|
Forum Weselne miasta Łodzi Forum weselne, wesele i ślub w Łodzi i woj. łódzkim |
|
Zdrowie i Uroda - ORTODONTA PILNIE POSZUKIWANY :)
oleczqa002 - Sob Sie 06, 2016 10:21 am Temat postu: ORTODONTA PILNIE POSZUKIWANY :) Witajcie dziewczyny i chłopaki
Czy znacie jakiegoś godnego polecenia ortodontę w Łodzi, który też nie bierze "mln zł" za wizytę ? Nie mam dużego problemu zgryzu, właściwie to kwestia jednego zęba, dlatego nie wiem czy w ogóle jest konieczność zakładania aparatu na stałe, może wystarczy tylko taki zakładany na noc, nie mniej jednak muszę umówić się na wizytę i jestem w trakcie poszukiwania dobrego i taniego ortodonty W końcu przed ślubem by wypadało ogarnąć ząbki
Dajcie znać koniecznie jeśli macie kogoś godnego polecenia
kapatka - Pon Sie 08, 2016 1:50 pm
Moja koleżanka chodziła do ortodonty do przychodni Meritum na Wschodniej i z tego co wiem była zadowolona.
Sofia - Czw Gru 08, 2016 1:40 pm
A co z aparatem ortodontycznym
LinaMiódMalina - Pią Gru 16, 2016 9:23 pm
oleczqa002, szkoda, że wcześniej nie widziałam tego posta - ja w swoim życiu parę gabinetów w Łodzi zwiedziłam Mam nadzieję, że trafiłaś już na kogoś godnego polecenia, ale jeśli nie, lub ktoś inny będzie szukał recenzji to nie zaszkodzi się wypowiedzieć Najlepszy gabinet orto na jaki trafiłam w ciągu ostatnich 4ech lat swoich zębowych przygód to Orto Vis na Kościuszki (Magdalena Dudkiewicz- możesz sobie sprawdzić opinie np. na Znany lekarz). Nie wiem czy to jest tani ortodonta - bo na naprawdę taniego ortodontę, ani prawnika to chyba nigdy w życiu nie trafiłam
Na pewno jest za to skuteczny i znający się na rzeczy. Ja noszę aktualnie jakieś pół roku nowy aparat - tym razem już kosmetyczny - z przezroczystymi zamkami i białym drucikiem (bo u mnie w pracy chcąc niechcąc muszę szczerzyć zęby ), ale kiedyś nosiłam zwykły - metalowy - dużo tańszy - i też da się z nim egzystować Można zdecydować się na różne pakiety w zależności od zasobności portfela i od tego jak bardzo Ci zależy żeby aparatu nie było widać. Nie chcę nikogo martwić, ale nawet jak to kwestia 1-2 nierównych zębów to aparat ruchomy - na noc, w sytuacji kiedy jest się już dorosłym i ma się ukształtowany układ kostny nie wchodzi w grę, natomiast aparatu stałego nie ma co się bać Ja się tak przyzwyczaiłam i przywiązałam do tego stanu, że po takim czasie nie wyobrażam sobie póki co życia bez - a to już niedługo Dodatkowy bonus za - w pierwszych 3-4-ech tyg po zainstalowaniu tego ustrojstwa człowiek poważnie zastanawia się nad każdym najdrobniejszym posiłkiem - czy aby na pewno jest niezbędny (kiepskie gryzienie, mycie zębów co chwila itd) i przeważnie traci się na wadze parę kilo w gratisie
|
|