
emememsy - Pią Maj 09, 2008 9:33 am

j bede miala okolo 60 a na 75 jest miejsca wystarczajaco
Tobik und Daga - Nie Maj 18, 2008 6:37 pm

Witamy
My również dołączyliśy do grona "Agat-owiczów":) Planujemy wesele w przyszłym roku. Byliśmy tam w zeszłym tygodniu i naprawde sala nas bardzo urzekła. Co prawda nie widzieliśmy sali jadalnej, bo trwała akurat jakaś konferencja i drzwi były zamknięte. Ale wczoraj, przed weselem, była tam moja pezyszła Teściowa i jest zachwycona. Stoły ładnie udekorowane, z klasą i gustem. Nie ma niepotrzebnego kiczu i przepychu, jaki zdarzyło nam się widzieć na innych salach.
Nam osobiście nie przeszkadza barek na środku, ponieważ chcemy go wykorzystać i zrobić swój bar.
Mam nadzieje, żę wszystko wypali.
Jeszcze nie podpisywaliśmy umowy, ale właścicielka powiedziała, ze cena za osobe wynosi od 140- 160.

Napiszcie jak udały się majowe i czerwcowe śluby w tym roku!!

askapi - Nie Maj 18, 2008 8:28 pm

Zdamy relacje po fakcie :)
spray - Sob Maj 24, 2008 11:33 am

Własnie wracam z oględzin AGATu i jestem zachwycona. Sala śliczna, czyściutka, bardzo gustowna, zero kiczu. Trochę ciasnawo, nawet jak otworzy się przejście z małej sali do sali z barkiem, ale na zaprezentowanych fotkach nie wyglądało to wcale jakoś klaustrofobicznie. Poza tym w cenie jest dekoracja, bardzo ładna, w dodatku można wybrać 3 warianty kolorystyczne. Mnie najbardziej podobała się wersja biała, z pokrowcami na krzesłach, ale mojemu narzeczonemu kojarzyła się z przyjęciem komunijnym :-? więc chyba odpada.
Cena podstawowa to 140 zł, tak jak pisałyście, ale może skoczyć do 160 jeśli się weźmie wersję z grillem na powietrzu ( jak dla mnie fantastyczna sprawa, teren do grillowania robi wrażenie i jaka to atrakcja!!) Napoje bez limitu, tylko bez gazowanych, bo oni je podają w dzbankach. No więc butelki z colą trzeba we własnym zakresie.
Cena wiejskiego stołu - 600 zł
Cena stołu rybnego ( polecana przez pana z AGATu) 300 zł. Chyba na taki stół się zdecydujemy, nie jest taki banalny jak te wiejskie kiełbachy, dużo wędzonych ryb, wszystko pięknie podane, podobno dużo ludzi się na to decyduje i nie żałuje.

marcysia - Wto Cze 03, 2008 10:39 pm

witajcie witajcie
my dziś zamrezerwowaliśmy termin w Agacie na 29 sierpnia 2009 r.
ponad rok temu nocowaliśmy tam i jedliśmy obiad ze śniadaniem
pyszne jedzenie i czyściutko
polecam
wesele ma być na ok 70 osób
pozdrawiam :)

askapi - Sro Cze 11, 2008 10:51 pm

Dziewczyny, zastanawiałyście sie już może jak dobrze by było ustawić stoły przy ok 7 osobach? Tzn. chodzi mi o to czy w literkę U czy też okragłe
Anna Owen - Pią Cze 13, 2008 9:36 pm

I have just came cross this Web and think it is fantastic that we can share our wedding experiences here. The wedding day is probably one of the most important days in our and our families’ lives and therefore we ought to be 100% sure that we found a perfect place at the perfect time.

My elder brother decided to get married to a polish girl who he has met in London. Them being very busy and far away from home, I offered to organize the wedding. I was looking for a place in Lodz that would be perfect for a classy wedding. Didn’t have much time in Lodz but was determined to find the best. To be honest I was petrified. Being based in London, I was concerned that it would be difficult to coordinate the prep work. Then I found this beautifully-located AGAT. When I saw the garden, the decoration I immediately fell in love with it. I had a chat with the organizers and reassured that they would take care of anything agreed. So, I decided to take it straight away. I must say, this was the best decision ever made by me.

The wedding took place in May. It was a perfect day for my brothers’ wedding. The wedding had two parts to it, it had an outdoor bbq and an indoor dinner and dancing.

The outdoor party was brilliant. The garden there is amazing! Hundred of plants, trees and flowers. It looks better than many privates ones I have seen. On top of that, the trees and building were dressed up in hundred of small lights. It felt like a movie set, better like a fairy tail.

After a while we moved indoors. The tables indoor were decorated with hundred of white roses. The food on the tables not only tasted delicious but looked very appealing. The hot food served was the best polish food I have tasted in any restaurant. Everything was absolutely amazing.

One more thing worth mentioning isthe staff. The staff can make such a difference. The staff at AGAT was great. They were all very welcoming, friendly and helpful with the smallest query. They took care of everything, before I had to ask. Awsome!

I must say, I have been to few other receptions in Lodz and London. I have seen a lot. And this was very best reception I have ever been to, not because it was my borther’s , but because of the organization and prep . If I decide to get married, I will definitely, without any doubt ,do it in AGAT.

Thank Agat for an amazing reception!

Anna

If anybody has any questions, just give me a shout.

kryszka - Pią Cze 13, 2008 9:47 pm

:hahaha: no tego to tu jeszcze nie było

:-?

krzysiaa - Czw Cze 19, 2008 11:24 am

A ja zrezygnowałam z Agatu :cry: Strasznie mi szkoda tego ogrodu ale rodzina mnie przekonała, że 70 osób się nie pomieści na sali. Jakoś nie potrafili dostrzec uroku tego miejsca.
kryszka - Czw Cze 19, 2008 5:29 pm

No wiesz krzysiaa urok urokiem, ale realia realiami. Wesele jako impreza głównie taneczna wymaga jednak pewnej ilości miejsca, nie może być ścisku, bo to nie dyskoteka.
krzysiaa - Pią Cze 20, 2008 10:02 am

Dlatego też odpuściłam, chociaż podobno i 80 osób bawiło się w Agacie.
Koalinha - Sob Cze 21, 2008 8:27 pm

Długo mnie tu nie było i widzę, że przybyło trochę nowych opinii, a najważniejsze, że pozytywnych. Tę po angielsku nawet przesłałam narzeczonemu :)

Gonya, już po Twoim weselu. Jak było? :)

I czy możecie mi napisać coś więcej o tym rybnym stole? To chyba jakaś nowa opcja, bo nam przy wizytach w Agacie (a były 3) nic o tej możliwości nie powiedziano. Już niedługo musimy tam jechać i wybrać menu, więc chciałabym się zorientować co i jak.

I jeszcze pokrowce: na wszystkie krzesła? Tak? To chyba wygląda jeszcze fajniej niż było :)

emememsy - Nie Cze 22, 2008 3:38 pm

pokrowce sa na wszytskie krzesla i bardzo ajnie to wyglada.....slot rybny wyglada nastepujace...sa dwa rodzaje ryb:jeziotr i dwa wegorze i sa wylozone na lustrze owalnym podonie jak owoce...preentuja sie super
veroni - Pią Lip 11, 2008 12:04 pm

my też zastanawialiśmy się czy nie zrobić w agacie...niestety jak byliśmy oglądać salę było nakryte na wesele...na 50 osób i było ciasno;/ Pani zaproponowała że przy większej liczbie gości można wystawić rząd stołów na salę taneczną...no nie za fajny pomysł z uwagi na to że na środku stoi filar z barem...My osobiście nie wyobrażamy sobie pierwszego tańca dookoła filaru...ale to nasze wrażenia!Wy możecie mieć inne! :) zrezygnowaliśmy też dlatego że nie chcielibyśmy żeby nasze goście się rozchodzili po ogrodzie..byłam na takim weselu i powiem szczerze że większość gdzieś spacerowała i mało kto się bawił!
dlatego my zdecydowaliśmy się na piękną klimatyzowaną i nową salę bankietową Laura-też na trasie do strykowa, kilka km dalej. Duża sala-zabawa i jedzenie w jednym miejscu, ale do tego elegancko:) i mały ogródeczek z kilkoma parasolkami dla chętnych przewietrzenia!

askapi - Pią Lip 11, 2008 2:13 pm

Jestem już po własnym weselu w Agacie :-) W skali szkolnej moge ocenić ten lokal na 5. Wielu z forumowiczów ma obiekcje co do barku stojącego na środku. Niesłusznie. Ten barek w niczym nie przeszkadzał, a wręcz przeciwnie, wężyki wokół niego były meeeeeetrowe :) . Miałam wesele na 65 osób i miejsca do tańczenia było wystarczająco. A dodam że, nasi goście nie byli z serii grzejących krzesła. Część z nich tańczyła nawet na tarasie, ale nie z powodu ciasnoty a upału tego dnia.
Po przyjeździe do lokalu przywitano Nas chlebem i solą, a następnie szampanem z truskawką.Potem był obiad, pierwszy taniec, deser (mus truskawkowy- mniammmm), na stole zimne zakąski. O północy tort, a ok godz. 2 drugi obiad w formie grilla. Polecam tą formę szczególnie w upalne dni. Do dziś nasi goście miło wspominają tego grila, co mnie bardzo cieszy, bo miałam lekkie objekcje co do niego. Podczas tego obiadu była biesiada poprowadzona przez nasz zespół. Ogólnie fajnie to wyszło. Zespół miał jedynie watpliwości czy dźwięk z głosników dotrze z sali do ogrodu, ale powiem Wam że słychac było nieźle. Obkręcili kolumne, podkręcili troche moc i słyszalność była doskonała. Jeśli chodzi o smakowitość menu to nikt z gości się nie skarżył, a jedynie zachwalał. Osobiście nie moge sie wypowiedzieć bo tego dnia prawie nic nie jadłam. Jakoś stres mi nie pozwolił. Jedynie mus truskawkowy z lodami waniliowymi przełknełam i musze powiedzieć ze smak pamietam do dziś. Na szczęsćie restauracja oddaje wszystko co pozostanie i da się oddać. Dzięki temu na drugi dzień u rodziców, poznałam smak jajek faszerwoanych i łososia. Pychnota. :D Osobiście nie miałam żadnego dodatkowego stołu tematycznego, a jedzenia i tak pozostało. Jedynie ciasta sobie lezały razem z owocami, na stole w sali z barkiem. Wszystko było ładnie zaserwowane.
Z tego co byłam w stanie zapamiętac, (a uwierzcie mi że dniu ślubu i weslea człowiek ma zaćmienie totalne i choćby chciał zakodowac wszystkie szczegóły to nie jest to możliwe) i po rozowie z goścmi weselnymi to bardzo dobrze można ocenić ten lekal względem organizacji wesela na ok 70 osób. Menu smakowite, wnętrza przyjazne i o wysokim standardzie, piękny ogród, z cudownymi kwiatami. Dodatkowy atatu to hotel z którego goście byli bardzo zadowoleni, no i poranne sniadanko. :) Mogłabym w sumie wystawić 6, ale zabrakło pewnego elementu, którego osobiście nie dopilnowałam bo uważałam że jest to oczywiste. Co prawda goście nie zwrócili na niego uwagi ( co najwazniejsze), ale dla mnie był on pewną wzniosłą częścią każdego wesela, a na moim go zabrakło. Chodzi mi o chwilkę wniesienia tortu. Wyobrażałam sobie wjazd tortu na stoliku, przy przyćmionym świetle z iskrzącymi zimnymi ogniami. Niestety nie moge zapamietac tak tej chwili. Tort został wniesiony niepostrzeżenie, w ręku przez kelnera. Sprawiało to wrażenie jakby gdzieś się mu spieszyło. Goście nawet nie zauważyli momentu wniesienia tortu. Dlatego tez ocena jest jedynie bardzo dobra, ale mam nadzieje że po waszym weselu będzie celująca 8)

veroni - Pią Lip 11, 2008 3:15 pm

to tylko pogratulować! :) kto szuka nie błądzi tym bardziej każdy ma swoje kryteria doboru sali:)
madzialenac - Pią Sie 08, 2008 11:23 am

no to super, że jesteś tak zadowolona (i goście też!) :) bardzo się cieszę :D
Koalinha - Pią Sie 08, 2008 8:30 pm

Hej, moje wesele już jutro... Sama nie wiem jak to minęło :P Potem zdam Wam jakąś relację.
madzialenac - Sro Sie 13, 2008 12:10 pm

I jak było Koalinha? czekamy niecierpliwie na Towja relację:))) oczywiście jak już, jako świeżo upieczona żona, znajdziesz chwilkę :mrgreen:
Kociadło - Czw Sie 28, 2008 1:07 pm

Mam nadzije że już za tydzień dołacze do grona Agatowiczów - bo po stwierdzilismy z K. że to tam chcemy mieć wesele:) - więc jak tylko bedziemy mieć chwilke w przyszłym tygodniu uderzamy zarezerwowac sale:)
Koalinha - Nie Wrz 07, 2008 8:06 pm

Pora na relację. Ostatnio sporo się działo, na czele z podróżą poślubną, więc piszę dopiero teraz :)

Przede wszystkim: POLECAM :) Na pewno jest to idealne miejsce jeśli macie wesele w porze wiosna/lato, bo ogród i te wszystkie kwiaty są naprawdę piękne. Poza tym goście mają gdzie wyjść, zapalić, mogą odpocząć na tarasie. Na inne pory roku jest to też dobre miejsce na wesele ;) Wiele z Was zwraca uwagę na otoczenie sali - tak więc polecam, naprawdę piękne.

Barek na środku to naprawdę detal, robiliśmy wężyki z jego wykorzystaniem i z wyjściem na taras :) W niczym nie przeszkadzał.

Jedzonko pyszne, nie było rzeczy, która by mi nie smakowała, a naprawdę spróbowałam wielu 8) Jednym z mięs na obiad był "szwajcar" (tak jakoś go nazywano) - bardzo, bardzo dobre :) Polecam stół rybny, bardzo elegancko podany, podobnie jak i inne dania. Zaryzykowaliśmy, bo nie wiedzieliśmy czy pogoda będzie ładna i w ramach "drugiego obiadu" mieliśmy grilla :) Pogoda jednak dopisała i byłam zadowolona, goście też, to była jakaś dodatkowa atrakcja.

Przed weselem martwiłam się czy przez barek parkiet będzie odpowiednio duży by zatańczyć swobodnie pierwszy taniec. Ale niepotrzebnie. Spokojnie zmieściliśmy się.

Mieliśmy wesele na 63 osoby i nie było problemu z pomieszczeniem się. Na parkiecie spokojnie zmieściłoby się jeszcze więcej par.

Sugerując się opisem Askapi, poprosiłam, by zwrócono uwagę na podanie tortu z "odpowiednią" oprawą i tak też zrobiono. Nie mam żadnych negatywnych uwag. Szkoda tylko, że wesele tak szybko minęło ;)

PrawieZona - Nie Wrz 14, 2008 4:26 pm

witam:)
ja też będę mieć swoje wesele w Agacie, 12 września 2009:) sam lokal bardzo mi się podobał, mam nadzieję, że pogoda za rok dopisze i pozwoli choć trochę skorzystać z uroków otoczenia, bo w tym roku jakoś okropnie zimno:( natomiast coś innego zaczęło mnie zastanawiać... jak to jest z orkiestrą? no bo miejsce, w którym teoretycznie ma zespół swoje miejsce, jest w kącie sali, 0 kontaktu z osobami siedzącymi przy stole... jak tu zrobić "gorzko", "sto lat" czy inne "atrakcje"? a może macie jakiś inny pomysł, gdzie postawić zespół, by miał kontakt ze wszystkimi gośćmi?

marcysia - Wto Wrz 23, 2008 2:05 pm

Jak już wcześniej pisałam na 29 sierpnia mamy termin w Agacie.
jak do tej pory jesteśmy zadowoleni. Dziś podpisaliśmy umowę, z klazulą o zaliczce, że nie jest zwracana. Wydaje mi się to logiczne i normalne, że zaliczka przechodzi w koszta rezerwacji terminu i umowa też jest do tego dobrym podkładem.

W każdym razie nie mogę się doczekać. Miła obsługa i atmosfera. Grill to świetna sprawa i u nas z pewnością będzie. I więcej mijesca do tańczenia i w ogóle fajny pomysł. Możemy go zrobić w każdej chwili trwania wesela:) super nastawienie na nasze potrzeby już oceniam na 6
pozdrawiam :)

reylla - Sob Paź 04, 2008 2:39 pm
Temat postu: Agat
Witam wszystkich! Sledze to forum od jakiegos czasu, ale teraz czynie pierwszy wpis:) My takze mamy wesele w Agacie, tydzien przed Toba Marcysia:) czyli 22.08.2009 r. Byla to pierwsza sala, ktora odwiedzilismy. Dzieki forum zaoszczedzilismy mnostwo czasu!!! Wiedzialam czego szukam i Agat spelnia te wszystki kryteria. Jedyne co to dodatkowy koszt sniadania 20 zl/os mnie niemile zaskoczyl. My zajmujemy caly hotel , poniewaz mamy duzo gosci spoza łodzi. Myślalam, ze da sie zrobic jakies sniadanko z jedzenia z wesela. Pewnie i tak duzo zostanie. To troche zwiększa koszt. Mam jeszcze pytanko do forumowiczek, ktore mialy wesele w Agacie! U mnie bedzie troszke ponad 60 gosci. Doradzcie mi jak ustawic stoly przy takiej ilosci gosci. Bardzo podobaja mi sie te okragle ,ale boje sie ze moze byc ciasno i zrobi sie balagan. Serdecznie pozdrawiam:)
Izunia - Nie Sty 11, 2009 10:27 am

Witam, my planujemy slub na czerwiec 2010 i podobno w Agacie ma byc romenot i sala powiekszona d 200 osob. czy ktos z wa so tym slyszal i ma wecej informacji?
reylla - Wto Sty 13, 2009 4:49 pm

Hej! Byłam ostatnio na targach ślubnych i wystawiał się też tam Agat! Dowiedziałam się dokładnie o ten remont. Planują go na wrzesień lub październik 2009 , zamykają lokal na 3 tyg i powiększają salę. Będą organizować wesela od 90-100 do....hmm nie wiem jaki jest gorny limit. Ja juz się nie załapie, ale w sumie u mnie bedzie troszke ponad 60 osób. Na pewno bedzie tam super. Boje sie troszke ze u mnie bedzie za ciasno, no ale nic juz nie przekladam. Czy mozesz mi zdradzic ile u Ciebie licza od talerzyka? Pozdrawiam
madzialenac - Sob Maj 23, 2009 10:56 am

cześć:) dawno nikt nic nie pisał o naszej sali. Co do ceny talerzyka to byłam w lekkim szoku, gdy po wybraniu menu pan nas podliczył i wyszło chyba ze 185 zł :o od osoby (nie robimy grilla)!!! Koniec końców trochę pozmienialiśmy i sami będziemy kupować owoce, a za talerzyk zapłacimy 155 PLN. I tak uważam, że to dużo, zwłaszcza że to cena bez ciast i owoców... No ale przeciez nie wybierzemy samych najtańszych dań żeby wyszło 145 zł. W każdym razie menu wybrane i mam nadzieję, że wszystko będzie pyszne;)))
A wy ile płacicie/płaciłyście?

reylla - Sro Cze 03, 2009 1:07 pm

To mnie zalamałaś!!! kiedy masz wesele? My zostalismy poinformowani,ze koszt to 150-160 zl od talerzyka i jak chcemy grilla to bedzie raczej 160 i zastrzegli sobie 10 % ryzyko wzrostu ceny. Nie dosc ze zajmujemy caly hoteli placimy za pokoje to jeszcze za sniadanie bedziemy placic 20 zl od osoby jakby nie mozna bylo wykorzystac jedzonka z wesela. Jesli mi powiedza 185 zl to sie wkurze ....musze przejrzec umowe.. szkoda ze od razu nie wybralismy menu, bo oni nie informowali mnie ze bedzie inna cena ....raczej myslalam ze w tej samej cenia mam rozne opcje!!! powiedziali ze menu to tuz prze weselem...za ta cene to mozna wybrac ladniejsza sale!!!Gdybym wiedziala, ze tak bedzie to nie wiem czy bym sie na nich zdecydowala zwlaszcza, ze jest tam ciasnawo. Wszyscy moi znajomi sie dziwia, ze w cenie nie ma ciat, tortu i napojow gazowanych!To mnie zdenerwowalas ta informacja, ale dzieki przynajmniej jestem swiadoma
kryszka - Czw Cze 04, 2009 8:15 am

160 zł + 10% podwyżka to już masz 176 zł

Jeśli to jest cena bez ciasta, tortu i napojów to faktycznie sporo.

reylla - Czw Cze 04, 2009 11:50 pm

wlasnie zerknelam na umowe!!! I jest od 150 zl/os i ew + 10%, wiec z tego nic dla mnie nie wynika!!! Mam nadzieje tylko, ze sie jakos dogadamy, goscie nie beda głodni....a ja nie zbankrutuje!
Audiolka - Pią Cze 05, 2009 9:41 am

Izunia napisał/a:
Witam, my planujemy slub na czerwiec 2010 i podobno w Agacie ma byc romenot i sala powiekszona d 200 osob. czy ktos z wa so tym slyszal i ma wecej informacji?

Ja słyszałam o tym z pierwszej ręki :) pracuje tam bardzo bliska mi osoba. I faktycznie remont ma być robiony-okolice października-sala na około 180 osób ma teraz być.

reylla - Pią Cze 05, 2009 6:57 pm

czy mozesz spytac sie tej bliskiej osoby jaka jest teraz cena od talerzyka przy opcji z grillem??? Dzieki
Audiolka - Pon Cze 08, 2009 12:34 pm

Pytałam się i powiedział mi, że 160 zł.
reylla - Pon Cze 08, 2009 2:52 pm

wielkie dzieki:) troszke mnie uspokoilas! pozdrawiam

Dodano: Wto Sie 25, 2009 12:19 pm
To było jak piękny sen:))) Sluchajcie mialo padać, mialy być burze a bylo idealnie, nie za goraco...noc cieplutka, ale to jest watek o sali:p
Polecam AGAT w 100%. Goscie byli zachwyceni ogrodem, nowym Grillem ( cale wesele odbywalo sie na grillu), hotelem. Mozna tam urzadzic nowoczesne , eleganckie wesele! Pokoje bardzo czysciutkie ,nowowczesne, pachnace świeżością :
) Poranne sniadanko- czego dusza zapragnie, az trudno wszystko wymienic.Jedzonko na weselu bardzo pyszne...szczegolnie goscie zachwalali poledwiczke wieprzowa w sosie grzybowym
( maslaki?) z zapiekanymi ziemniaczkami, wegetarianie chwalili lososia z grilla, polecam prosiaczka..... zniknał caly a mial zostac na poprawiny:p. Mielismy jeszcze stol rybny...jesiotr itp o 4 nad ranem sprobowalam resztke z ogona:pp pychotka. Generalnie myslalam ze po weselu duzo jedzenia zostaje, ale u nas cieple posilki znikaly bardzo szybko. Grill- super sprawa... goloneczka rozplywala sie w ustach...Jedyne co zostalo to trocvhe zminych zakasek... karczek, kaczka po tyrolsku itp. Mysle, ze goscie woleli jesc cieple rzeczy mimo, ze to nie byl zimny wieczor. Mimo , ze mielismy dosc duzo wodki , bo okolo 1 L na pare + 20 butelek na zabawy i bramki- Zostalo moze z 5 butelek!!!
Wszelkie sprawy dot sali ustalalismy z panem Łukaszem. Byl bardzo wyrozumialy i otwarty na nasze propozycje, ale sluzyl tez dobra rada:) poświecil nam duzo czasu. Nie bylo problemu z probami na sali do pierwszego tanca...nawet do godz 22. Najważnieszą rzecza jest , ze cena na ktora byliśmy umowieni rok temu nie ulegla zmianie!!! czyli 160/ os plus prosiaczek i stół rybny ( 1200 zl )
).
U nas na weselu bylo 55 osob i 6 dzieci i spokojnie zmiescilismy sie po jednej stronie sali. Mielismy tez bardzo fajnego Dj - Dj Kwiatek z radio planeta- jesli ktos chce kontakt to zapraszam na prv. Moge polecic takze dobra cukiernie z tortami. Sluchajcie dzieki temu forum znalazlam super miejsce na wesele, cukiernie...kwiaciarnie itp. Pomoc niesamowita. Kosztuje to wszystko bardzo duzo wysilku, ale oplaca sie kiedy goscie podchodza i mowia ze bylo to najlepsze wesele na ktorym byli!!! jesli ktos potrzebuje rad i pomocy to chetnie pomoge. Pozdrawiam........ reylla

moni84 - Pią Sie 28, 2009 11:38 am

[b]Audiolka[/bWitaj, przeczytałąmże znasz kogoś z AGATU, mam do Ciebie pytanko ...czy wiesz na kiedy bedzie ukończona sala ta nowa?
zależy mi na tej odpowiedzi bo chcemy zarezerwowac w Agacie salę wna przyszły rok
pozdrawiam
Monika

Audiolka - Pią Sie 28, 2009 1:31 pm

Witaj:)
Na wiosnę, 15 kwietnia ma być zakończona budowa.

moni84 - Pią Sie 28, 2009 1:35 pm

my planujemy na początek października
ogólnie to bardzo nam podoba sie ta sala gdzie jest gril ale na nasze 90 osób jest za mała a obecna sala ktora jest w budynku z barkiem pośrodku nie wywarła dobrego wrażenia n nas , nawet sufit wydaje sie zbyt niski
widzieliśmy projekty nowej i bardzo nam sie podobała
mam nadzieje ze sie nie rozczarujemy zamawiając salę tylko na podstawie projektu...

[ Dodano: Pią Sie 28, 2009 2:36 pm ]
oczywiście październik w przyszłym roku:)

Audiolka - Sob Sie 29, 2009 12:36 pm

a mnie się ten barek na środku bardzo podoba ;) też myślałam o tej sali, ale była za mała.
Grill też jest super-raz byłam na takich poprawinach przy grillu-naprawdę świetna sprawa.
Az podjadę tam kiedyś żeby podejrzeć projekt ;)

marcysia - Pon Wrz 21, 2009 11:19 am

cześć wszystkim

my co prawda mieliśmy mieć termin 29 sierpnia ale przesunęło nam się na 27 czerwca :) dzięki Panu Łukaszowi, który nam dał znać o wolnym 27 czerwca
I jestem AGATEM ZACHWYCONA!!! nic dodać nic ująć

dziś sobie siadłam i włączyłam też video z całej uroczystości i wesela i łezka mi się zakręciła
POLECAM naszych najlepszych Panów z Prybala, którzy wspaniale uwieńczyli wszystkie piękne momenty z Naszego Dnia - wspaniale skomponowane video i super skomponowany album ze zdjęciami

jak któraś z Was szuka najlepszej oprawy to stwierdzam jedno:
Piękne miejsce AGAT a najlepiej to pokażą z Prybala

reylla widzę, że też zadowolona?? ;)

pozdrawiam

edit: usunęłam namiary na stronę internetowa firmy Prybal.
Pusiak

Butterfly84 - Nie Paź 04, 2009 8:25 pm

Witam wszystkich!
Planujemy wesele we wrześniu przyszłego roku, na około 50 osób i Agat wydaje się być idealnym lokalem. Dodatkowo zachęcają mnie pozytywne opinie na jego temat. W tym tygodniu chciałabym jechać i zobaczyć go na żywo, czekam tylko na narzeczonego aż wróci do Łodzi.
Martwię się tylko czy nie za późno zabraliśmy się za wybieranie sali, i że wrześniowe soboty w 2010 r. są już a Agacie pozajmowane. Może któraś z Was dziewczynki była tam ostatnio i się orientuje w tej kwestii?

Audiolka - Wto Paź 06, 2009 8:12 pm

Na dzień dzisiejszy we wrześniu przyszłego roku wolny jest 1 oraz 3 week. września. Ale to się może zmienić, wiec jeśli chcesz rezerwować to jak najszybciej. Chyba 165 zł od talerzyka.
Butterfly84 - Sro Paź 07, 2009 6:29 am

Audiolka, bardzo ci dziękuję za informacje! Tak właśnie myślałam, że muszę się spieszyć...
reylla - Sro Paź 07, 2009 8:46 pm

Tak Marcysiu jestem bardzo zadowolona z Agatu!!! Wszystko wyszło super tego dnia. Pogoda tez dopisala. Agat bardzo spodobal sie naszym gosciom do tego stopnia, ze nawet moja swiadkowa robi tam wesele we wrzesniu przyszlego roku. My na pewno urzadzimy tam chrzciny:) Pozdrawiam wszystkoch agatowiczów.
Homegirl - Pon Lut 22, 2010 1:48 pm

Hej Dziewczyny jestem tutaj nowa :) ale postaram się Wam opisać moje wesele w Agacie które miałam 26.09.2009. A więc tak-mieliśmy do wyboru dwie sale tą nową w ogrodzie lub tą w budynku. Zdecydowaliśmy się na tą nową :jupi: i nie żałuję wcale. Gości mieliśmy 60 osób obsługa była super o nic nie musieliśmy się martwić nie trzeba było kelnerkom przypominać ze czegoś nie ma, w ofercie mieliśmy 3 ciepłe posiłki i naprawdę to spokojnie wystarczyło do tego był wiejski stół razem z wędzonymi rybami. Stoły były przepełnione przekąskami które dopiero na poprawinach z mężem spróbowaliśmy :P . Nie da się tego wszystkiego przejeść a to co zostało wzięliśmy do domu :lol: Do ceny doliczony mieliśmy apartament który było trzeba opuścić do godz 12 następnego dnia :-) . Martwiliśmy się trochę bo w sumie pogodę mieliśmy jak na wrzesień suuuper bo 19 stopni i słoneczko ale noce były chłodne i czy aby goście nam nie zmarzną ale naprawdę było cieplutko... ;) Za osobę płaciliśmy 185 zł. Przy podpisywaniu umowy wpłaciliśmy tysiąc zł a po pierwszym posiłku rozliczyliśmy się z reszty. Nie mam żadnych zastrzeżeń naprawdę gdybym jeszcze raz miała brać ślub :razz: to wybrałabym Agat napewno :D . W razie jakichkolwiek pytań chętnie odpowiem. :-) ;)
pszczółka - Sro Mar 17, 2010 9:10 pm
Temat postu: Witam
Homegirl - byłam wczoraj pod Agatem, ale jest remont do prawie końca kwietnia, właścicieli nie zastałam, mam więc kilka pytań.

1. W jakich godzinach odbywało się wesele? Czy i jak nadgodziny są płatne?
2. Cz zapewnione są pokrowce na krzesła?
3. Czy przy barku stoi barman czy jest na zamówienie?
4. Czy menu można ustalać indywidualnie?
5. Czy napoje są w cenie?
6. Czy płaci się korkowe za włąsny alkohol?
7. Może głupie - czy dysponują otwieraczem do wina?

Audiolka - Sro Mar 17, 2010 9:27 pm

ad.1 nie wywala jak dłużej się chcą bawić,ale w maju i czerwcu są komunie więc to do dogadania.
ad.2 są ecri
ad.3 jeśli chcesz jednego, który non stop tam ma stać, to trzeba dodatkowo dopłacić
ad.4 tak
ad.5 soki woda kawa i herbata bez ograniczeń
ad.6 nie
ad.7 nawet 6 sztukami :P

justinaa - Czw Mar 18, 2010 11:39 am

a co Ty Audi taka zorientowana? :P
pszczółka - Czw Mar 18, 2010 12:31 pm

Ja nie mam nic naprzeciw takim szybkim i konkretnym odpowiedziom:-)

Myślicie, że da się tam zorganizować przyjęcie na 40 osób, tzn. czy dla właściciela będzie opłacalne zarezerwowanie sali dla takiej garstki?

Kolor pokrowców na krzesła jak najbardziej mi odpowiada, korkociągi też (zapytałam, bo byłam kiedyś na weselu w jakichś ogródkach działkowych i tam... ktoś z gości musiał ruszyć do sklepu, bo wina nie było czym otworzyć). No i możliwość stołu rybnego - myślę, ze to fajny i zdrowy pomysł.

Czy ciasta i tort nadal nie są wliczone w cenę?

Audiolka - Czw Mar 18, 2010 12:57 pm

Zależy w jakim terminie, musisz jechać i osobiście to uzgodnić. Ile ludzi to niema znaczenia :) Co do ciasta to każdy kupuje sam.
justinaa napisał/a:
a co Ty Audi taka zorientowana? :P

Ja mam wszędzie swoich ludzi :P

[ Dodano: Wto Cze 01, 2010 11:14 pm ]
Byłam dziś w Agacie i aż mnie zatkało. Remont co prawda jest już na finiszu, ale lokal wygląda rewelacyjnie.

marlena1987 - Nie Sie 15, 2010 9:38 am

Witam, chciałabym zapytać czy któraś z Was miała może wesele w sali Agat?
Prosiłabym o jak najwięcej informacji, jakie koszta., menu, ile trzeba zapłacić zaliczki itp... :razz:

Winter - Nie Sie 15, 2010 9:50 am

marlena1987, zaliczki trzeba wpłacić 2 tysiące.
Cena od 180 zł
Wczoraj oglądaliśmy tę salę...jest śliczna jak dla nas...jednak my decydujemy się na Czarny Staw.

Zadziorek - Pią Sie 27, 2010 2:53 pm

Witam,

jestem na forum nowa ale postanowilam zrelacjonowac nieco wesele na ktorym bylam w 'Agat' 07.08.2010. Sala godna polecenia, stoliki byly okragle i bardzo ladnie ubrane, to samo tyczy sie pokrowcow na krzeselka. nie wiem czy mlodzi placili dodatkowo za kwiaty na stolach, czy moze bylo to wliczone w koszt ale moge sie zapytac, jesli zaistnieje taka potrzeba. Przywitano nas szampanem, a dla nie pijacych (ciezarnych :D ) obsluga szybko zorganizowala sok w kieliszkach - moze nie jest to najwazniejsze ale przyjemnie jest gdy obsluga ze zrozumieniem przyjmuje tego tupu prosby. Jedzenie...jedzenie bylo pyszne i calkiem sporo. Mlodzi zamowili 3 posilki glowne: rosol, obiad, deser, grill i barszczyk czerwony z pasztecikiem do tego przystawki, desery (szwedzki stol) + w cenie 2 patery owocow. Byla to zdecydowanie wystarczajaca ilosc jedzenia. Kiedy podano obiad musze przyznac (i nie dlatego ze w ciazy jestem) pomyslalam ze jakas ta porcja mala, ALE! nawet polowy nie bylam w stanie zjesc :) wiec nie nalezy sie sugerowac wygladem tylko jesc. bylo pyszne! Ziemniaki pokrojone w lodki i upieczone, warzywa gotowane i 3 kawalki mieska (chyba wieprzowina) w sosie grzybowym z grzybami (spore kawalki a nie zadna miazga) do tego na kazdym stole byly surowki (pycha). deser jak dla mnie byl zrobiony nieco odwrotnie...tzn mysle ze byl zgodny z zamiarami szefa kuchni ale byl to podany na cieplo muss owocowy (wydaje mi sie ze truskawkowo-malinowy) i do tego galka lodow waniliowych - ja chyba bym wolala odwrotnie, ale w smaku bylo bardzo dobre. okolo 23-24przeszlismy na druga sale gdzie byl serwowany grill i jest to strzal w dziesiatke! mieska bylo bardzo duzo do tego grilowane warzywa oraz warzywa na zimno. polecam gdyz wszystko smakowalo swietnie. co do zimnych przekasek to zjadlam wszystkiego po troch i wszystko smakowalo wysmienicie. obsluga donosila sokow i wymieniala wodke na chlodniejsza caly czas. wszystkie posilki byly dostarczone szybko i cieple,nikt nie musial czekac. nie mam tez zastrzezen jesli chodzi o sale, jedynie co moze denerwowac to po grill-u zostaly uruchomione swiatla (przechodzace z jednego koloru w drugi) i o tej godzinie kiedy oczy sa zmeczone moze to przeszkadzac ale daje ladny efekt. z tego co wiem mlodzi zaplacili 185zl od osoby, posilki sa ponoc po 30zl a za grila 50zl - ale warto! ale ceny ponoc byly w przedziale 160zl-180zl i duzo zalezalo od przystawek jakie zamawiacie (ryby, miesa itd), zostalo calkiem sporo jedzenia, ktore mlodzi zaserwowali podczas niedzielnego obiadu dla rodzinki a czesc pomrozili, warto wiec sie zastanowic ile chcecie zamowic a co za tym idzie wydac, bo mniej nie znaczy gorzej. wazna informacja jest to ze rezerwowali sale prawie rok wczesniej wiec ceny pewnie ulegly zmianie.
osobiscie polecam, sala pieknie odnowiona, toalety czyste i duze, teren okalajacy sale jest bardzo ladnie zagospodarowany, obsluga mila, podloga swietna do tanczenia. sama sie zastanawiam nad wyborem tej sali, ale nie wiem czy beda terminy, ktore biore pod uwage.

meg84 - Sro Wrz 15, 2010 11:33 am

Witam, mam pytanko, czy w sali bankietowej w Agacie zmieści się 120 osób? Podobno był tam remont i na stronie piszą, że to jest sala na 130 osób ale mam wątpliwości. Jak jest z parkietem, czy to jest w tym samym pomieszczeniu, czy w oddzielnym? Niestety nie mogę w najbliższym czasie tam pojechać, a zżera mnie ciekawość :)
Justyss - Sro Wrz 15, 2010 12:17 pm

Jestem nowa, to mój pierwszy post więc witam :)

meg84 napisał/a:
Witam, mam pytanko, czy w sali bankietowej w Agacie zmieści się 120 osób? Podobno był tam remont i na stronie piszą, że to jest sala na 130 osób ale mam wątpliwości. Jak jest z parkietem, czy to jest w tym samym pomieszczeniu, czy w oddzielnym? Niestety nie mogę w najbliższym czasie tam pojechać, a zżera mnie ciekawość :)

Z pewnością zmieści się tam 120 osób, a tym bardziej, że w przyszłym roku planują jeszcze powiększyć parkiet. Sala po remoncie jest prześliczna (przyznam, że byłam tam podczas remontu i był jeden wielki bałagan, ale efekt końcowy jest powalający). :lol:

Audiolka - Sro Wrz 15, 2010 1:16 pm

mega84 bankowo sie tam tyle osób zmieści.
Zadziorek - Sro Wrz 15, 2010 2:45 pm

Mysle ze 120 osob sie zmiesci, choc przy okraglych stolikach mysle ze najlepsza iloscia jest do 100 (wlasciwie to do 80),ale to opinia na podstawie tego co widzialam,bedac na 80 osobowym weselu. parkiet jest w tym samym pomieszczeniu, nie jest sliski. pozdrawiam
taja - Wto Wrz 21, 2010 11:26 am

kochane moje, przez wasze pozytywne opinie odnośnie tej sali jade ją zobaczyć w tą sobote przed weselem :) :D

wypytam wszystko szczegółowo :)

czy macie jakies pytanka?? mogę zapytac i później na wszystkie odpowiem na forum :) :mrgreen:

Zadziorek - Wto Wrz 21, 2010 2:02 pm

Taja, gdybys mogla zapytac o koszt jaki przewidzieli na 2011? ja znam ceny tylko z tego roku a czytajac forum wydaje mi sie ze ceny na 2011 beda kosmiczne.
pozdrawiam

taja - Wto Wrz 21, 2010 3:15 pm

mi się wydaje, że nie podadzą ceny na 2011... powiedza: mniej więcej...

aja planuje 2012 :) to dopiero może byc kosmos :P

Justyss - Wto Wrz 21, 2010 8:40 pm

My będziemy mieli wesele w Agat 20.08.2011 w umowie mamy wpisaną cenę od 180 zł (zależy od wyboru menu) cena może wzrosnąć o 10%
meg84 - Sro Wrz 22, 2010 8:52 am

taja jak możesz to zapytaj czy pokrowce są wliczone w cenę, o cenę stołu wiejskiego i czy jest możliwość 2 wesele jednocześnie bo słyszałam, że mają wprowadzić.. i ogólnie będziemy wdzięczne za zdanie relacji z wizyty. Pozdrawiam i dzięki :)
taja - Sro Wrz 22, 2010 10:03 am

oczywiście zapytam. :) może coś jeszcze?? bo na pewno bede miala pustke w głowię jak tam pojadę. na karteczcę sobie zanotuję :)
Justyss - Sro Wrz 22, 2010 5:58 pm

na część pytań ja mogę odpowiedzieć 8)
pokrowce są wliczone w cenę, jest możliwość organizacji dwóch wesel na raz, ponieważ mają dwie sale (bankietową i grillową).
Bardzo fajnym rozwiązaniem jest oświetlenie sufitu, którego kolor można dopasować do dekoracji (widziałam salę udekorowaną świeżymi kwiatami skomponowanymi z kolorem oświetlenia sufitu - efekt bardzo ładny)
Zamiast stołu wiejskiego polecają tam stół rybny. Właścicielka, z którą rozmawialiśmy mówiła, że kupują świeże ryby w jakiejś okolicznej wsi i komponują stół, co moim zdaniem jest bardziej interesujące niż oklepany stół wiejski.
Fajną opcją, którą proponują są też poprawiny na grillu.
Pytaliśmy również o korkowe, na szczęście nie ma czegoś takiego tam. :)
W cenę wliczone są kawa, herbata, woda oraz soki co też uważam za duży plus.
Ogółem bardzo nam się spodobała ta sala, ludzie, z którymi tam rozmawialiśmy (menadżer oraz właścicielka) byli bardzo kompetentni i mili odpowiadali na każde pytania bez kręcenia oraz uważam, że cena jak na taki standard sali też nie jest wygórowana i dlatego zdecydowaliśmy się, że będzie to nasza sala :lol:

meg84 - Czw Wrz 23, 2010 9:19 am

Ja salę oglądałam, ale gapa ze mnie bo się nie dowiedziałam wszystkiego. Trochę martwi mnie wiadomość o tych 2 weselach jednocześnie i tak mi się nasunęło.. czy w tej restauracji grillowej są jakieś oddzielne toalety? Może ktoś powie, że to głupie i czepiam się szczegółów ale wolałabym żeby goście z drugiego wesela nie kręcili się koło mojego.. Bardzo proszę o odpowiedź jeśli ktoś zna, albo zwracam się do taji żeby o to dopytała. Z góry dziękuje i pozdrawaiam :)
Justyss - Pią Wrz 24, 2010 12:45 pm

Nie wydaje mi się, żeby organizowali dwa wesela bez konsultacji z młodymi, ponieważ jest możliwość wybrania jednego z ciepłych posiłków potraw z grilla
Audiolka - Pią Wrz 24, 2010 7:03 pm

Organizują tam mizerniejsze podwójne uroczystości tj. komunie, chrzty. Ale jeśli chodzi o wesele to raczej nie. Na 100% będę wiedziała jutro.
taja - Nie Wrz 26, 2010 12:10 pm

więc...
byłam, zobaczyłam i na pewno sie na nią nie zdecydujemy.

sala wizualnie bardzo ładna, toalety przepiękne.

byłam akurat na przystrojonej sali, efekt ładny.
wszystko jest nowiutkie, pachnące i eleganckie.

ale...
własciel. arogant. niemiły, niesympatyczny i wcale nam się nie chcialo z nim rozmawiac.
pochwalił sie tylko swoim dobytkiem, ale aniiii troooche nie staral się nas zachęcic do wyboru tej sali.
bardzo szybko z tamtąd wyszliśmy i już na pewno nie wrócimy.

oboje zgodnie stwierdzlismy że z tym człowiekiem nie chemy miec więcej kontaktu, ani tym bardziej załatwiac z nim interesów.

Audiolka - Wto Wrz 28, 2010 10:17 pm

już wiem, i jest możliwość zrobienia dwóch wesel. Jedno na sali, drugie na grillu.
A co do wpisu powyżej, to chyba nie piszesz o panu Boczkowskim?? Jakoś nie chce mi sie wierzyć, że taki ktos jak on zachowałby sie jak prostak i ****. Tym bardziej po remoncie lokalu, chcąc zyskać nowych klientów.

[ Dodano: Wto Wrz 28, 2010 11:22 pm ]
ey c h a m napisałam :P

taja - Sro Wrz 29, 2010 8:21 am

no własnie ten Pan zamiast z nami spędzić te parę chwil i opowiedziec jak wygląda u iego wesele, nawiązac jakis kontakt, zapytać się co byśmy chcieli... to zamiast tego przez jakies 15 minut prowadzała nas po placu budowy na ostatnim pietrze gdzie robi obecnie pokoje i poisywał jakie to wszystko było drogie. że w tym pokoju wykładzina za 2 tys, w tamtym oświetlenie za 4 i komplet wszystkich drzwi w cenie dobrego samochodu. a już nie wspominając o lazienkach jak kazal nam patrzeć na firmy, jakie to one sa super, bo przecież za łazienkę dał 70 tys... no proszę was. jakoś dziwnie sie poczuliśmy...
a gdzie konkrety?!? nie wiedzial nawet w jakich kolorach można udekorowac salę...
od razu tylko krzyknął, żewazony które były przygotowane na stołach dla pary tamtego wieczoru to koszt 500 zł.
a my tylko chcieliśmy zapytać, jakie są ceny od talerzyka, czy jest wolny termin... wiecie, takie zapytania na pierwszy raz...

to takie nasze zadnie z tamtego spotkania. nie zastaliśmy przyjęci jako szczęśliwie zakochana para, tylko jakoś tak jak inwestorzy w jego Zajazd.
i podziękowaliśmy.

Zadziorek - Sro Wrz 29, 2010 2:23 pm

taja napisał/a:
no własnie ten Pan zamiast z nami spędzić te parę chwil i opowiedziec jak wygląda u iego wesele, nawiązac jakis kontakt, zapytać się co byśmy chcieli... to zamiast tego przez jakies 15 minut prowadzała nas po placu budowy na ostatnim pietrze gdzie robi obecnie pokoje i poisywał jakie to wszystko było drogie. że w tym pokoju wykładzina za 2 tys, w tamtym oświetlenie za 4 i komplet wszystkich drzwi w cenie dobrego samochodu. a już nie wspominając o lazienkach jak kazal nam patrzeć na firmy, jakie to one sa super, bo przecież za łazienkę dał 70 tys... no proszę was. jakoś dziwnie sie poczuliśmy...
a gdzie konkrety?!? nie wiedzial nawet w jakich kolorach można udekorowac salę...
od razu tylko krzyknął, żewazony które były przygotowane na stołach dla pary tamtego wieczoru to koszt 500 zł.
a my tylko chcieliśmy zapytać, jakie są ceny od talerzyka, czy jest wolny termin... wiecie, takie zapytania na pierwszy raz...

to takie nasze zadnie z tamtego spotkania. nie zastaliśmy przyjęci jako szczęśliwie zakochana para, tylko jakoś tak jak inwestorzy w jego Zajazd.
i podziękowaliśmy.

Uuuu no musze przyznac, ze choc osobiscie nie rozmawialam z tym Panem to znajomi na ktorych weselu bylam, bardzo podkreslali ze to on bardzo im pomogl przy wyborze menu itd...moze trafili na lepszy dzien...szkoda ze zostaliscie tak potraktowani.

taja - Sro Wrz 29, 2010 3:13 pm

no szkoda... szczególnie, że pojechałam tam właśnie po wypowiedziach forumowiczów.
zostałam 'namówiona' :)

ale jak cos, to na 2012 nie maja jeszcze kalendarza i nie prowadza zapisów.
powiedzial, że zaczynaja od listopada..

szyszka - Pią Paź 01, 2010 7:57 am

to może i ja jeszcze coś dodam:)
byliśmy tam wczoraj z narzeczonym, pan był miły i widząc ze my tacy troche nierozgarnięci sam od siebie opowiadał co i jak wygląda. sala faktycznie bardzo ładna, wyglada to tak, że część gdzie sa stoły jest przyłączona do restauracji i odzielaja je składane drzwi, podczas wesela są rozsuwane także widać parkiet ( są 4 filary)
Dla nas największym minusem, jest to, że sa organizowane dwa wesela na raz , restauracja letnia z grilem, jest w prawdzie oddzielnie i na zewnątrz( ma własne toalety), ale wchodząc do budynku przechodzi sie koło niej, a że ma szklany front wszystko widać. A i oczywiście taka opcja jest tylko w miesiacach letnich, gdzieś od maja.
Co do kosztów, na 2012 rok tj. 200 zł/os. poprawiny 70, nocleg 120 zł za dwuosobowy pokój min jakie musi byc na weselu to 90 osób, sala pomiesci do 120

Ala i Patat - Nie Paź 10, 2010 11:05 am

Ja byłam w Agacie na weselu w roku 2008. Szczerze mówiąc, to było najgorsze wesele na jakim byłam. Zabrakło dla nas mięsa (w momencie gdy doszła do nas taca z mięsem został na niej tylko jakiś filet z ryby). Do tego kelner przypadkiem przewrócił dzbanek z sokiem, który to sok wylądował na moim partnerze. Kelner tylko przeprosił, nawet nie zainteresował się tym, żeby jakoś wymienić przemoczone krzesło, obrus itd. Na szczęście garnitur potem się doprał. Jak było dalej nawet nie wiem, bo wytrzymaliśmy tylko do oczepin i uciekliśmy stamtąd.
Aha, i do tego było strasznie ciasno, a osób dużo nie było. Ja wiem, może z 70, nie więcej.
Ale jak mówię, było to w 2008 roku, może od tamtej pory coś się zmieniło?

kryszka - Nie Paź 10, 2010 11:42 am

Jakiś czas temu byłam na weselu w "Agacie". Z plusów - sala ładna, obszerne pachnące toalety, zadbany teren przed salą, dużo ławek gdzie można usiąść. Pyszny stół wiejski.
Z minusów - mało jedzenia, (głównie mięsa na obiad, jakby było wyliczone co do osoby, co przy 3 rodzajach mięsa robi problem), chłodne, rosół tak ostry jakby chcieli coś ukryć, reszta nie dopracowana smakowo, jakaś mdła.
Obsługa młoda, ale miny mieli takie jakby musieli pracować za karę. Zimno, ale tak to jest na salach z klimą, i dla kogoś kto nie tańczy. Na zewnątrz w nocy było dużo cieplej i niestety duża część gości tam siedziała.

badman - Czw Paź 14, 2010 9:27 pm

Witam. Mam na imię Kamila i jestem tu nowa :) Razem z moim narzeczonym byliśmy dziś obejrzeć salę Agat. Wesele będziemy mieć na 120 osób. Szczerze mówiąc jestem nią zauroczona i zakochałam się od pierwszego wejrzenia :P

Czy ktoś miał tam ostatnio wesele? Jak się udało? Zadowoleni?

Będę wdzięczna za wszystkie informacje :) Przez te poszukiwania sali czuję się już skołowana.

[ Dodano: Sob Paź 16, 2010 10:40 pm ]
Naprawdę nikt więcej ostatnio nie miał bądź nie był tam na weselu? :( Mamy jeszcze 2 dni na podjęcie decyzji o wyborze tej sali.

Stenia - Wto Paź 19, 2010 11:23 am
Temat postu: sala "AGAT"
Ja byłam na wesleu w restauracji "AGAT" w Sierpniu i muszę stwierdzic że bardzo mi się podobało. Począwszy od wystroju sali skończywszy na jedzieniu wszystko było naprawdę super.
Jak dla mnie sala jest naprawde na wysokim poziomie. Okrągłe stoliki wraz z przystrojeniem i oświetleniem tworzą elegancki klimat :) Teren wokół retstauracji jest zadbany i z przyjemnością można pospacerowac i odetchnąc swierzym powietrzem.
Obsługa miła, jedzonko naprawdę pyszne :) Całośc tworzy naprawde dobry klimat, godny polecenia :P
Ja zdecydowalam sie na ta restauracje na moje wesele (bedzie ono w przyszłym roku) i teraz wiem ze był to bardo dobry wybór. Restauracja, hotel, parking w jednym miejscu :D

badman - Sro Paź 20, 2010 7:10 am

My niestety musieliśmy zrezygnować z tej sali :/ okazała się jednak dla nas za mała i jest mi przykro z tego powodu :( Na szczęście szybko udało się znaleźć większą :)

[ Dodano: Sro Paź 20, 2010 8:11 am ]
Ale ta sala jest przepiękna i serdecznie ją polecam :) Według mnie odpowiednia na wesele ok. 100 osób. :)

-tysia- - Sro Paź 20, 2010 8:47 am
Temat postu: Nasze wesele w restauracji Agat
Witam Was,
szczerze mówiąc, tak z ciekawości weszłam na Forum Weselne - rok temu o tej porze byłam tutaj bardzo częstym gościem - czytałam komentarze i między innymi na ich podstawie decydowałam, które z sal będziemy chcieli na własne oczy zobaczyć, aby spośród nich wybrać naszą jedyną. Tak oto trafiliśmy do restauracji Agat - pierwszy raz byliśmy tam wiosną 2009 roku (jeszcze przed remontem). Nie mogliśmy uwierzyć, że w Łodzi można znaleźć TAKIE miejsce. A jednak. Od początku byliśmy oczarowani, stąd zupełnie nie potrafię zrozumieć negatywnych komentarzy :?: :?: :?:
Wiem, że wiele zagubionych i zestresowanych par czyta opinie forumowiczów, więc postanowiłam opisać Wam nasze wesele - może będzie Wam trochę łatwiej zdecydować się na wizytę w restauracji Agat - zobaczycie, ocenicie i zdecydujecie sami, ale bez cienia wątpliwości warto dać jej szansę :)

Nasze wesele odbyło się w maju 2010 roku - było pierwszą tego typu imprezą na nowo wyremontowanej sali (zdjęcia na ich stronie internetowej nie oddają prawdziwego klimatu tego miejsca - w rzeczywistości jest JESZCZE lepiej).

Na początku muszę podkreślić, że organizowaliśmy wszystko sami (sami musieliśmy wszystkiego dopilnować), więc pomoc ze strony Managera restauracji była nieoceniona - za jego namową postawiliśmy wszystko na jedną kartę i zarezerwowaliśmy salę (w maju 2009), której tak naprawdę jeszcze nie było - remont zakończył się w maju 2010 (sala, łazienki i część hotelowa robią niesamowite wrażenie). Pan Manager przez cały rok na bieżąco informował nas o postępach prac, przysyłał zdjęcia, uspokajał - wspólnie z nim kilka tygodni przed imprezą (co jest niebywale istotne, ponieważ w ostatnich dniach przed ślubem jest tyle innych spraw do załatwienia) wybraliśmy wystrój (obrusy, nakrycia krzeseł, kwiaty, dekoracje itp.) i ustaliliśmy menu - w znacznym stopniu polegaliśmy na radach i doświadczeniu Organizatora, gdyż on miał większe doświadczenie w przygotowywaniu dużych imprez, niż my - opłaciło się - goście byli bardzo zadowoleni - nikt nie miał żadnych zastrzerzeń - wszystko było smaczne, dobrze przyprawione i we właściwych ilościach. Podczas samej imprezy nie musiałam się martwić zupełnie o nic - za mnie martwiła się obsługa restauracji - w łazienkach zawsze było czysto, niczego nie brakowało, na sali kelnerzy uwijali się jak mrówki i dbali o naszych gości - cała obsługa była na najwyższym poziomie. Impreza zakończyła się nieco później, niż wstępnie ustaliliśmy, ale nikt się nie skarżył i nie sugerował, że powinniśmy wyprosić naszych gości, co, jak słyszałam, na innych salach się zdarza. Warto podkreślić, że, jak już pisałam, nasze wesele było w maju, więc w niedzielę od rana w restauracji odbywały się komunie, więc obsługa musiała jeszcze wszystko przygotować - byliśmy z mężem pełni podziwu.

Na koniec chciałabym podkreślić, że Ślub i Wesele to niesamowite przeżycie, ale to, jak je będziecie wspomiać nie zależy niestety tylko od Was - musicie wybrać ludzi, którzy Wam pomogą dopiąć wszystko na ostatni guzik. My wybraliśmy właściwie i tego i Wam życzę. tysia

PS. zdjęcia robił nam Fotojacek - polecam :)

justine81 - Sob Sty 15, 2011 12:39 am
Temat postu: Agat
Witam, my na Agat zdecydowaliśmy się w zeszłym roku, wesele odbędzie się 11.06.11 na sali grillowej. Pomyśleliśmy sobie, że to fajny i oryginalny pomysł. W październiku mieliśmy okazję być na weselu znajomych, którzy ze względu na porę roku zdecydowali się na salę. Byliśmy zachwyceni i tylko upewniliśmy się, że dokonaliśmy dobrego wyboru :) Już nie mogę się doczekać! Pewnie więcej będę mogła powiedzieć już po fakcie ale jak na razie nie mam zastrzeżeń i mogę polecić to miejsce. Pozdrawiam i życzę wszystkim udanych wyborów!
olivka_ja - Sro Sty 19, 2011 3:25 pm

taja napisał/a:
mi się wydaje, że nie podadzą ceny na 2011... powiedza: mniej więcej...

aja planuje 2012 :) to dopiero może byc kosmos :P

my też planujemy tam wesele na 2012 i powiedzieli nam że na ten termin przewidują cenę 200zł od osoby

ania2011 - Sob Lut 26, 2011 7:53 am

zastanawia mnie tam opcja 2 wesel jednoczesnie. wlasnie tam bylam i mnie to bardzo niepokoi.
poniewaz moje przyjecie bedzie na ok35 osob, pan kierownik zaproponowal mi czesc glownej sali. mnie mialaby przypasc ta z czescia gdzie jest barek i wyjscie na kawalek ogrodka, a komus z wieksza liczba osob czesc z wyjsciem na ogrod z grillem. wszystko jest to przedzielone niby dzwiekoszczelna ruchoma sciana
czy ktos w zeszlym roku tez tak mial? czy slychac co sie dzieje na sali obok. no bo tak mysle, ze jak ja bede miec jakiegos dj'a a ktos inny tez albo nawet orkiestre to moze byc problem. mialyscie z tym jakies doswiadczenia?

jaceks - Pon Mar 14, 2011 8:42 pm

Czy ktoś mógłby napisać ile płaci od osoby i mniej więcej co zawiera cena? Z narzeczoną wstępnie zaklepaliśmy termin na 2012 rok i dopiero będziemy wybierać menu i dodatki. Chcemy wybrać jakiś rozsądny wariant ale bez przekraczania 210 zł za talerzyk...
justine81 - Pon Kwi 11, 2011 5:26 pm

Witam, niedawno byliśmy z narzeczonym podejrzeć jak posuwają się prace remontowe, ponieważ sala grillowa, na której będziemy mieć wesele jest właśnie przebudowywana. Na razie jest to co prawda plac budowy ale jestem dobrej myśli :) przed czerwcem na pewno skończą :) Zdjęcia wrzuciłam w swoim dzienniczku.
Co do cen to w umowie mamy 170zl a ostateczna kwota zależy od menu, myślę, że będzie to ok 190zł.

olivka_ja - Pon Kwi 11, 2011 7:45 pm

jaceks napisał/a:
Czy ktoś mógłby napisać ile płaci od osoby i mniej więcej co zawiera cena? Z narzeczoną wstępnie zaklepaliśmy termin na 2012 rok i dopiero będziemy wybierać menu i dodatki. Chcemy wybrać jakiś rozsądny wariant ale bez przekraczania 210 zł za talerzyk...

my też mamy termin na 2012 i powiedzieli nam że będzie 200zł- to zależy od menu, ale jak powiecie że 210 i ani grosza więcej to na pewno ustalicie jakiś sensowny wariant,
tylko pamiętajcie o dodatkowych kosztach które nie są wliczane w cenę np. napoje gazowane

asia7 - Sob Maj 28, 2011 5:12 pm

my juz mamy zarezerwowany termin na 07.07.2012.
Generalnie byla to pierwsza i jedyna sala jaka ogladalismy :) Bardzo zalezalo nam na hotelu dla gosci, wiec dlugo sie nie namyslalismy.
Mam nadzieje, ze jedzenie na weselu jest jakosciowo podobne do tego, ktrore podaja w restauracji, do tego zachecil nas stol wiejsko - rybny szczegolnie ze sami kupujemy wedzone rybki w tym samym miejscu co Agat :)
Podoba mi sie tez opcja ciast i owocow na oddzielnym stole, bo wyglada to duzo bardziej estetycznie.
Tesciowa oczywiscie boi sie, ze menu jest za male i ze goscie beda glodni, ja tam osobiscie wole zjesc mniej a smacznego jedzenia niz duzo ale nijakiego... (tutaj goraco polecam szarlotke w restauracji Agat)

chociaz nie ogladalismy zadnych sal wczesniej to mamy porownanie z wielu wesel w Lodzi na ktorych sie bawilismy i musze przyznac, ze jeszcze na zadnym weselu (czy to na znanych salach czy tez na salach z wlasna obsluga) jedzenie mi niespecjalnie podchodzilo (przy czym w Solarisie bylo np wrecz niejadalne)

mam tylko nadzieje ze do czasu naszego wesela wykoncza te wszystkie budowy, ktore tam maja :) ale to jeszcze duuuzo czasu wiec sie nie martwie.

Btw. chyba 11.06 tam podjedziemy bo chcemy zobaczyc dekoracje weselna (bo jeszcze nie widzielismy przed podpisaniem umowy) a do tego bedzie gral nasz zespol wiec tez warto podsluchac co i jak :)

justine81 - Pon Maj 30, 2011 6:41 pm

asia7 napisał/a:
Btw. chyba 11.06 tam podjedziemy bo chcemy zobaczyc dekoracje weselna (bo jeszcze nie widzielismy przed podpisaniem umowy) a do tego bedzie gral nasz zespol wiec tez warto podsluchac co i jak :)

Ja mam tam wesele 11.06 :) tyle, że na sali grillowej :)

Aneta R. - Pon Maj 30, 2011 6:41 pm

Gorąco polecamy RESTAURACJE "AGAT" na Strykowskiej. Wesele mieliśmy 30.04.2011 i jesteśmy zadowoleni pod każdym względem.
Restauracja położona jest w pięknym miejscu, dookoła lasy i dużo zieleni co na wiosnę dało wspaniały efekt. Właścicielka jest super kobietą, ma doskonały gust i dba by wszystko wyglądało bajecznie.
Gdy przyjechaliśmy na salę wielką radość sprawiły nam race świetlne, wyglądały cudnie i wywarły na wszystkich gościach spore wrażenie.
Dekoracje Pani Beatka (właścicielka) zrobiła nam bardzo oryginalną. My akurat wybraliśmy sobie dodatki w kolorze fioletu ale można sobie wybrać jeden z pośród 12 kolorów. Żywe kwiaty pięknie komponowały się na stołach.
Jedzenie pyszne i inne niż wszędzie. Polecamy zupę borowikową na pierwsze danie gdyż jest wyborna. Kelnerzy spisali się na medal, profesjonalna obsługa do samego rana. My i nasi goście byliśmy zauroczeni całym klimatem tej restauracji. Polecamy i dziękujemy Pani Beatce i wszystkim pracownikom za niezapomniane przyjęcie. Pozdrawiamy Aneta i Michał Rymarczyk

asia7 - Wto Maj 31, 2011 8:51 am

justine81 napisał/a:
asia7 napisał/a:

Ja mam tam wesele 11.06 :) tyle, że na sali grillowej :)

no wiem i masz ten sam zespół co ja więc postoimy pod salą, żeby podsłuchać troszkę (mam nadzieję, że to nie problem) :)

oczywiście po wszystkim z chęcią usłyszę obszerną relację jak było i jak możesz to również co z menu warto wybrać, aby goście byli zadowoleni :)

justine81 - Wto Maj 31, 2011 4:45 pm

asia7 napisał/a:
(mam nadzieję, że to nie problem) :)
żaden problem :)
Relację obszerną zdam na pewno ale na początku lipca, bo zaraz po ślubie wyjeżdżamy

asia7 - Wto Maj 31, 2011 7:57 pm

justine81 napisał/a:
asia7 napisał/a:
(mam nadzieję, że to nie problem) :)
żaden problem :)
Relację obszerną zdam na pewno ale na początku lipca, bo zaraz po ślubie wyjeżdżamy

no jasne ze na spokojnie po wszystkim :) poki co nie zawracam glowy bo termin sie zbliza i stres pewnie niezly :)
spokojnych przygotowan zatem zycze :mrgreen:

Justyss - Wto Wrz 06, 2011 8:19 pm

Nasze wesele odbyło się w sali restauracyjnej i mogę powiedzieć, że nie mogliśmy trafić lepiej.
Do wyboru skłonił nas wygląd sali oraz właścicielka, z którą rozmawialiśmy będąc tam pierwszy raz.
Zacznę od wyglądu. Sala prześliczna. Ważnienie robią piękne żyrandole i podświetlany sufit (na dowolnie wybrany kolor lub przechodzące kolory), salę jadalną od tanecznej dzielą filary. Parkiet w ogóle nie śliski (wyłożony, jeśli dobrze pamiętam, panelami). Stoły były dekorowane żywymi kwiatami i organzą, również krzesła były ozdobione kokardami z organzy (tak jak sobie życzyliśmy fioletową). Ogród bajkowy, mnóstwo roślin, było gdzie odpocząć od szaleństwa na parkiecie.
Obsługa: kelnerzy i kelnerki przemili. Dbali o wszystko (a jeżeli zdarzyło się jakieś przeoczenie pustych butelek to wystarczyło zwrócić uwagę i od razu były zastępowane pełnymi). Kierownik (który też pełnił rolę kelnera - więc podczas wesela bywał praktycznie cały czas na sali) jest bardzo sympatyczny, konkretny i wszystko z nim można ustalić. Podczas wesela dość dużo razy podchodził do mnie, do męża, do rodziców i pytał czy wszystko ok, jak się podoba itp.
Kiedy para naszych znajomych spóźniła się na wesele (przybyli troszkę czasu po I i II daniu) bardzo szybko zadbano o nich podano im jedzenie.
Dla obsługi (fotografa, kamerzysty, dj itd.) zorganizowano osobny stolik.
Co ważne - kiedy dzień wcześniej przywieźliśmy wódkę była od razu wstawiona do lodówki i do chłodni więc była mocno schłodzona.
Jedzenie: przepyszne! na pierwsze danie wybraliśmy rosół (był bardzo dobry) i polędwiczki w sosie grzybowym z pieczonymi ziemniaczkami i warzywami ( pychota :smile: mięso samo się rozpływało się w ustach, sos super, czuć było, że jest na bazie grzybów, a nie sztuczny z papierka i na dodatek te ziemniaki :lol: porcja była podana na talerzach dla każdego gościa niby mała, ale taka nie pozorna, bo nie dałam rady zjeść całej). Kolejny był deser lody waniliowe w ciepłym musie truskawkowym - boski :smile: Na kolejne danie wybraliśmy półmisek mięs ze schabowym, devolay`em i karczkiem (nie dałam rady już nic zjeść, ale próbowałam w domu to co dostaliśmy po weselu; również pyszne). Ostatnim daniem był barszczyk czerwony z krokietem (krokiet był chyba pieczony chwilkę przed podaniem, ponieważ był ciepły i bardzo chrupiący). Z tego co słyszałam przystawki były bardzo dobre (niestety chyba z wrażenia ścisnęło mi żołądek i nie miałam miejsca gdzie je upchnąć :roll: ). Stół rybny, który wybraliśmy zamiast stołu wiejskiego, okazał się strzałem w dziesiątkę goście byli zachwyceni i zajadali, aż im się uszy trzęsły).
W cenie dostaliśmy pokój (niestety był nad kuchnią, ale otworzyliśmy okno i szybko wywietrzał zapach jedzenia).
Sala również wydaje jedzenie, które zostaje po weselu (nie trzeba kupować pojemników).
Podczas naszego wesela równocześnie odbywało się wesele na sali grillowej, ale nie było problemu z tym. Goście nie mieszali się, ani nie zauważyliśmy problemu np. z obsługą. Wszystko było bardzo dobrze zorganizowane.
Mogę z czystym sumieniem polecić Agat. :D

Mariczek - Pon Wrz 12, 2011 10:48 am

Mnie tylko niepokoi muzyka z wesela w grill-barze. Czy faktycznie jej nie słychać na sali w restauracji? Narzeczony mieszka 400m dalej i w sobote przy przymkniętych oknach słyszeliśmy każde słowo wyśpiewane przez zespół :)
Justyss - Wto Wrz 13, 2011 9:05 am

W sali restauracyjnej ani razu nie słyszałam odgłosów z sali grillowej. Jedynie w ogrodzie było słychać, ale to chyba wiadome.
Mariczek - Sro Wrz 14, 2011 6:13 pm

Już wszystko jasne :) To nie był Agat. Mam nadzieję, że nie namieszałam :oops:
asia7 - Wto Wrz 20, 2011 8:08 am

Justyss a jak reakcja gości na porcjowane pierwsze danie? Bo cały czas się zastanawiam czy jednak nie podać 2 rodzaji mięs do wyboru na wstępie i 2 kolejnych rodzaji na drugi obiad...
wiem, że każdemu się nie dogodzi, ale chyba jedyną rzeczą nad którą się mocno zastanawiam w Agacie to właśnie jedzenie...

btw. jaki kolor miałaś dekoracji? Stoły okrągłe czy normlane?

Justyss - Sro Wrz 21, 2011 11:36 am

Nie wiem jak reakcja, bo nikogo nie pytałam, ani nikt nic nie mówił. Na pierwsze danie u nas był rosół, który każdy mógł nalać sobie sam (podawany był w wazach), a później kelnerzy wnosili dania na talerzach (bardzo niepozornie wyglądało, ale ja nie zjadłam nawet połowy). Zresztą uważam, że jeżeli pierwsze danie nie byłoby porcjowane to goście, głodni po kościele "rzucą' się na jedzenie i później nie zjedzą ani przystawek, ani ciast, ani kolejnego dania po 3-4h.
Jedzenie tej sali to ich bardzo mocna strona, było przepyszne. Polecam też stół rybny (ja nie przepadam za rybami więc nie jadłam, ale goście bardzo chwalili).

Kolor organzy na krzesłach i oświetlenie sali było fioletowe, a kwiaty białe z elementami czerwonych (niestety nie powiedziałam wcześniej, że chciałabym kwiaty fioletowe i białe, więc zrobili po swojemu - ale to moje niedopatrzenie)

Mariczek - Czw Paź 06, 2011 9:34 am

Czy ktoś z was miał barmana na weselu, którego można wynająć w Agacie? Jestem ciekawa jak Wyglądają i Smakują drinki robione przez tego pana. Warto?
Justyss - Pią Paź 07, 2011 10:35 am

Podejrzewam, że nie wiele osób skorzystało z ich barmana, bo jest on chyba stosunkowo od nie dawna w ofercie Agatu (my podpisywaliśmy umowę w maju 2010 to jeszcze nie mieli i zamówiliśmy barmana z innej firmy).
Zadziorek - Sro Paź 19, 2011 3:14 pm

I znowu trafiam do watku Agat. Jestesmy na poczatku naszej drogi slubno-weselnej i choc wynioslam bardzo mile wspomnienia z wesela, na ktorym bylam gosciem, z przykroscia stwierdzam, ze sama wesela raczej miec tam nie bede.
Wlasciciel bardzo mily w pierwszej rozmowie poinformowal nas ze przyjecie okolo 6 godzinne w piatek to bedzie koszt okolo 120zl od osoby (oczywiscie bez zadnych wymyslnych dan), za dwa posilki i deser. Przy kolejnej rozmowie powiedzial ze on woli wszystko ustalac osobiscie - jest to zrozumiale, ale nie kazdy ma taka mozliwosc. Gdy wyszlo, ze nie mieszkamy w Lodzi (a wlasciciel slusznie domyslil sie ze w Polsce tez nas nie ma), cena sie zmienila do 140zl i wszelkie detale mialy byc omawiane podczas spotkania - mimo ze dostalismy karte dan i wybralismy interesujace nas pozycje. Na koniec wlasciciel dodal ze cena moze ulec zmianie, ze wzgledu na wybrane dania...
Nie wiem jaki wplyw na cene mial fakt ze nie mieszkamy w Polsce, mam nadzieje ze zaden. Jest to jednak dla nas wazne by moc zalatwiac sprawy za posrednictwem telefonu lub maila - nie bede przeciez ciagle wysylac kogos. Piatkowe calonocne przyjecie to koszt okolo 170zl od osoby, wiec roznica miedzy 6-godzinnym a calonocnym jest niewielka.
Sale wciaz polecam bo jest bardzo ladna, ale jesli musicie zalatwiac cos za posrednictwem poczty mailowej lub telefonu, to moze byc problem.

[ Dodano: Sro Paź 19, 2011 3:16 pm ]
ceny, ktore podalam dotycza oczywiscie roku 2012

Justyss - Nie Sty 08, 2012 2:27 pm

olivka_ja - Nie Sty 08, 2012 2:43 pm

śliczne zdjęcia :)
fajnie że je wstawiłaś, przez to sama nie mogę doczekać się naszego wesela :)

cotumka - Wto Sty 10, 2012 12:46 pm

Agat. Hmm, to było pierwsze stoisko, na które zwróciłam uwagę na Targach Ślubnych :-) Jest pięknie i właściwie ta sala spełnia wszystkie moje wymagania :)
Ale cena na 2013 rok- od 220zł/os lekko zwaliła mnie z nóg...

eterna - Sob Sty 14, 2012 3:46 pm

Witam Wszystkich.

My mamy wesele w Agacie w maju tego roku. Jeżeli ktoś mógłby przesłać więcej zdjęć, byłoby super.

Czy wiecie ile maksymalnie osób może zmieścić się przy okrągłych stołach, bo nam udzielono informacji, że tylko 90, ale może mieliście więcej?

Czy pokój dla nowożeńców był remontowany?

Może macie jeszcze jakieś uwagi czy spostrzeżenia, które pomogą nam w ustalaniu szczegółów naszego wesela?

Pozdrawiamy,

emdeem - Pon Sty 16, 2012 1:00 pm

ja tez mam wesele w agacie. juz nie moge sie docz :mrgreen: ekac!!!!!!!!!!!!

Dodano: Pon Sty 16, 2012 1:06 pm
[b]Justyss[/b], na ile osob mialas wesele? parkiet nie był za mały?:)) śliczne masz te zdjecia!!!

Justyss - Wto Sty 17, 2012 6:50 pm

eterna przeczytaj temat to znajdziesz odpowiedzi na część pytań :)
emdeem my mieliśmy wesele na 70 osób, ponieważ bardzo dużo nie dopisało niestety, uważam, że na te 100 osób parkiet jest jak najbardziej odpowiedni (myśle, że więcej to już ścisk - ale to też zależy od gości ile tańczą, u nas parkiet był cały czas pełny :smile: )
co do zdjęć to dziękuję i serdecznie polecam fotografa :smile:

All-me - Wto Sty 17, 2012 7:06 pm

W Agacie jest bardzo elegancko.
aś84 - Czw Sty 26, 2012 9:21 pm

A czy któraś z Was drogie forumowiczki, które mają wesele w Agacie w sezonie letnim 2012 mogłaby napisac jaki jest koszt od osoby? Oraz czy ktoś wie ile osób maksymalnie może tam wejśc przy tradycyjnym ustawieniu stołów?

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi!

wamaba - Czw Sty 26, 2012 10:39 pm

My też zastanawiamy się nad Agatem. Czekam na opinię. Może są chętni żeby podzielić się wrażeniami?
angela1983 - Pią Sty 27, 2012 10:13 am

Planujemy przyjęcie na ok 40 osób. Po wczorajszej wizycie w Agacie zapadła decyzja, że nasze przyjęcie odbędzie się właśnie tam :) Zarezerwowaliśmy termin na grudzień 2012.
asia7 - Pią Sty 27, 2012 10:42 am

aś84 my mamy wesele w lipcu 2012, cena to 200 zł (może wzrosnąć o 10%) w tym ciasta, tort, szampan na powitanie i napoje (bez gazowanych). Osobno stół wiejsko -rybny chyba 1500 zł (ale nie pamiętam dokładnie)

My mamy wesele na min. 90 osób z tradycyjnymi stołami, z tego co kojarzę maksymalnie robią na 120 (ale wg mnie po wizualnej ocenie sali optymalna ilość na sali to tak ok 100 -maks 110)

odstapie_sale - Pią Kwi 20, 2012 5:28 pm

Witam wszytkich...

ja troszeczke inaczej, ponieważ zmuszony jestem odstąpić termin przyjęcia zarezerwowanego w pensjonacie Agat.

Termin to : 18 sierpień 2012

Gdybyście słyszeli o kimś kto potrzebuje, proszę o kontakt mailowy : sala.agat(małpa)gmail(kropka)com

Zarezerwowany również zespół muzyczny PRESTIGE- 4 osoby ( w składzie: saksofon, perkusja, gitara, klawisze, oraz wokalistka śpiewająca w Teatrze Muzycznym w Łodzi

Pozdrawiam

ewunia83 - Sob Kwi 28, 2012 9:37 pm

Ja też będę miała wesele w Agacie. Mam 5 osobowy zespół i nie wiem czy się zmieszczą. Ktoś miał jakieś doświadczenia w tej kwestii?
M4rcysi4 - Nie Kwi 29, 2012 8:59 am

Mnie się ta sala bardzo podoba. Gdyby nie to, że z Bełchatowa do niej to "kawałek" drogi to byłaby jedną z faworytek. Pięknie prezentuje się na zdjęciach. Oświetlenie dodaje uroku. Zazdroszczę co niektórym :wink:
skowronek2323 - Sob Maj 05, 2012 10:37 pm

Byłam w tej sali jako gość i zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie
asia7 - Pon Lip 09, 2012 9:54 am

Jako świeżo upieczona mężatka postaram się ocenić salę obiektywnie:

Na plus:
+ ładna dekoracja
+ dużo jedzenia, większość naprawdę bardzo smaczna (polędwiczki w podgrzybkach strzał w 10, stół rybny tak samo - wszystko poszło :) )
+ fajna i uczciwa obsługa, zero problemów z donoszeniem zimnych napoi i schłodzonej wódki
+ czyste i ładne łazienki
+ taras na którym można było odetchnąć
+ bardzo smaczny tort
+ parkiet nie był zupełnie śliski
+ pokoje dla gości na miejscu i świetne poranne śniadanie :)

Na minus:
- niestety klimatyzacja nie dała rady przy takiej pogodzie i pierwsze 2 godziny był horror (sytuację ratował taras)

olivka_ja - Pon Lip 09, 2012 8:43 pm

asia7 dzięki za opinię czekałam na nią,
niestety przy takich temperaturach trudno wytrzymać, mamy nadzieje że u nas nie będzie tak gorącą,
a powiedz jak wyglądał taras czy był jakoś ozdobiony, były parasole chroniące od słońca?

Oli 83 - Wto Lip 10, 2012 11:44 am

Miałam przyjemność gościć w tym roku w czerwcu na weselu u kuzynki w Agacie.Powiem że sala po remoncie robi wrażenie,wszystko elegancko wygląda a i stoły też pięknie udekorowane i zastawione.Jedzonko bardzo dobre,obsługa sprawna i bez zarzutów fakt było trochę gorąco ale wiadomo że jak wejdzie ze 100 osób i zacznie jeść obiad to trochę trzeba czasu żeby klima wyrównała poziom temperatury.Sala jak dla mnie godna polecenia.
asia7 - Wto Lip 10, 2012 12:20 pm

hmmm taras (ten z boku sali przez który wchodzą młodzi) nie był dekorowany, ale on jest zadaszony, więc spokojnie chronił przed słońcem i deszczem (ok 22 była całkiem niezła burza)... właściwie większość gości, którzy wychodzili, siedziała tam (bardzo chwalili sobie te miękkie kanapy ogrodowe) a to, że wyjście na taras jest zaraz obok parkietu było ok, bo słyszeli/ widzieli co się dzieje na sali i nie było problemu z ich zebraniem na oczepiny itp.
Generalnie wnętrze, dekoracja i styl rozłożenia jedzenia jest z klasą i robi dobre wrażenie na gościach :)
Obsługa też okazała się naprawdę uczciwa, zaraz po weselu przynieśli nam do pokoju aparat jednego z gości (lustrzankę), który został na sali... więc spory plus dla nich (w końcu zawsze mogli powiedzieć, że go tam nie było - każdy z gości mógł go wynieść itp.)
Podobnie z alkoholami - oddano nam oczywiście wszystkie nienapoczęte kartony, plus kartony napoczęte z zamkniętymi butelkami plus wystawiono wszystkie otwarte już butelki win i wódki (łącznie z tymi wypitymi do połowy itp)

No i stół rybny strzał w 10-tkę - ja nawet nie zdążyłam go zobaczyć szczerze powiedziawszy, bo jak podeszłam do niego ok 2-3 to już nic tam nie było - poszło wszystko!

No z klimatyzacją było naprawdę kiepsko, ale to spore, dość otwarte wnętrze i nie ma się co dziwić, że nie wyrabiała, szczególnie, że drzwi na taras były cały czas otwarte, bo stale ktoś się kręcił :)

Aha i jak coś to taki malutki minusik przy torcie (który jak wspominałam był pyszny - o smaku owoców leśnych), to że obsługa nie roznosiła go gościom, tylko każdy musiał sobie podejść i wziąć (ale my tego z nimi nie omawialiśmy, więc jak chcecie inaczej to pewnie kwestia dogadania)

Jak jeszcze coś mi się przypomni to napiszę, ew. jak są jakieś pytania to dajcie znać (myślę, że pomimo iż było to moje wesele to patrzę na wszystko mocno obiektywnie)

olivka_ja - Wto Lip 10, 2012 10:53 pm

dzięki za informacje,
w piątek jedziemy ustalać ostanie szczegóły więc na pewno zapytamy się jak z totem

ewunia83 - Sro Lip 11, 2012 8:43 am

asia: miałaś zespół czy dj-a? jak zespół to jak on się tam zmieścił?
olivka: stoły masz okrągłe czy tradycyjne. my jesteśmy "prawie" zdecydowani na okrągłe ale chcielibyśmy wcześniej zobaczyć jak to wygląda.

asia7 - Sro Lip 11, 2012 10:29 am

ewunia83 mieliśmy 4 osobowy zespół, z perkusją włącznie - zmieścili się bez problemu (na ścianie gdzie jest wyjście na taras, od strony restauracji)
jak chcecie zobaczyć jak wyglądają okrągłe stoły do najlepiej zadzwonić do menagera i dowiedzieć się kiedy będzie wesele z takim ustawieniem...
my przed naszym weselem byliśmy na sali z 3 razy, raz na ok godzinę przed czyimś weselem, więc mogliśmy spokojnie zobaczyć ustawienie stołów, dekorację i jedzenie :D

kami_la - Sro Lip 11, 2012 11:27 am

my wesele w AGACIE mamy we wrzesniu, była to jedyna sala którą widziałam i od razu byłam pewna że tylko ta ! 8)
asia7, a Wy mieliście okrągłe stoliki? tort zamawialiście przez AGAT'a czy na własną rękę?

ja też już byłam kilka razy by obejrzeć wystrój, super że pozwalają na to ;)

asia7 - Sro Lip 11, 2012 12:14 pm

kami_la my mieliśmy tradycyjne, bo było ponad 100 osób, a okrągłe z tego co kojarzę chyba na mniejszą ilość gości są
tort był zamawiany przez Agat, mieliśmy 4 piętra, dekoracja normalna, ale naprawdę był przepyszny i sporo osób brało dokładkę :)

kami_la - Sro Lip 11, 2012 12:16 pm

asia7, oo no to może skorzystam z ich tortu :)

my właśnie ze względu na okrągłe stoliki chcemy się w 100 zamknąć

Dorotka_ - Sro Lip 11, 2012 6:57 pm

Sala prezentuje się pięknie...
olivka_ja - Sro Lip 11, 2012 9:27 pm

ewunia83 napisał/a:
olivka: stoły masz okrągłe czy tradycyjne. my jesteśmy "prawie" zdecydowani na okrągłe ale chcielibyśmy wcześniej zobaczyć jak to wygląda.

stoły będą tradycyjne, najlepiej jeśli zadzwonisz i zapytasz się kiedy będzie wesele z okrągłymi stołami, my też byliśmy kilka razy przed innymi weselami i nigdy nie było problemu

zbdob - Pon Lip 30, 2012 11:41 pm

Zacznę od tego, że wesele, które mieliśmy 28.07.2012 uznajemy za wspaniałe i udane w dużej mierze dzięki organizacji i obsłudze jakiej doświadczyliśmy w restauracji AGAT w Łodzi. Trafiliśmy do niej przypadkiem, nie z polecenia. Poczytaliśmy trochę na forum i wybraliśmy. Warto było!

Wesele było na 90 osób. Zdecydowaliśmy się na okrągłe stoły i zimne zakąski w formie bufetu ustawione w wyznaczonym do tego miejscu. I był to strzał w dziesiątkę - rozwiązanie, które z pełną odpowiedzialnością możemy polecić! Stoły były elegancko i ze smakiem ozdobione świeżymi kwiatami i nie było na nich "natłoku". Posiłki ciepłe były donoszone do stolików przez kelnerów, natomiast zimnymi zakąskami goście częstowali się przy przygotowanym do tego bufecie.

Wspomniałem o kelnerach - OBSŁUGA W RESTAURACJI AGAT JEST W PEŁNI PROFESJONALNA!!! W tym ważnym dniu, który jest dla każdej młodej pary stresujące i budzący emocje, KAŻDY, DOSŁOWNIE KAŻDY Z OBSŁUGI DBA O TO, BY NICZEGO NIE BRAKOWAŁO WAM I WASZYM GOŚCIOM, A EWENTUALNE DROBNE PROBLEMY BYŁY ROZWIĄZYWANE MOŻLIWIE JAK NAJSZYBCIEJ. UŚMIECHEM I ŻYCZLIWOŚCIĄ REAGUJĄ NA KAŻDĄ PROŚBĘ I DOKŁADAJĄ WSZELKICH STARAŃ, ŻEBY KAŻDĄ Z NICH SPEŁNIĆ. Uwierzcie mi, że jest to bardzo ważne, kiedy dbając o udane wesele nie musicie przejmować się, że coś jest niedoniesione, coś nieposprzątane itp. OBSŁUGA STANOWI ZGRANY ZESPÓŁ, KTÓRY DBA O WASZE WESELE I SWOIM ZACHOWANIEM SZCZERZE POKAZUJE, ŻE ZALEŻY MU na Waszym zadowoleniu.

W tym miejscu muszę wspomnieć o p. Łukaszu Bieleckim - to "człowiek-orkiestra" - manager restauracji, który od początku do końca przeprowadzi Was przez wszystkie szczegóły organizacyjne wesela i sprawi, że "nie taki diabeł straszny". Pan Łukasz traktuje Wasze wesele bardzo indywidualnie, starając się możliwie najlepiej dopasować menu i wszelkie "dodatkowe atrakcje" do Waszych potrzeb i oczekiwań. I - co bardzo ważne - DORADZA Z KORZYŚCIĄ DLA WAS, A NIE DBA TYLKO O "INTERES" RESTAURACJI. My uwierzyliśmy jego doświadczeniu w doradzeniu ilości ciepłych i zimnych posiłków i wyszliśmy na tym na dobre! Jak każdy, mieliśmy dylemat, czy aby nie zamówiliśmy za mało jedzenia, czy wystarczająca jest liczba ciepłych posiłków itd. ZDALIŚMY SIĘ NA PORADY MANAGERA RESTAURACJI I DZIĘKI TEMU GOŚCIE BYLI ZADOWOLENI, A NAM NIE ZOSTAŁY TONY JEDZENIA! DZIĘKUJEMY - SUKCES NASZEGO WESELA I ZADOWOLENIE GOŚCI TO RÓWNIEŻ PAŃSKA ZASŁUGA!!!

Pierwszy ciepły posiłek to rosół i drugie danie w formie porcjowanej - bardzo się sprawdziło to rozwiązanie. Elegancko i, co bardzo istotne, SZYBKO PODANE. Przy 9 okrągłych stołach goście otrzymali ciepły posiłek prawie w tym samym momencie dzięki bardzo sprawnej organizacji pracy kelnerów.

Drugi ciepły posiłek, ok. 22:30, również podany był do stołów - był to zestaw kilku rodzajów mięs, ziemniaki, frytki, surówki itd. Wszystko na półmiskach, żeby móc sobie nakładać.

Trzecim ciepłym posiłkiem był czerwony barszcz z krokietem około godziny 3 rano. I ta kilkugodzinna przerwa jest jak najbardziej optymalna - goście byli najedzeni!!! a nad ranem delikatna zupa zdecydowanie wystarczy - nie warto "bawić się" w kolejne dania obiadowe bądź kilka zup do wyboru.

W międzyczasie goście mogli korzystać z zimnych przekąsek - tych, które wybraliśmy za namową p. Łukasza Bieleckiego. I okazało się, że przekąski w formie bufetu szwedzkiego są "strzałem w dziesiątkę". Każdy mógł w dowolnej chwili podejść, wziąć co chce i zjeść przy stoliku. ZA KAŻDYM RAZEM, KIEDY GOŚĆ ODCHODZIŁ OD STOLIKA PO JEDZENIU, OBSŁUGA SPRZĄTAŁA JEGO TALERZ. Daje to niesamowity efekt - na sali weselnej jest jednakowo czysto i schludnie na początku wesela, o godzinie 23, jak i nad ranem. ŚWIADCZY TO O WYSOKIEJ KULTURZE I CIĄGŁEJ DBAŁOŚCI O PORZĄDEK I WYGLĄD SALI WESELNEJ, co goście podkreślali jako duży atut.

A propos zimnych przekąsek - na początku chcieliśmy zrobić wiejski stół. Ale zdecydowaliśmy ograniczyć się do całej wiejskiej szynki (kilkukilogramowy udziec podany z ogórkami małosolnymi, smalcem i wiejskim chlebem) i ZROBIĆ STÓŁ RYBNY. EFEKT NIESAMOWITY! Pyszne, świeże ryby, bardzo elegancko podane, mogą być jednym z wyróżników Waszego wesela. Nasi goście na tyle chętnie degustowali ryby, że...my nie zdążyliśmy ich spróbować:) sprawiło nam to dużą radość, bo do dziś stół rybny jest wspominany bardzo pozytywnie przez gości. Przyznam, że gdyby nie porady obsługi restauracji - sami na ten stół byśmy się nie zdecydowali. I teraz byśmy żałowali.

Dużo miejsca poświęciłem jedzeniu, ale to jest tu naprawdę pyszne, różnorodne, świetnie przyrządzone i podane - SPEŁNIA OCZEKIWANIA NAJBARDZIEJ WYBREDNYCH GOŚCI :)

O samej sali - jej przygotowaniu, ozdbieniu, wystroju itp. mógłbym pisać co najmniej drugie tyle, co o jedzeniu. Ale na to mam inny pomysł - po prostu umówcie się z managerem restauracji, podjedźcie i sami zobaczcie salę. Może nawet około południa w dniu wesela? wtedy na własne oczy przekonacie się, czy Wam ona odpowiada i stwierdzicie, jak byście chcieli ją przygotować na swoje wesele (dobór kwiatów, kolorów podświetleń itp.).

To, co chciałbym podkreślić przy sali, to miejsce do odpoczynku na zewnątrz - są 2 duże niezależne tarasy, na których są wygodne krzesła i parasole. Oba tarasy w otoczeniu zieleni dają przyjazny klimat i sprzyjają odpoczynkowi tym, którzy zmęczyli się tańcem:) Naszym gościom bardzo one pasowały i praktycznie cały czas był tam ruch.

Na koniec wspomnę o okrągłym barze, który można wykorzystać na weselu. Koszty jego uruchomienia są niewielkie, a efekt bardzo dobry - dla gości, którzy nie gustują w czystej wódce (a nawet na weselach jest ich coraz więcej), przygotowaliśmy zestaw kilku drinków, które barman robił dla gości.

Podsumowując - po weselu zaczęliśmy się zastanawiać, jaką kolejną imprezę możemy zorganizować w restauracji AGAT :) nowoczesna sala, gustowny wystrój przygotowany z wyczuciem i smakiem, bardzo dobre jedzenie, uśmiechnięta i przyjazna obsługa, szczerość i zaangażowanie managera, brak tajemnic i ukrytych kosztów - to wszystko w znakomity sposób pomaga, żeby ta impreza była faktycznie najważniejsza w Waszym dotychczasowym życiu. A przy tym relacja ceny do jakości jest naprawdę zadowalająca.

SZCZERZE POLECAM ZORGANIZOWANIE WESELA W RESTAURACJI AGAT !! !!

paulettka - Wto Sie 28, 2012 7:05 pm

Bardzo serdecznie polecamy "Pensjonat Agat" na organizacje wesela. Nie mogę powiedzieć ani jednego złego słowa, mimo iż należę do czepialskich;) .Jedzenie przepyszne, świeże i z najwyżej półki. Wszystko pięknie i elegancko podane. Mimo upału stulecia wódka i napoje bardzo dobrze schłodzone. Polecam także stół rybny - goście do dziś wspominają przepyszne rybki oraz smalec i ogórki ze stołu wiejskiego. Obsługa pierwsza klasa, uprzejma,pomocna i wyrozumiała. Menadżer sali był bardzo pomocny i doradził nam w wielu kwestiach na duży plus. Bardzo Bardzo serdecznie dziękujemy. Gdybyśmy mogli jeszcze raz to wszystko przeżyć, wybralibyśmy na 100% znów Agat!
chocomotion - Nie Paź 21, 2012 12:18 pm

Hej, witam wszystkich, zastanawiam się nad wyborem sali AGAT i tu pytanie do zaślubionych już :) czy przy ilości osób ok. 90 parkiet nie jest za ciasny? (będzie DJ więc odpada problem kilkuosobowego zespołu). I pytanie nr 2 - jak wygląda stół rybny? czy tych ryb jest dużo, w jakiej formie jest to zrobione? tzn. jakieś koreczki, całe ryby? wędzone? może ma ktoś zdjęci? Będę bardzo wdzięczna! Czy któraś z Was ma zarezerwowaną salę na 2013r. i może podać cenę za os.?

:)

asia7 - Pon Paź 22, 2012 1:16 pm

chocomotion
co do ilości osób na parkiecie, to 90 spokojnie się zmieści, u nas było 100 osób i nie było jakoś ciasno (wiadomo, nie tańczyli wszyscy na raz)... jednak na 120 osób ta sala wydaje mi się już za mała
jeśli chodzi o stół rybny, to my wybraliśmy opcję stołu wiejsko- rybnego... z tego co wiem, ryby leżały tam w całości (tzn były pokrojone) ale szczerze powiedziawszy sama go nie widziałam :roll: , podeszłam dopiero pod koniec wesela, ale wtedy nie było tam już żadnej ryby, bo wszystkie zjedzono :o Zdjęć też niestety nie mam :/ (jedynie ciastek jak coś :) )

chocomotion - Pon Paź 22, 2012 2:53 pm

oo tak pewnie, poproszę o zdjęcia ciastek :) czy można ew. ustalić możliwość dowiezienia też ciasta samemu? bo tam chyba są w ofercie tylko tzw. 'ciastka bankietowe'?
justine81 - Pon Paź 22, 2012 2:54 pm

chocomotion, my mieliśmy ciasta i ciastka od Sowy, także myślę, że jak najbardziej :)
asia7 - Pon Paź 22, 2012 4:00 pm

chocomotion napisał/a:
oo tak pewnie, poproszę o zdjęcia ciastek :) czy można ew. ustalić możliwość dowiezienia też ciasta samemu? bo tam chyba są w ofercie tylko tzw. 'ciastka bankietowe'?

My mieliśmy opcję tych ciastek bankietowych właśnie, ale bez problemu można dostarczyć "swoje" :)

kaska3011 - Pon Lis 05, 2012 7:20 pm

a czy ktoś wie jaki są ceny na 2013, 2014 rok ??
chocomotion - Czw Gru 06, 2012 12:05 am

Panny Młode 2013r. AGAT (oczywiście wszystkie inne jak najbardziej też!) zapraszam do rozmów :)
asior71 - Czw Gru 06, 2012 11:29 am

bardzo ładna sala też ja brałam pod uwagę;)
kolebolek - Wto Gru 18, 2012 6:40 pm

Witam, też bardzo jestem ciekawa ceny za talerzyk na 2014 rok, są zniżki dla dzieci? i może wiecie czy jest jakaś minimalna liczba gości?
mmeg87 - Pią Gru 28, 2012 9:07 pm

My też zdecydowaliśmy się na AGAT, umowę podpisaliśmy już ok. marca tego roku, a ślub mamy w październiku 2013, początkowo chcieliśmy mieć ślub we wrześniu, ale nie było już wolnego terminu..... ciekawe jak będzie :-) :-) :-) sala jest bardzo ładna i jedzenie też jest super :-) :-) :-) :-) :-) Łukasz Bielecki służy radą i sam podpowiada co jest "modne" i co jest potrzebne :-) :-) :-)
kolebolek - Czw Sty 03, 2013 4:20 pm

Może ma Ktoś:D aktualne informacje co do cen na 2014, co jest w cenie(tort?, pokrowce na krzesła?, ile jest posiłków? itp), jaka jest minimalna liczba gości.
:) :):)

mewta - Sro Kwi 17, 2013 5:16 pm

My mamy weselicho w Agacie w ostatni piątek sierpnia tego roku :) ) bedzie ok 65 osob i okrągłe stoły ;) cene za talerzyk mamy 200 zl ..ale z tego co p.Łukasz mowił to na sobote juz ok 240zł mialo być.
grejpfrut - Sro Kwi 17, 2013 5:44 pm

mewta, wow... to strasznie drogo :o
mewta - Pon Kwi 22, 2013 3:28 pm

jaka jest faktycznie cena na 2013( na sobote) to w sumie nie wiem.. dlatego ze my zdecydowalismy sie na piatek bo mamy mniejsza liczbe gości ale z tego co rozmawialismy to wyjdzie ok.180zł za talerzyk poniewaz chcemy zrezygnować z jednego goracego posiłku ... ale na umowie wpisali nam 200 zł a podpisywaliśmy ją na początku 2012 roku... sala i cały hotel sa bardzo ładne ale jak bym miała dac 240 zł to raczej bym sie nie zdecydowała :P :P
JNovi - Pon Kwi 22, 2013 6:34 pm

Mam ślub w piątek 23 sierpnia w AGAT. Planujemy ok. 70 gości weselnych w górę. Zdecydowaliśmy się na 2 ciepłe dania ( gdyż chcemy kameralną, rodzinną imprezę, ale jednak z pewną elegancją :) ), w cenie jest tort, dekoracja sali, szampan i chleb z solą na wejście, ciasta, 2 ciepłe posiłki, 10 przekąsek, napoje ciepłe, apartament dla nowożeńców. Z racji tego, że to jest piątek i ograniczyliśmy się do 2 ciepłych posiłków, cena naszego wesela na osobę wyniosła 150 zł, jednak myślimy jeszcze o stole wiejsko - rybnym :) Już nie mogę się doczekać. Miejsce jest przepiękne, a Pan Łukasz Bielecki bardzo konkretny i pomocny.
mewta - Wto Kwi 23, 2013 6:20 pm

Ooo no to tydzien wczesniej :D gratulacje i czekam na jakąś opinie ;P no to u nas będzie tak ok 180 zł pewnie bo my chcemy 3 posiłki .. a co do stołu rybnego to słyszałam ze w Agacie jest swietny choc my się nie zdecydowalismy. a mam jeszcze pytanie na ile wczesniej musicie podac liste gosci i jakie stoły okragłe czy normalne ??
JNovi - Czw Maj 02, 2013 2:03 pm

Ostateczna liczba gości dopiero z 3 dni przed weselem można podać. Dzień wcześniej przywieźć alkohol, winietki z nazwiskami na stoły i inne drobiazgi weselne. Ustalanie MENU i jakie stoły, takie grubsze rzeczy będziemy ustalać w połowie lipca.
margott83 - Czw Maj 02, 2013 3:17 pm

Dziewczyny!
Jeśli chodzi o Agat to podpisuje się pod nim obiema rękami. Moja siostra organizowała tam wesele i była naprawde zadowolona zaczynając od sali ( przestronna, jasna, czysta ) dekoracji - cudne, dopracowane, jedzenia świezutkie i pyszne mmmm :) obsługa bardzo sympatyczna.
Mój Luby niedawno mi się oswiadczył :razz: to też wertuję forum :) ale zostanę chyba przy sprawdzonym i bezpiecznym miejscu. Nie potrzebne mi w TYM dniu jakieś "niespodzianki"

barthez - Czw Maj 02, 2013 6:20 pm

Polecam Agat. Miejsce bardzo fajne i ładne. Jedzenie super!!!. Obsługa miła i kulturalna. Zdecydowanie polecam!!!
aganor - Sro Maj 15, 2013 10:40 pm

Byliśmy jakiś czas temu ogladać przygotowaną już do czyjegoś przyjęcia weselnego sale Agat i podpatrzyliśmy, że na stołach stały przed kazdym talerzykiem małe buteleczki najprawdopodobniej z jakimś alkoholem, na których naklejone były winietki. Wyglądało to prześlicznie a do tego można to było potraktować jako prezent dla każdego gościa. Szukamy w internecie, ale nie możemy nic podobnego znalezc. Słyszeliście może o czymś takim?? można to gdzies kupic?
ania86 - Nie Maj 26, 2013 1:58 pm

Hej, byłam oglądać salę w sobotę i cena jaka została mi podana to 200 - 220 zł za talerzyk, bez możliwości negocjacji. Miejsce fajne. Podobno na 2014 r. mają większość wolnych terminów.
alex88 - Nie Maj 26, 2013 2:23 pm

Piękna sala... szkoda, że taka droga :smile:
ania86, orientujesz się może co jest w cenie (szampan, tort, stół wiejski, dekoracje)?

ania86 - Nie Maj 26, 2013 6:43 pm

Powiem tak, Pan nie chciał mi pokazać menu :) powiedział, że jest załącznikiem do umowy i wtedy się wybiera - mnie to osobiście lekko podirytowało bo czasami po samym menu widać czy jedzenie, które serwują będzie nam odpowiadało :) Na moje pytanie z prośbą o pokazanie wzoru umowy odpowiedział mniej więcej, że nic w niej ciekawego nie ma poza terminami i opłatą (jakoś tak). Zszokował mnie hehe.

Dekoracje z kwiatów żywych są w cenie i są naprawdę ładne, w połączeniu ze światłami (a kolor iluminacji możesz sobie wybrać) i z wstążkami na krzesłach (które są również dostosowane do koloru świateł i kwiatów) wyglądają bosko :) Widziałam już różne sale i mogę napisać, że jeśli chodzi o kwiaty to nie oszczędzają jest tyle ile być powinno. W cenie (z tego co pamiętam) jest jeszcze tort, ciasta z cukierni, szampan i chlebek na powitanie. Barman, jeśli byś chciała - koszt 600 zł jest to barman od nich. Fontanna - nie mają, można sobie załatwić na własną rękę a oni dają namiary. Stół wiejski - niestety nie wiem, bo nie pytałam. W pierwszej wersji chcieliśmy ale im więcej sal obejrzałam tym bardziej utwierdziłam się w przekonaniu, że taki stół może być tylko stratą pieniędzy.

P.S. Nie jestem pewna na 100% (za dużo sal obejrzeliśmy tego dnia) ale z tego co pamiętam w cenie są 4 posiłki gorące.

alex88 - Nie Maj 26, 2013 10:03 pm

ania86, dziękuję za obszerną informację :) przekażę koleżance, która zastanawia się nad tą salą :)
ania86 - Pon Maj 27, 2013 2:03 pm

Bardzo proszę :) możesz powiedzieć koleżance żeby się tam przejechała bo sala i jej otoczenie robią wrażenie, na zdjęciach nie widać jaka ładna jest :) Alex widzę, że robisz wesele w YUCA jaka jest cena na 2014 r. ?
alex88 - Pon Maj 27, 2013 8:54 pm

Już na zdjęciach widać, że Agat przepiękny, tylko czemu tak drogo :( szkoda też, że podają porcjowany obiad, mam rodzinę, która lubi pojeść i pewnie by się jej to nie spodobało :smile:

ania86, płacimy 200zł od talerzyka (za droższe menu, z tortem, szampanem, dekoracjami stołów, stołami wiejskim i rybnym w cenie) Dzięki temu, że podpisaliśmy umowę przed końcem marca tego roku, mamy cenę z 2013 roku, normalnie cena na 2014 jest 210 (i 190 tańsza wersja).

ania86 - Wto Maj 28, 2013 1:55 pm

Alex jeszcze jedno pytanie do Ciebie mam :) Widziałam Szmaragdowy Ogród, który zrobił na mnie mega wrażenie i chcę jeszcze obejrzeć Yuca (podobno właściciel ten sam), z tego co napisałaś to wnioskuję, że pewnie menu to samo co w Szmaragdowym... i szczerze - mnie odstrasza to menu :/ czy można się jakoś dogadać z właścicielami co do menu ? złożyć coś samemu ? bo to co ja odstałam przy oglądaniu Szmaragdowego jest dosyć chaotyczne i wydaje się bardzo mało jedzenia za taką cenę - kilka innych sal w tej cenie miała o wiele ciekawsze i bogatsze w jedzenie menu. Szukam i szukam swojej wymarzonej sali i zaczynam się powili zniechęcać :zly:
alex88 - Sro Maj 29, 2013 9:38 am

Może powinnyśmy się przenieść na wątek Yuci/Szmaragdowego Ogrodu? :) (btw, w tym drugim bardzo nie podoba mi się ogród).
Szczerze mówiąc jeszcze nie konsultowałam menu z właścicielem ale możliwość zmian jest na pewno, bo mówił, że ostateczne menu ustala się z kucharzem w tygodniu przed weselem. Fakt, to rozpisane na ulotce jest chaotyczne, ale jakby tak wypisać wszystkie potrawy jedną pod drugą to okaże się, że nie jest ich wcale tak mało :wink: Plusem dla mnie jest, że np. obiad jest dokładany do skutku, także nie ma np. wyliczenia 2 porcji na osobę, tylko póki ktoś ma ochotę to donoszą :)

Elleliz - Pon Lip 15, 2013 11:23 am

Byłam tam na poczatku lipca i dostałam cene na 2014 190 za talerzyk. W cene wchodzi tort,dekoracja stolu ,krzesel,sali , 5posilkow goracych ( oni obiad licza jako 2 ) z zimnych posilkow tj ok 10-12 przekasek... wiec nie wiem dlaczego taka rozbieżnosc cenowa 190-200-220 ? :/
Terminu konkretnego nie mamy ale zaczynamy poszukiwania od sali i jesli nie bedzie cena uzalezniona od pory roku to najchetniej wakacje.

mia2013 - Sro Lip 17, 2013 7:55 am

widocznie zchodzą z ceny... u mnie jest 200 - 210 za całość .... my się zdecydujemy na przyjęcie weselne do 1.00 w nocy... wtedy wyjdzie ok. 180

[ Dodano: Sro Lip 17, 2013 8:57 am ]
ceny zazwycza uzależnione są od pory roku i dnia - piątek/ sobota :-)

bakero - Sro Lip 17, 2013 11:56 am

Witam :P

Mam pytanie do osób, które robiły wesele w restauracji "Agat":, co polecacie z menu jaki gorący posiłek wybrać a który lepiej nie i podobnie z przystawkami co wybrac a co lepiej nie? I czy mieliscie stól wiejski lub rybny? Czy ten stół jest "wypasiony" i budzi zaintereseowanie gości ?

pozdrawiam ;)

mewta - Wto Lip 23, 2013 1:59 pm

ja słyszałam ze maja genialny stół rybny..ale my raczej zrezygnujemy bo rodzina pana młodego i sam pan młody nie lubia ryb :P
my wybieramy sie do Agatu na wybór menu na początku sierpnia... ale jak juz macie jakieś sprawdzone dania i potrawy to podzielcie sie info :)

JNovi - Sob Sie 31, 2013 11:13 pm

Jesteśmy z mężem już po weselu w AGAT - jesteśmy onieśmieleni i niesamowicie szczęśliwi, że właśnie tutaj odbyło się nasze wesele! Od samego początku wszelkie ustalenia były przeprowadzane bardzo profesjonalnie, Pan Łukasz jest pomocny i konkretny, co sprawdza się przy organizacji większych imprez.

Gościom weselnym spodobały się piękne lampiony, które przy zmroku ozdabiają okolice hotelu i wejście do niego. Klimat jest bajeczny. AGAT jest czysty, schludny i nowoczesny, w otoczeniu pięknego lasu łagiewnickiego, nie słychać pojazdów przejeżdżających ulicą Strykowską. Wybraliśmy fioletową kolorystykę sali, okrągłe stoły. Krzesła, stoły i cała sala jest przepiękne i elegancko przystrojona, bez przepychu a ze smakiem. Na początku oczywiście chleb i szampan dla gości.

POSIŁKI - rewelacja!!!!! Świeże i smaczne, pomysłowe kompozycje i smaki, zupy czy kremy gorące, jak i reszta gorących dań. Przepyszne ciasta, przystawki, dania główne czy tort, polecamy STÓŁ RYBNY - przepyszne, świeże, wędzone ryby - goście byli zachwyceni. Na stołach było czysto, na bieżąco stoły były sprzątane. Soki z owoców były chyba świeżo wyciskane - smakowaliśmy kawałki owoców - przepyszne!

Do użytku sprzęt grający, możliwość przechowania kwiatów w wazonach z wodą, wypożyczenie rzutnika z ekranem. W cenie pokój dla nowożeńców. Kontakt i komunikacja z managerem rewelacyjna.

Jesteśmy bardzo zadowoleni. Jeżeli będziemy chcieli kiedyś zorganizować większą imprezę, to na pewno wybierzemy AGAT.

Tomek.R. - Sro Wrz 04, 2013 12:20 pm

:D
Witam wszystkich
Chcieliśmy wszystkim polecić salę Agat, bardzo piękna sala i bardzo miła obsługa mieliśmy zaszczyt wyprawić tam swoje wesele 24 sierpnia 2013 roku i było pięknie te okrągłe stoły przy których siedzieli nasi goście przestrojone przecudownie z klasą i oczywiście za rozsądną cenę no i my w centrum uwagi i to jedzenie pyszne i non stop donoszone świeże, bardzo fajnie też wyglądają światła na suficie a to wszystko pod kolor wystroju jaki sobie zażyczyliśmy, my jako małżeństwo na pewno jeszcze skorzystamy z usług tej sali.
Pozdrawiamy
Tomek i Kamila

mewta - Sro Wrz 18, 2013 10:39 am

WItam ;)
my mielismy zaszczyt wyprawić wesele w Agacie 30 sierpnia i wszystkim SERDECZNIE POLECAM !! ! Jedzenie pyszne , obsługa fachowa, sala pięknie udekorowana w kolorystyce jaka wybraliśmy. Pan Łukasz to świetny facet we wszystkim doradzał i pomagał - pełen profesjonalizm , chętnie przezyła bym to jeszcze raz ;)

Rea24 - Nie Wrz 29, 2013 8:20 pm

Witam
Dziewczyny pomóżcie :) również myślę o organizacji wesela w Agacie na 80 osób tylko zastanawia mnie wielkość parkietu, boje się że jak wszyscy zaczną tańczyć to będzie straszny tłok. Któraś z was miała może wesele tam na podobną ilość osób i może powiedzieć, z doświadczenia jak sprawa z tym parkietem wygląda?

Ola_i_Artur - Sob Paź 05, 2013 8:37 pm

Witamy
Jesteśmy tydzień po naszym weselu (28.09.2013 - oczywiście w Agacie). Wybór tej restauracji w dużej mierze ułatwiły nam wszystkie pozytywne opinie, przede wszystkim wyczytane na tym forum.
Wszystkim forumowiczom, którzy "pomogli nam" dokonać tego jakże ważnego wyboru: OGROMNE DZIĘKI :!: :!: :!:
Salę przy ul Strykowskiej oglądaliśmy jako trzecią w kolejności. Po tym spotkaniu już nie szukaliśmy dalej - decyzja zapadła. Prócz tych wszystkich pozytywnych opinii utwierdziło nas jeszcze wszystko to czego doświadczyliśmy osobiście. Wygląd sali bardzo nam przypadł do gustu - naprawdę gustowny wystrój bez zbędnego przepychu. Samo przystrojenie - super. Dobór kwiatów jak i ich ilość bardzo dobrze współgrała z pozostałymi elementami strojenia i oświetlenia sali. Obiekt też wspaniale prezentuje się z zewnątrz. Super oświetlony teren co po zachodzie słońca robi też fajne wrażenie. Dla nas też dużym atutem była duża ilość pokoi (oczywiście też bardzo dobry standard).
Z perspektywy czasu dziś możemy powiedzieć jak dużym ułatwieniem dla nas była pomoc w organizacji wesela. Pełen profesjonalizm, który dał się odczuwać na każdym kroku tylko nas uspokajał. Bardzo za to dziękujemy przede wszystkim dwóm panom - p. Łukaszowi i p. Karolowi. W dużym stopniu zdaliśmy się na ich praktykę i w wielu przypadkach prosiliśmy aby pomagali nam dokonywać różnych wyborów. Żadnego wyboru nie żałujemy.
Dobre słowa należą się oczywiście także całej obsłudze i kuchni. Jedzenie bardzo smaczne i przyrządzone według najwyższych standardów - nie dość że pyszne to jeszcze "pysznie" podane.
Na naszym weselu bawiło się prawie 70 osób i miejsca z pewnością dla nikogo nie brakowało. Pomimo tego, że dużo miejsca zajął zespół (sporo instrumentów i sprzętu) to i tak wszyscy mieścili się na parkiecie.
Postanowiliśmy napisać tą opinię dla wszystkich tych, którzy podobnie jak my szukają potwierdzenia słuszności decyzji o wyborze sali. Z pewnością nie będziecie zawiedzeni.
Jeżeli szukacie zespołu to koniecznie "sprawdźcie" kapele "WhiteDuck" - najlepiej posłuchajcie na żywo. To nie miejsce na rozpisywanie się na ich temat, więc napiszemy tylko: naprawdę warto :!: :!: :!:

Na potwierdzenie wszystkich naszych powyższych słów dodamy jeszcze że poparte są one opiniami naszych gości - co wiadomo cieszyło nas najbardziej. :lol:

EdytaADV - Czw Paź 23, 2014 8:06 pm

Witajcie
To pierwsza sala którą obejrzeliśmy i naprawdę bardzo przypadła mi do gustu a wasze opinie utwierdzają mnie w przekonaniu :)
:)

badonkadonk - Pon Sty 12, 2015 9:46 pm

Witam :)

odświeżam wątek - czy ktoś z Was miał w Agacie ostatnio wesele? Zastanawiam się nad wyborem tego miejsca i chętnie poczytam aktualne opinie, bo te "starsze" bardzo mnie przekonują co do wyboru :)

Pozdrawiam!

lady_mn - Wto Sty 13, 2015 3:47 pm

cześć,

dołączam się do pytania. z tym, że ja już zarezerwowałam salę :)

pozdrawiam

badonkadonk - Wto Sty 13, 2015 6:53 pm

lady_mn ja mam wstępnie zarezerwowaną :) na kiedy zarezerwowałaś? ;) niemniej jednak chciałabym się dowiedzieć aktualnych "wrażeń" ;)
lady_mn - Wto Sty 13, 2015 9:59 pm

Na 18.07 i tez jestem ciekawa wrażeń. A te z którymi spotkalam sie do tej pory byly ok. Badonkadonk a ty na kiedy planujesz?
badonkadonk - Sro Sty 14, 2015 8:13 am

08.08 ;) też same dobre opinie czytałam, dlatego się zdecydowałam na agat, no i ze względu na to, że na miejscu są noclegi.
rusa1ka - Wto Paź 06, 2015 7:02 pm

W trakcie poszukiwań sali weselnej wpadliśmy też do Agatu. Ogólnie bardzo dobre wrażanie zarówno jeśli chodzi o salę jak i obsługę. Agat był salą z magicznej trójki - obok Białego Pałacu, którą ostatecznie rozważaliśmy. Ogromnym plusem sali jest parkiet - większość sal ma płytki - oraz szeroka gama kolorystyczna oświetlenia. Minusem - w menu brak wliczonych napoi bezalkoholowych - herbata/ kawa oczywiście są.
Lentää_Karpanen - Pią Paź 09, 2015 7:02 pm

Bardzo piękna sala. Faktycznie mają się czym chwalić, gdy reklamują możliwość wyboru koloru oświetlenia sufitu. Przepiękna okolica, w której położony jest hotel, umożliwia odpoczynek na tarasie po wyczerpujacych tańcach ^^

Jedenie jest smaczne. My zdecydowalismy się na kuchnię polską i wydaje mi się, że to był strzał w dziesiątkę. Aha, fajną alternatywą dla odchodzącego stołu wiejskiego, oferują stół rybny. Moi goście byli zachwyceni. Choć ja nie miałam czasu? albo za bardzo ściśniety żołądek :P aby spróbować coś więcej.

Wspaniałą organizację zawdzięczamy pani Beacie Boczkowskiej, oraz panu Łukaszowi Bieleckiemu za profesjonalne zaangażowanie.

Sala bankietowa była idealna dla naszych ledwo ponad 50 gości, ale jak ktoś by planował wesele większe i w miesiącach gorących, zdecydowanie polecam ich grill bar. Jest większy i przy takiej ilości ludzi, sala może okazać się za ciasna i za duszna, zwłaszcza, że na weselu nie tylko się je, ale także tańczy.

A tak było u nas, jak w załączniku...

nataliaD - Wto Lut 16, 2016 12:31 pm

Dajcie znać dziewczyny czy ktoś w tym roku już był i organizuje w Agacie wesele? Czy coś się zmieniło
pauli21 - Czw Maj 12, 2016 9:41 pm
Temat postu: wesele Agat
Nasze wesele odbedzię się w Agacie we wrześniu 2016.Słyszłam, że Pan Łukasz już tam nie pracuje. Czy ktoś miał ostatnio wesele w Hotelu Agat? W czerwcu wybieram się na sale. Wtedy podzielę się swoimi odczuciami. Ostatnio byłam tam niecały rok temu, sala robi świetnie wrażenie, ogród jest cudowny, a jedzenie mają bardzo smaczne.
Moon062018 - Sro Lut 01, 2017 7:49 am

Cześć, czy ktoś organizował ostatnio tam wesele i może podzielić się wrażeniami?
jagusiaaa2 - Sro Lut 01, 2017 6:17 pm

Cześć,Ja również chętnie poczytam o wrażeniach z Agatu. Organizuje tam wesele w tym roku :) :)